Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Lagarde: Mi nem engedünk, nem kötünk kompromisszumot

Ricsi Előzmény: #464564

Ez baromi jól hangzik, ha valóban így lenne. Ha az emberek azt mondanák, nem tankolunk, mert drága. De nem ezt mondják. Vagy hogy este nem kapcsoljuk be a tv-t, mert drága az áram, és spórolunk. Vagy nem hívjuk fel a gyereket, mi van vele, hiszen egy generációval ezelőtt a telefon kiváltság volt, minket sem hívtak a szüleink. Vagy hogy most akkor nem veszek gyógyszert, mert drága, majd nem tudom mit csinálok. Mert azért gyógyszer kell. Vagy nem fürdök minden nap, csak 3 naponta, ezzel spórolok a vízen, a gázon/áramon. Vagy gyalog megyek dolgozni, mert drága a buszjegy.

Szóval, szerintem ez nem vitelezhető ki. Egyébként csak gondolj bele, egyszer utánajártak, miért ennyire drága itthon a víz? Kiderült, mindenki spórol, de a cégnek kell a bevétel, így felemelte az árát. De megkérdezhetem tőled, miért nálunk a legdrágább szinte a villany, egész Európában? Vagy miért nálunk a legdrágább a tömegközlekedés? Azért, mert nincs verseny, és nem is lesz. És ezért vagy busszal jársz, vagy gyalog, ami pl Pestet tekintve nem alternatíva.

A XVIII. kerületben laktunk, 3 gyerekem van. Mondták a tv-ben, járjunk busszal. Kiszámoltam, most mai árakon írom:

1 busz a Kökire, 1 metró Deák tér, kisvakond Liget. Ez 3 jármű, 5 emberre, 15 jegy csak oda, de haza is kell érni. Ez 30 jegy. Legyek rendes, veszek 10-es jegyeket, 3 csomag kell, ez 8 400 Forint. Szerinted ez normális???

Nézzük autóval: legyen 25 km oda, 25 vissza. Ez 50 km, legyen a fogyasztás 6 liter. Mert én ilyen nagy autóval járok. Ez legyen 2 600 Forint. Hogyan van ez?

Mert normális városokban 1 út 1 jegy, mondjuk 75 percig. Akkor kellene 10 jegy, az 2 800, tehát kb egálba lennénk. De miért kerül 3* annyiba a BKV? És akkor miért nincs pénze, ha 3* annyi a bevétele, mint más országokban?