Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Lagarde: Mi nem engedünk, nem kötünk kompromisszumot

Ricsi Előzmény: #464545

Nem kell elvenni...

Én kigondoltam egy megoldást, ezt kellene véghezvinni. Biztosan sok hibát fogtok benne találni, de szerintem akkor is jó elképzelés, persze finomítani lehet, és talán kell is...

Miután az tisztán látszik, ez az adósságspirál nem vezet sehová, csak csődhöz, ezzel kell kezdeni valamit. Szerintem a következőt.

Bejelentjük, hogy 5 évre moratóriumot kérünk, nem fizetünk kamatot. Ez rengeteg pénz. Leülünk a hitelezőkkel tárgyalni külön-külön. Megmondjuk, fizetünk kamatot abban az esetben, ha ez a pénz itt marad az országban, és ipari fejlesztéseket szolgál. Vagy mezőgazdaságit, de semmiképpen sem kereskedelmit, pláza van dögivel.

Tételezzük fel, én vagyok a német állam, és nekem nem akarsz fizetni. Ha nem kapok öt évig pénzt, akkor az nem jó, mert beterveztem, hogy kapok. De ha kapok, és azt a pénzt mondjuk odaadom a Siemens-nek, hogy Magyarországon építsen ki ipart, akkor erősítem a német gazdaságot, tehát jót cselekszem. Akár úgy is, hogy a Siemens ezt nem segélyként, hanem 10 éves lejáratú kölcsönként kapja. Tehát amit most elvesztek, majd 10 év múlva visszakapom, és még egy német céget is erősítek. Németország részéről ez jó.

Magyarország viszont behoz ide működő tőkét. Igaz, ez a mi pénzünk, de akkor sem megy ki, hanem marad itt. Munkahelyek jönnek létre, adót, tb-t fizetnek, és közben növelik a magyar GDP-t.

Ez a megoldás mindkét félnek előnyös, komolyan nem értem, miért nem lépünk efelé...

Persze emellett átalakítanám a közösségi közlekedést (akár ugyanezzel a módszerrel). Az egészségügyet, szintén akár ezzel a módszerrel. Csináljon kórházat a Siemens a saját dolgozóinak. Neki megéri, mert jobb gépek, jobb orvosok, gyorsabb gyógyulás, nincs betegszabadság csalás. Nekünk megéri, mert pl 300 ember kiesik a magyar egészségügy ellátásából, ennyivel is több pénz marad.

Sok ilyen okos dolgot lehetne csinálni, én nem értek hozzá, ez is csak gondolatébresztő...