Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arany

Re: nincs cím

#462436 Előzmény: #461931

"ne okoskodj már... exportálok valamennyit... ami 650eur volt 275nél azt akkor odaadom 630ért.."

Erre elfelejtettem válaszolni: És ezt nem "versenyelőnynek" hívják, avagy úgy, hogy EUR-ban olcsóbban többet tudsz eladni? Mert pont ez lenne a lényeg például a mezőgazdaságnál, azaz azzal, hogy a forint a helyére kerül, azzal lehet versenyképessé tenni a magyar árut, ezzel szemben pedig ellehetetleníteni, megdrágíani az importot.

Vagy nem? :)

#462409 Daneka Előzmény: #462336

Szia!

Én másképp csinálom..amúgy is érmegyüjtő vagyok,így kézenfekfő,hogy mit vásárolok.Az unciás philharm. a legolcsóbb helyen is 422e körül van(legalábbis én nem találkoztam olcsóbbal),aminek így 13500ft/g ára van..az általam gyüjtögetett érméket(svájci,francia,olasz) eddig sikerült beszereznem 13e alatti gramm árral.Ennek azért látom előnyét,mert kisebb adagokban van(elaprózva)..kb 6grammosak..tehát ha szükség van egy kis cashre,akkor nem kell egyszerre eladni..könnyebb vevőt találni...+ ha az arany esne is,akkor is meg van a num. értéke...és szépek!:)

Persze a beszerzésük is hosszabb idő..de meg van a vadászat élménye:)

#462407 Tucsok12 Előzmény: #462336

A tömbhöz adnak certifikátot is,és gyárilag be van csomagolva,ami megvédi a sérüléstől és add egy plusz "eredetiséget".Tudom nem kell dobálni,és a csomagolást kőnyű hamisítani,de mégis.A tömbnél az aranyat veszed meg,az érménél az arany mellett kifizetsz egy numizmatikai értéket is,ami a philharmonikusok esetében minimális (sokat vernek belőle).

#462336 Aranyos Előzmény: #462327

Oké. Így spekulálok én is.

Szerinted is jobb a filharmónikus család, mint a sima tömb?

Valaki itt azt írta a filharmónikusok népszerűek Ausztriában. Ott az emberek ezt veszik befektetésnek.

#462327 Aspire Előzmény: #462318

Nincs értelme szerintem ennyire elaprózni, mert minél lejjebb mész a súlyban, annál többe kerül a pénz/érme előállítási költsége.

Szerintem 50-100 gr-os tömbökkel, 1/2 - 1 unciás érmékkel foglalkozz ha venni szeretnél.

#462318 Aranyos Előzmény: #462172

Nézem-nézem, de hezitálok.

Azért mert szerintem is a kisebb egységben jobb venni fizikailag aranyat.

A legszimpibb a filharmónikus család, mert sógorék talán szóba állnak velem a beváltás témában.

DE!

A kis érme 45 ezres tételnél a vétel és eladás között 6 ezer Ft van, mire 450 ezer lesz 60 ezer. 900 ezernél 120 ezer a különbség. Miért?????

Ha ugyanezt egyben, nagyban veszem 30 ezer csak a difi. Így 90 ezer a bukó.

Véleményetek?

#462157 Aranyos Előzmény: #462011

Ha ilyen határozott a véleményed, azt nem tudod véletlenül, hogy a 20 %-os esés realizálódik-e a fizikai arany érmék esetében?

Tisztelettel kérek minde…

#462011 Bakiba

Tisztelettel kérek mindenkit, maradjunk meg az eredeti célnál, vagyis az arany szakmai topikjának.

Előre is köszönöm.

Jelenleg egy fillért se költenék rá, se fizikai-, se más formában:))

#461938 Előzmény: #461931

Hát én meg nem. Én EUR-ban számlázok és egy frászt fogok kevesebbet számlázni pusztán azért, mert most éppen ekkora az árfolyam. Éppen elég nagy szívás volt, amikor mesterségesen lenyomták 240-ig, mert akkor majdnem összedőlt minden, amit addig építettem.

#461931 Ibiza Előzmény: #461803

ne okoskodj már... exportálok valamennyit... ami 650eur volt 275nél azt akkor odaadom 630ért..

#461803 Előzmény: #461658

"315ös eurra inkább árcsökkentés a válasz..nem kap több pénzt aki exportál.."

Már hogyne kapna? :o Sokkal többet kap. Forintban. Ráadásul most, hogy a lakossági hiteleknél gyakorlatilag mindenkinek ott van a rögzített árfolyamú törlesztés lehetősége, már az árfolyam értékének sincs akkora jelentősége, hiszen ugyanannyit fizetnek.

#461752 Aranyos Előzmény: #461748

Tudsz segíteni mi ez a külföldön, külföldi bank számla nyitási mizéria?

Ha Mo-on nyitnak külföldi banknál számlát az nem ugyanaz? Pl Raiffaisen.

#461748 TrendMan Előzmény: #461727

Mivel valamely befektetési szolgáltatón keresztül veszed, államcsőd és egyéb fennforgás esetén szerintem lehet.

Bombabiztos megoldás nincs, esetleg annak, aki multimilliomos.

Kisember annyit tehet, hogy megosztja a forrásait több helyen:-(

Ha "részvényben" veszek …

#461727 Aranyos

Ha "részvényben" veszek aranyat azt lehet zárolni? Hogy nem férhetek hozzá.

Mint az ingatlan értékpapírokat a válság kitörésekor 90 napra?