Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

Re: nincs cím

#461752 Aranyos Előzmény: #461748

Tudsz segíteni mi ez a külföldön, külföldi bank számla nyitási mizéria?

Ha Mo-on nyitnak külföldi banknál számlát az nem ugyanaz? Pl Raiffaisen.

#461748 TrendMan Előzmény: #461727

Mivel valamely befektetési szolgáltatón keresztül veszed, államcsőd és egyéb fennforgás esetén szerintem lehet.

Bombabiztos megoldás nincs, esetleg annak, aki multimilliomos.

Kisember annyit tehet, hogy megosztja a forrásait több helyen:-(

Ha "részvényben" veszek …

#461727 Aranyos

Ha "részvényben" veszek aranyat azt lehet zárolni? Hogy nem férhetek hozzá.

Mint az ingatlan értékpapírokat a válság kitörésekor 90 napra?

Tudja valaki, hogy menny…

#461710 Aranyos

Tudja valaki, hogy mennyi volt tavaly ilyenkor pl, az 1 g-os arany érme árfolyama?

Az hogy viszonyul a mostani árhoz?

Az érme, vagy ékszer /törtarany/ jelenlegi felvásárlási ára eléri a 2-3 évvel ezelőtti arany eladási árát?

#461707 Aranyos Előzmény: #461687

Oké. Értelek. Ez az optimista forgatókönyv.

"Kb, X milliárd bevétel a gazdaság kifehérítéséből."

#461687 Ibiza Előzmény: #461667

igen..ez a legnagyobb gond (bár ez nem hat azokra az árakra amit mondtam)

A kisember meg van feszítve..nincs már hova nyúlniuk(érdekes módon azért 30.60ezret eldohányoznak havonta)..elvileg vannak tartalékok költségvetésben..látniuk kell ezeket a gondokat..elvileg a fellendülés munkahelyeket teremt..javul az alsó réteg életminősége..én ezt a mezőgazdaságtól várom..ez szívja fel legjobban az alacsonyan képzett munkaerőt.

Sokan olyan házban/lakásban laknak,olyan autójuk van amit nem engedhetnének meg maguknak..a gondjaik többsége is ebből fakad..elvileg a végtörlesztés és a rögzített árfolyam segíthet a terheken..kihúzza a fejeket a hurokból..most kell jó döntéseket hozni..

Az egykulcsos adó elvileg helyzetbe hozza a középréteget..vagy takarékoskodik..vagy/és költ..

-Ha takarékoskodik akkor felszívhatnak valamennyi államkötvényt (M.O. gondja a magas külföldi adósság, tán orbán mondta közvetlenül elérhetővé kell tenni a lakosságnak az államkötvényeket)

-Ha költ..akkor a kkv-k felé egy keresletet gerjeszt.. (a kkv-k min80%-a a szolgáltatásban és kereskedelemben vállalkozik)(most mondhatod külföldön költik el.. de ezt kapjuk mi is szlovákoktól secko-jedno)

valahol olvastam egy kósza hírt a rögzített árfolyam terhét a kormány vállalja 100

#461673 Ibiza Előzmény: #461649

egy pozitív imf-es hírre már 300alá megy az árfolyam.. láthattad 2hete..(ott vettem eur/huf certit ma adtam el..a pénz romlott 5%-ot a certi meg nettó 30%ot)

merem-nem merem nem ez a kérdés.. persze merném a pénzem Ft-ban tartani..mert bátor vagyok.. de a gazdálkodásomhoz szükséges az eur is.. az ingatlan a részvények alapból Ft-os befektetések...eur kell a likviditásomhoz..és a döntési szabadságom fenntartásához..

#461667 Aranyos Előzmény: #461658

Ezek szép dolgok. De mi lesz az emberekkel? Az átlag melóssal?

A fizu szinte a rezsire /sem / elég.

Miből fizeti az ország a hiteleit? Mi lesz ha a bizalmatlanság még nagyobb lesz?

Miből fizetnek az önkormányzatok? Vagy nem fizetnek, ahogy Lázár tervezi?

Csak hogy az aranynál maradjunk: Szerinted esik 1300 dollárig? Ha esik az megjelenik a "kisker" árban is?

#461658 Ibiza Előzmény: #461647

tavaly is mindenki 300feletti eurt várt..265is volt de jellemzően 275..ez júniusra meglesz..vsz

jó a Ft ár/érték aránya 275nél is... az jó exportra importra...315ös eurra inkább árcsökkentés a válasz..nem kap több pénzt aki exportál..

Az volt a véleményem a kormány a múlt évre rakta a legrosszabb dolgokat...Orbán az év második felére várja a javulást.. tehát stabilizálódhat a helyzet és csöpögtethetik a jó híreket.. a pénz oda megy ahol jobb neki,nem akarnak lemaradni...ne feledjük van itt pár nagy multi és sok tőkecsoport ..nekik sem érdekük a totális csőd...talán még lobbiznak is értünk.

A kínai beruházások is aktuálisak lehetnek..(regionális központ, citromsav gyár, Bc,..)az arab megállapodásról nem is tudunk..

számomra nem kétséges zsarolják tolják a kormányt egy irányba..meglátjuk..

Más a nyílt és más a titkos tárgyalás..

#461649 Aspire Előzmény: #461640

Semmi sem kizárt, de ez egy elég jelentős forinterősödést feltételez. Ez alapján az összes vagyonod mernéd forint-betétben vagy magyar állampapírban tartani?

#461640 Ibiza Előzmény: #461620

a tiéd a link lett volna..a többi a többi elrugaszkodott hozzászólásokhoz..

majd emlékezzünk vissza..

sztem 1éven belül:

- arany lesz 1300alatt

- euro lesz 275 Ft

- eur/dollár 1,4

- chf 210Ft

- OTP 4800Ft

#461626 Aspire Előzmény: #461568

Én azért javasoltam az érmét az ékszer-arany helyett, mert ékszerben, ha még használtan is veszi meg valaki, akkor is kell ÁFÁ-t fizetni utána, míg a tömbök Áfa-mentesek.

De ha valaki tud magánszemélytől vásárolgatni megunt aranyakat (amik biztosan aranyak!) mondjuk felvásárlási ár + 5-10%, akkor az is jó üzlet lehet esetleg.

Ha arany ékszert vásárolsz, akkor picit bonyolítja a dolgot, hogy nem színaranyat vásárolsz (999,9) hanem pl. 14K (585) vagy 18K (750) tisztaságú aranyat. 1 egység színarany közel 2 egység 14K ékszerarannyal egyenértékű.