Arra azért nem válaszoltál, hogy hogyan teremtenél értéket a veteményesedben, ha mindent lelopnak ...
Arra azért nem válaszoltál, hogy hogyan teremtenél értéket a veteményesedben, ha mindent lelopnak ...
Jobb is, úgyse értetted amit eddig leírtam .... :)
Amit meg értettél azt is rosszul és félremagyaráztad :)
ok, de erre az ékszer is jó, még a használt is. Olcsóbb is és beszámítják. Nem hiszem, hogy hiszti volna a gyűrű esetén annak koráról. Persze jó az érme, csak drága
"Az eredeti felvetés az volt, aranyat vegyen, vagy valami mást."
Amire én reagáltam az az volt, hogy egy egészen extrém szituációban lehet-e használni. Én meg levezettem, hogy persze, de az nem annak jó, akinek van, hanem akinek van valamije. Márpedig abban az esetben, ami a felvetésben szerepelt, abban nem az arany volt az érték, hanem amit adtak érte. Ebben az esetben viszont levezettem, hogy ha valaki erre a helyzetre akar felkészülni, akkor célszerűbb az értékteremtésre felkészülni, mint az aranyat felhalmozni.
De ez csak elmélkedés volt, azt meg nem lehet két sorban elmondani.
Kettétöröm, elég vékony lemez :)
De viccet félretéve, ha sok ilyen érmém lenne, biztosan jobb helyzetben lennék vész esetén, mint akinek semmilye sincs, vagy van egy marék értéktelen papírpénze. Még ha csak 50 vagy 100 kiló krumplit is kapnék azért az aranyért, akkor sem halnék éhen, és a családomnak lenne pár hétre élelme.
lehet tévedtem, mert csak a kitermelés alacsonyabb:
http://www.usdebtclock.org/gold-precious-metals.html
érdekes kis statisztika
"Te mekkora egy fogyatékos vagy ...."
Köszönöm, eddig olvastam.
egyébként inkább platina, abból kevesebb van azt hiszem :)
Te mekkora egy fogyatékos vagy ....
Ha van mondjuk 250 millió forint vagyonod, és azon aranyat veszel, akkor az 20 kg arany. Ezt nem tudod magaddal vinni??!
Ha van 500 milliód, veszel 40kg aranyat. Még ez is simán kezelhető, nem olyan nagy súly.
Kétlem hogy ennél több pénzed lenne, mert akkor nem itt ülnél egész nap és beszélnél blődségeket. Ha viszont nem tudsz 20-30 kg terhet elvinni, akkor vizsgáltasd meg magad dokinál ...
Így (úgyevezett demokrácia!):
http://www.aranypiac.hu/tudastar/az-aranyalap/az-aranyalap-alkonya
"Aranytilalom az Egyesült Államokban
1933-ban, mikor teljes erővel tombolt a gazdasági válság, az akkori amerikai elnök, Franklin D. Roosevelt minden Amerikában élő kül- és belföldi állampolgár számára megtiltotta az arany birtoklását.
Az arany elkobzása 1933. április 5-én emelkedett jogerőre, és az aranyat 1933. május 1-ig le kellett adni a FED-nél, az amerikai jegybanknál. A rendelkezés megszegése akár 10 éves fogházbüntetést vagy 10.000 dollár büntetést is maga után vonhatott. Ellentétben a saját akaratából történő beszolgáltatással, amikor is valamekkora kártérítés járt a kényszer beszolgáltatásért, ha valakinél aranyat találtak, azt kártérítés nélkül elkobozták. Az állam az arany keresése közben a banki széfek felnyitásától sem riadt vissza.
Az Egyesült Államok polgáraira vonatkozó aranytilalmat, amely majdnem 40 évig volt érvényben (!) csak a Bretton-Woods-rendszer hanyatlásakor, a hetvenes évek elején oldották fel."
ismerem az érméket, de egy filharmónikus is valahol 100.000Ft körül van. Veszel 50kg krumplit kettéharapod? :))
Kedves AT
Az eredeti felvetés az volt, aranyat vegyen, vagy valami mást. Erre te megint fosod a szót magadból. Miért nem lehet leírni 2 szóban azt, vegyél földet vagy házat. Miért kell az összes hozzászólásodnak legkevesebb 40 sorosnak lennie?
Nem kérdezték tőled, van-e realitása annak, amit a kedves kérdező gondol. Nem kérdezték tőled, te mit gondolsz a válságról. Komolyan kezdem unni, hogy minden topicot teleszemetelsz...
Bocsi, ha többet nem idézek tőled, de sosem olvasom végig a 40-50 soros beírásaidat, csak amit mások kimásolnak belőle.
Szóval, kicsit szerényebben, vannak itt még rajtad kívül okos emberek, mégsem gondolják azt, osztani kellene másoknak az észt.
"tehát nem hiszem, hogy a legtöbbünk nem tudná az egész vagyonát magával cipelni, ha átváltaná aranyra."
Ki beszél félre?
Az 5-50% arra vonatkozott, hogy a vagyon 5-50%-át ajánlott aranyban tartani. A 12-13 millió pedig 1 kg aranynak a jelenlegi ára. Ne beszélj félre!
Ne röhögtess és ne légy szánalmas, ugyan hogyan kérnék már számon ezt bárkitől is a valóságban?
Nem kell flexelni :) , semmi értelme 1 kilós rudakat venni, inkább 1/4-1/2-1 unciás érméket, kisebb rudakat, és azok könnyebben kezelhetőek.
Ausztriában például már nagyon régóta lehet "filharmónikus" aranyérméket venni takarékszövetkezetekben, bankokban. 1 érme 1/2 - 1 havi fizetésnek felel meg durván, tehát elég jól darabolható, és könnyebben kezelhető, mint egy nagy aranyrúd például.
"De addigis van valami a kezében, ami érték és érték is marad."
És hogy éled meg azt, amikor az újra érték lesz? És honnan tudod, hogy nem az lesz az első dolog (a'la USA), hogy akkor most mindenki szolgáltassa be az aranyát?
"Nem tudom, hogy termőföld vagy ház esetén milyen cserealapról beszélsz?"
Amit azon megtermelsz :)
"A "rohadt kényelmetlen több kilós aranyrudakkal szaladgálni" megjegyzéshez csak annyit, hogy egy kg arany 12-13 millió Ft, tehát nem hiszem, hogy a legtöbbünk nem tudná az egész vagyonát magával cipelni, ha átváltaná aranyra."
És azzal mire mész? Abban az esetben, amiről beszélsz, egy aranyrúd EGY cserealap, hiszen abból visszaadni senki sem fog neked. És hová viszed? Hol váltod be? Mit csinálsz vele?
"Szerintem az arany nem rossz, de kisebb tömböket/érméket vennék és nem egyszerre, hanem időben elhúzva, és nem mindent tennék bele, hanem 5-50%, attól függően hogy ki milyen vérmérsékletű."
12-13 milliónak az 5-50%-a úgy 600ezer-6millió huf. Ez abban a helyzetben amiről beszélsz, az országból való kijutásodat sem biztosítaná.
Szerintem senki sem úgy gondolta, hogy az összes aranyával elkezd idegenekhez bekopogni, hogy elcserélje aranyát paprikás krumplira. Viszont a vagyon megmarad benne, és majd nyugodtabb időkben elő lehet venni. De addigis van valami a kezében, ami érték és érték is marad.
és akkor az aranyrudat flexxel vágod? :) Amit Józsi írt az a helytálló szvsz