kicsit rébuszos..
kegyetlen számok vannak, nézd az usadebtclock-ot, még Ftban is sok :)
No igen, csak ez kb annyi pénz amiért mi itt vért izzadunk, hogy 2012-ben megspóroljuk, mármint Mo.
Usa katonai kiadásai a 2012-es költségvetésben 600-700 milliárd dolláros nagyságrend, ez egy tétel a sok ezerből. :)
Usában nincs a benzinen adó. Nálunk kb 50%. Vannak tartalékok a rendszerben.
Fox is gondolom hitelből vette :))
Micsoda negatív gondolatokat vázolsz ebben a topikban. :)
A Fox tv az NFL-el 5 éves szerződést kötött, ami szerint évente írd és mond 5 milliárd, nem tévedés milliárd nem millió dollárt fizet ki a közvetítési jogokért.
Ez cirka 1150-1200 milliárd Ft /év. Ezt gondolom reklámbevételekből szeretné kompenzálni, illetve nyereségessé tenni.
A super bowlon egy pár másodperces reklámspot dollármilliók.
No ezzel mit is akartam mondani, már el is felejtettem kicsit másnapos vagyok . :)
De elgondolkoztató számok, milyen gazdaság kell oda ahol foci közvetítések reklámidejéből évente több mint 5 milliárd dollárt lehet beszedni.
Argentín tőzsdeválság és elrettentő példa:
Csőd előtt: 830 pont volt a max
csődnél az alja 202 pont
csőd utáni maximum 3593
szóval nem kell a bérmédia hisztijének felülni :) Természetesen van infláció is.
mivel sokan kérdezték, ide válaszolok.
Azért váltottam vissza eurot forintba, mert lehet forintban is shortolni a forintot. :) Certifikáttal például. Így úgy mond a piacon játszom a saját devizám ellen, hogy valóban gyengítsem, hanem egy köztes megoldással.
Optimista forgatókönyv nem lehet jelen helyzetben, mert ha marad a piaci manipuláció, attól még nem oldódik meg a probléma, hanem csak nő-nő, majd sokkal fájóbb lesz amikor bekövetkezik mégis a szélmalom harc vége.
Ez az összegzés egy helyzetkép volt, nem részvény vételi vagy eladási ajánlat. Ettől még fogok idén longolni, ha úgy adódik a helyzet, de ez a véleményem és nem a pozícióm. Lejjebb van pl a business insider cikk, miszerint az adósságot, nem lehet újabb adóssággal megoldani.
Illetve valóban, ha bekövetkeznek a reformok két évig vért pisálunk nagyjából és összeomlanak a piacok. Azonban a reform megújítást jelent, megújulás csak drasztikus lépéseket követő esemény sor lehet.
ui: ha fenn marad a nyomda még sokáig, akkor a vége 3. vh lesz, mert ott majd lehet mivel hivatkozni a nem fizetés okaira. Lásd az első kettőt követő eseményeket. Lehet Kosto példája szerint kereskedni. Én jobban örülnék, ha sikerülne bevállalni a gazdasági reformokat és nem szarrá bombázás jelentené a megújulást egy kis népírtással...
ha a teljes adósságot nézzük a céges és magán hitelekkel együtt akkor kizárt :)
ha megnézzük az exhibit2 táblázatot, jól látszik, h. a felsorolt országok közül még az usa áll a legjobban
dehogynem...
egyébként bátran lehet terjeszteni a cikket :) Köszi
nem lesz azzal semmi gond, amíg pénznyomda és bizalom van.
Franciák rosszabbul állnak, de még a németeknél se rózsás a kép.
köszönöm mindenkinek http://www.businessinsider.com/mauldin-collateral-damage-2011-12 itt is vannak észrevételek :)
Gratulálok az összefoglaláshoz ! Én is hasonló végkövetkeztetésre jutottam !! De azért B.U.É.K. mindenkinek .
Főnök! Kiváló írás!
Írhatnál néha ilyen összegzőket vagy hasonló terjedelmű véleményeket.
Rejtély számomra, hogy az adósság-hegyeket hogyan fogják elégetni. Lennének korrekt megoldások, de csak a a leggazdagabb rétegek vagyoni lefejezésével. Hogyan lehet ezt keresztülvinni? A gazdaság és a politika annyira egybefonódott, hogy keresztülvihetetlennek tartom ezt az utat.
Maradnak a piszkos megoldások - például háborúba vinni a fejlett gazdaságokat. Erkölcsi gátak, félek, ezt se akadályoznák meg, de lehet, hogy inkább a "belső háborút" választják, és a megszorításoknak és reformoknak becézett úton tovább szipolyozzák az alsóbb rétegeket. Csúnya és véres világot eredményez ez is, csak apróbb lépésekben.
Köszönjük. olyan hercegesre sikeredett... de ezért szeretjük... és mert jó, így egyszerűen... B.U.É.K. :)
köszi, facebookra feltettem az aktuális usa adóssághelyzetet. Össze lehet hasonlítani az egy évvel korábbi számokkal. A lényeg, idén amerikai adósság átlépte GDP-vel arányosítva a 100%-ot.
Érdemes megnézni a jelzáloghitel és az áruhitelek mértékét is. Totál csőd...
USA teljes adóssága szumma: ~56.500 milliárd dollár, GDP NÉGYSZERESE
Végre egy jó elemzés, ezért meg a pezsgőért már megéri ide járni. :-)
Velős dolgok, jó írás!
Boldog új évet kívánok!
jó szórakozást, egészséges új évet és ostorozni csak mértékkel. :)