Regisztráció Elfelejtett jelszó

Boldog 2012-t, összegzés

Re: nincs cím

#461275 banyaiz Előzmény: #461273

No igen, csak ez kb annyi pénz amiért mi itt vért izzadunk, hogy 2012-ben megspóroljuk, mármint Mo.

Usa katonai kiadásai a 2012-es költségvetésben 600-700 milliárd dolláros nagyságrend, ez egy tétel a sok ezerből. :)

Usában nincs a benzinen adó. Nálunk kb 50%. Vannak tartalékok a rendszerben.

#461269 banyaiz Előzmény: #461266

Micsoda negatív gondolatokat vázolsz ebben a topikban. :)

A Fox tv az NFL-el 5 éves szerződést kötött, ami szerint évente írd és mond 5 milliárd, nem tévedés milliárd nem millió dollárt fizet ki a közvetítési jogokért.

Ez cirka 1150-1200 milliárd Ft /év. Ezt gondolom reklámbevételekből szeretné kompenzálni, illetve nyereségessé tenni.

A super bowlon egy pár másodperces reklámspot dollármilliók.

No ezzel mit is akartam mondani, már el is felejtettem kicsit másnapos vagyok . :)

De elgondolkoztató számok, milyen gazdaság kell oda ahol foci közvetítések reklámidejéből évente több mint 5 milliárd dollárt lehet beszedni.

#461266 Kissherceg Előzmény: #461255

mivel sokan kérdezték, ide válaszolok.

Azért váltottam vissza eurot forintba, mert lehet forintban is shortolni a forintot. :) Certifikáttal például. Így úgy mond a piacon játszom a saját devizám ellen, hogy valóban gyengítsem, hanem egy köztes megoldással.

Optimista forgatókönyv nem lehet jelen helyzetben, mert ha marad a piaci manipuláció, attól még nem oldódik meg a probléma, hanem csak nő-nő, majd sokkal fájóbb lesz amikor bekövetkezik mégis a szélmalom harc vége.

Ez az összegzés egy helyzetkép volt, nem részvény vételi vagy eladási ajánlat. Ettől még fogok idén longolni, ha úgy adódik a helyzet, de ez a véleményem és nem a pozícióm. Lejjebb van pl a business insider cikk, miszerint az adósságot, nem lehet újabb adóssággal megoldani.

Illetve valóban, ha bekövetkeznek a reformok két évig vért pisálunk nagyjából és összeomlanak a piacok. Azonban a reform megújítást jelent, megújulás csak drasztikus lépéseket követő esemény sor lehet.

ui: ha fenn marad a nyomda még sokáig, akkor a vége 3. vh lesz, mert ott majd lehet mivel hivatkozni a nem fizetés okaira. Lásd az első kettőt követő eseményeket. Lehet Kosto példája szerint kereskedni. Én jobban örülnék, ha sikerülne bevállalni a gazdasági reformokat és nem szarrá bombázás jelentené a megújulást egy kis népírtással...

#461251 rbbj11 Előzmény: #461248

ha megnézzük az exhibit2 táblázatot, jól látszik, h. a felsorolt országok közül még az usa áll a legjobban

#461249 rbbj11 Előzmény: #461206

nem lesz azzal semmi gond, amíg pénznyomda és bizalom van.

Franciák rosszabbul állnak, de még a németeknél se rózsás a kép.

Gratulálok az összefogla…

#461247 Mercedes1969

Gratulálok az összefoglaláshoz ! Én is hasonló végkövetkeztetésre jutottam !! De azért B.U.É.K. mindenkinek .

Főnök! Kiváló írás! Írh…

#461237 zeeh_

Főnök! Kiváló írás!

Írhatnál néha ilyen összegzőket vagy hasonló terjedelmű véleményeket.

adósság

#461233 Krumenaker

Rejtély számomra, hogy az adósság-hegyeket hogyan fogják elégetni. Lennének korrekt megoldások, de csak a a leggazdagabb rétegek vagyoni lefejezésével. Hogyan lehet ezt keresztülvinni? A gazdaság és a politika annyira egybefonódott, hogy keresztülvihetetlennek tartom ezt az utat.

Maradnak a piszkos megoldások - például háborúba vinni a fejlett gazdaságokat. Erkölcsi gátak, félek, ezt se akadályoznák meg, de lehet, hogy inkább a "belső háborút" választják, és a megszorításoknak és reformoknak becézett úton tovább szipolyozzák az alsóbb rétegeket. Csúnya és véres világot eredményez ez is, csak apróbb lépésekben.

#461228 Csokigyáros Előzmény: #461206

Köszönjük. olyan hercegesre sikeredett... de ezért szeretjük... és mert jó, így egyszerűen... B.U.É.K. :)

#461206 Kissherceg Előzmény: #461204

köszi, facebookra feltettem az aktuális usa adóssághelyzetet. Össze lehet hasonlítani az egy évvel korábbi számokkal. A lényeg, idén amerikai adósság átlépte GDP-vel arányosítva a 100%-ot.

Érdemes megnézni a jelzáloghitel és az áruhitelek mértékét is. Totál csőd...

USA teljes adóssága szumma: ~56.500 milliárd dollár, GDP NÉGYSZERESE

jó szórakozást, egészség…

#461202 Kissherceg

jó szórakozást, egészséges új évet és ostorozni csak mértékkel. :)