Regisztráció Elfelejtett jelszó

Politika totyik

Re: Nem kerítették be az éhségsztrájkolókat

#459359 banyaiz Előzmény: #459238

Már megint hátulról kell kezdenem, ma már nincs karácsony, annak tegnap vége volt. :)

A baloldalt természetesen nem kedvelem, ki nem állhatom a világ proletárjai egyesüljetek témákat, és ez teljesen független attól , hogy a fehér, vagy a vörös terror volt e keményebb. Többek között ezért is kell fikázni Orbánékat, mert ezek jobboldalinak mondott bolsevikok, több egyéb bűnük mellett, ez nem kérdéses.

#459350 Előzmény: #459347

Nekem nem olyan a nemi identitásom, mint Fábry cicának... A nőket kedvelem , és ott ugye én, és nem engem...

#459347 Sumér harcos Előzmény: #459328

ahan,értem:)

tudod ráértem,de ennyire talán mégsem.

csak szólok,a forumok már csak ilyenek,de nem értelek,belépsz,papirra vetsz ezt azt,aztán csodálkozol itt.

hát Fábry mondása jut eszembe ismételten ugye-"aki kuplerájban dolgozik,ne csodálkozzon,ha megbaxák"

#459344 Előzmény: #459333

Gratulálok, ilyen náci történelem értékelés még Tőled is meglepő.

#459333 matgab Előzmény: #459307

a spanyol polgárháborúról nem tudok sok mindent, enm ástam bele magam a témába.

Már vártam, hogy mikor ugrik fel egy liberális, hogy a nácik népírtásával példálódzon...

Nos, alapvetően amondó vagyok, hogy más a kiindulópontunk...

Először is az NSDAP hatalomra jutását követően nem történtek tömeges kivégzések, csak az akkortájt teljesen elfogadott cselekedeteket hajtottak végre, azaz bizonyos társadalmi csoportokat elkülönítettek a többségi társadalomtól. Ezt amúgy megcsinálták mind az oroszok, mind a demokratikus(nak tartott) angolszász országok is, ha kellett.

1944-45-ig, amit klasszikusan ugye holokauszt időszakának nevezünk nem is történt semmi ilyen jellegű tömeges népírtás.

Nos, az is biztos hogy ezekben a táborokban igen sok ember halt meg.

És innentől fogva hogy mi történt?? Rengeteg ember meghalt ezekben a táborokban amiatt, mert Németország háborús végnapjait élte és nem maradtak tartalékai arra, hogy az elkülönített -amúgy veszélyesnek ítélt -csoportokat etesse itassa, gyógyszert adjon nekik.

De most őszíntén: melyik nemzet lenne az, aki egy élethalálharc végén a belső ellenségnek tartott embereknek ad először élelmiszert, gyógyszert, ruhát a fronton harcoló katonái, vagy hadigazdaságba állított saját polgári lakossága helyett??

Dolgoztatni, persze dolgoztatták őket, egyre keményebben, mert fokozódó terhek voltak az akkori országon.

Ha ki akarták volna írtani a zsidókat, akkor a 30-as években fogják és csendben a hátországban kinyírták volna az összeset és nem mindenféle táborokban tartják őket akár évekig.

Hogy ebből hogyan alakította ki a világ a ciklon -B-s változatot az egy külön kérdés, illetve hogy mennyi adat és logikai göndolatrendszer vonatkozik ennek cáfolatára az megint egy más kérdés.

De kellett kreálni egy sztorit, amivel ki lehetett emelni az ő szenvedéseiket -hangsúlyozom: nem mintha nem lett volna valóban elég szenvedés az amit valóban átéltek, vagy éppen belehaltak- aminek az volt a lényege, hogy a történtek után még 100 évvel is nagyon komoly összegeket lehessen kizsarolni bizonyos államokból...

Összességében ez az egész holokauszt nem tartozik sem a jobboldali fordulatok köré, sem a topikba.

#459328 Előzmény: #459317

"A két „terrorhullám” értékelése mindmáig - erős ideológiai (időnként aktuálpolitikaivá váló) töltetű - történészi viták tárgya."

Nagy öröm, hogy " erre most már" Te megmondtad a frankót. Ezért jók az ilyen fórumok, sok idióta történész itt sokat fényesedhetne...

#459327 Sumér harcos Előzmény: #459307

akkor biztosan elcsépelt az is ahogyan szibériába,dombasba(ukrajna területe) kötött ki,igen jelentős létszámú sváb közösség,kollektiv bűnösként.

1945 janurban inditották a marhavagonokat,MO-n komplett sváb falut is üritettek ki.

ezt sem nevezném annyira szűk rétegnek.

#459317 Sumér harcos Előzmény: #459265

erre mostmár én is azt irom ,ezek sarkitások,szinte valótlanságok,amit papirra vetettél..

hogy a vörös terror bármilyen fokozattal kevesebb lett volna a fehértől..

az orosz megszállás pedig olyan sok tényezőn múlott,hogy csak az arisztokrácia által lesajnált dzsentrihajónélkülihajoskapitányra huzni miatta a lepedőt.....teljesen fals..

a "hideg napok" is összetettebb elemzést érdemelnek attól,ahogyan itt megközelitetted...

az orosz forradalom esetét pedig megint iszonyat leegyszerűsitve,dolgok mögé nem nézve,általad népnyúzónak titulált Miklos cárra huztad...itt azért nagyon komoly háttér munka és érdekek határozták meg azt,hogy megtörténhetett...nagyon kevés volt hozzá annyi,hogy a cár népnyúzó,vagy sem.

#459307 Netmaster Előzmény: #459238

Biztosan elcsépeltnek fog hangzani megint a nácikkal példálózni, és a többmillió áldozattal, de azt a legkevésbé sem nevezném szűk társadalmi rétegnek... bár nem tudom, konkrétan hatalomátvétel alatt milyen periódust értesz, oldaltól függetlenül. A spanyol polgárháború például kifejezetten véres terrorral járt mindkét oldalon. Ezzel szemben pl. a magyar vörösterrort a néhány száz halálos áldozatával nehéz teljes társadalom elleni hosszas folyamatként elképzelni, mint ahogy az írásodban láttatni próbálod.

Ilyen tévedések, csúsztatások mellett a legkevésbé sem értem mire fel oktatsz ki másokat.

#459296 matgab Előzmény: #459265

"Hogy a nyavalyába jön ide Kawabazsy?!"

http://www.stocklandyard.hu/forum/topic/658/2/#post458962

Így nehéz veled beszélgetni, ha nem tudod, hogy mit írtál 1 oldallal ezelőtt...

A tanácsköztársaság rövid ideig tartott, de a maga 133 napjával sokkal nagyobb katasztrófát okozott, mint akár a 150 éves török megszállás.

A fél magyarásgot kiírtották a jugoszlávok... Szerinted ha nem lett volna előzménye, akkor nem írtják ki őket?? Ez a délszláv mentalitásban benne van, nem kell olyan messzire nézzél, csak mondjuk 1991-1995-ig visszaemlékezni. Ha a magyarok- akiknél ki is vizsgálták az esetet és felelősségre is vonták a felelősöket még Horthy alatt- nem csináltak volna semmit, a szerbek akkor is kiírtották volna akit lehet...

A cárizmus alatt meg 500 év alatt nem halt meg annyi orosz és ukrán, mint mondjuk a kommunizmus első 30 éve alatt. Ne viccelj már! PErsze, hogy minden egyes ember halála tragédia, de azért az nem mindegy, hogy 20 millió ember hal meg egy emberöltő alatt, vagy 200 ezer 300 év alatt!

baloldali érzelmek... itt is elég nagy fogalmi zavart érzek.

Vannak szociális érzelmek, amikkel gondolom együtt érzel, de azok soha nem voltak a baloldali pártoké.

Mondj egyetlen olyan baloldali pártot, ami szocálisan a széles társadalmi rétegek jóléte iránt volt elkötelezett és nem a saját hatalmi elitjét (vagy az ő internacionalista főnökeit) szolgálták volna a legmagasabb szinteken!

#459265 Előzmény: #459238

Tudod , mindig azokat az ostoba társaságokat utáltam a legjobban, akik mindig arról beszélnek, amit tudnak,, függetlenül a tárgytól.

Hogy a nyavalyába jön ide Kawabazsy?!

Népi hajlamunk, az időnként fasizmusba hajló nacionalizmusunk temérdek kárt okoztak ennek az országnak, viszont a Tanácsköztársaság igen rövid ideig tartott., annál hosszasabb fehér terror követte. Az orosz megszállás Nagy Főméltóságú Kormányzó urunk hibás politikájának a következménye volt.

A fél magyarságot kiírtották a Jugoszláv partizánok, az erősen fasisztoid hajlamú magyar csendőrök "kis" kirándulása után. Van még pár apróság, majd Te utánanézel, ha a jakobinus diktatúra mellett marad egy kis időd Magyarország történelmére is. Talán kicsit tényszerűbben fontoskodj, ha már késztetést érzel rá.

Karácsony idején egy sort sem írtam ide.

Amúgy a 17 -es orosz forradalmat egy egész népet megnyomorító cárizmus előzött meg, más kérdés, hogy az izmusok mindig a mások elnyomására és kihasználására épülnek, így az azt követő szocializmus sem volt egy babapiskóta.

Én baloldali érzelmekről beszéltem, pl. Vezéred bolsevista tempói ebbe az értékrendbe nem férnek bele. Gyurcsány sem, hogy megnyugodj.

#459238 matgab Előzmény: #458951

antiguru,

sajnos történelmi ismereteid tényleg szegényesek. Kawabazsy pontosan leírta, hogy mi a különbség a bal és a jobboldal között azóta a kb. 200 év óta amióta a szabadkőművesek létrehozták a baloldalt Franciao.-ban.

Csak hogy hol keressed a baloldali hatalomátvételeket:

a jakobinus diktatúra idején, ugye ahonnan származik az a mondás is, hogy a forradalom felfalja saját gyermekeit.

Aztán elég ránézned a 17-es orosz bolsevik forradalomra, majd a magyar tanácsköztársaságra, és utána ránézhetsz az összes európai vagy ázsiai kommunista államra Romániától, Görögo-i kísérleten keresztül egészen Kambodzsáig...

Ehhez képest a jobboldali fordulaok idején az esetlegesen előforduló terror max pár hónapig tartott és akkor sem a teljes társadalom ellen -mint a baloldali forradalmak idején- hanem kifejezetten csak a szélsőbalos csoportok (esetleg más megkülönböztetett de szúk társadalmi réteg ellen).

Mondjuk ilyen szegényes , vagy erőteljesen eltorzított történelmi ismeretek birtokában nem csoda hogy egész karácsony idején nem volt jobb dolgod mint itt fikázni banyaizzal együtt Orbánékat.

#459200 banyaiz Előzmény: #459197

Ezt sem lehet kizárni. De ha ennyire gyenge ez az Európa, rohanjuk le mint őseink. Kezdésként Viktor elugrik Berlinbe és a Bundestag kapuját döngeti a buzogányával, addig kifosztjuk Ausztriát, Svájcot. Ez lenne csak a jóféle forradalom. :) Megint nomádok leszünk mint az ősök. IMF , EU csak úgy rettegne a nyilainktól. Azt a rongyos 10-20 milliárd Eurót ajándékba küldenék, nem hitelkeret, és holmi megállapodások:)

Ja közben fel kellett ébrednem sajnos, nem ártana ha vezetőink is felébrednének :)

#459197 Előzmény: #459193

"Rájöttem mi a baj veled, valamiért elhitted ezt a világvége történetet."

Soha nem írtam világ végéről, én mindig csak Európa végéről írtam abban az értelemben, hogy szóra sem érdemes bevásárlóközponttál és túristaattrakcióvá fog válni, tényleges politikai és gazdasági tényezőként pedig a futottak még kategóriát fogja képviselni. Ez már rég köztudott tény, egyre többen merik leírni, nincs ebben semmi újdonság sem.

A helyzet az, hogy most kezd a dugájába dőlni az a hazugság, amelyben a nyögdíjmegtakarításokból finanszírozták a fejlődést, azaz a pénzteremtést, csakhogy most jönnének a kifizetések, ugyanakkor nincs miből. A jólétet egyszerűen nem lehet finanszírozni, mert nincs miből.

"Az EU gyorsvonat fog még száguldani"

...bele a szakadékba.

#459193 banyaiz Előzmény: #459180

Rájöttem mi a baj veled, valamiért elhitted ezt a világvége történetet. Az EU gyorsvonat fog még száguldani, csak akkor mi ne éppen a szembe menjünk a nagy forradalmi hevületben. :)

Twain "a gondolkodás a világon a legfárasztóbb dolog. Ezért gyakorolja olyan kevés ember"

Nem tesznek rám jó benyomást ezek az emberek, nem helyeznek elég hangsúlyt a részletekre, és akkor finoman fogalmaztam. Valahogy nem tudom büszkén kihúzni magam, hogy igen ezek az én vezetőim, majd talán eljön annak is az ideje, ha sokat alszunk addig:)