Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Nem kerítették be az éhségsztrájkolókat

matgab Előzmény: #459307

a spanyol polgárháborúról nem tudok sok mindent, enm ástam bele magam a témába.

Már vártam, hogy mikor ugrik fel egy liberális, hogy a nácik népírtásával példálódzon...

Nos, alapvetően amondó vagyok, hogy más a kiindulópontunk...

Először is az NSDAP hatalomra jutását követően nem történtek tömeges kivégzések, csak az akkortájt teljesen elfogadott cselekedeteket hajtottak végre, azaz bizonyos társadalmi csoportokat elkülönítettek a többségi társadalomtól. Ezt amúgy megcsinálták mind az oroszok, mind a demokratikus(nak tartott) angolszász országok is, ha kellett.

1944-45-ig, amit klasszikusan ugye holokauszt időszakának nevezünk nem is történt semmi ilyen jellegű tömeges népírtás.

Nos, az is biztos hogy ezekben a táborokban igen sok ember halt meg.

És innentől fogva hogy mi történt?? Rengeteg ember meghalt ezekben a táborokban amiatt, mert Németország háborús végnapjait élte és nem maradtak tartalékai arra, hogy az elkülönített -amúgy veszélyesnek ítélt -csoportokat etesse itassa, gyógyszert adjon nekik.

De most őszíntén: melyik nemzet lenne az, aki egy élethalálharc végén a belső ellenségnek tartott embereknek ad először élelmiszert, gyógyszert, ruhát a fronton harcoló katonái, vagy hadigazdaságba állított saját polgári lakossága helyett??

Dolgoztatni, persze dolgoztatták őket, egyre keményebben, mert fokozódó terhek voltak az akkori országon.

Ha ki akarták volna írtani a zsidókat, akkor a 30-as években fogják és csendben a hátországban kinyírták volna az összeset és nem mindenféle táborokban tartják őket akár évekig.

Hogy ebből hogyan alakította ki a világ a ciklon -B-s változatot az egy külön kérdés, illetve hogy mennyi adat és logikai göndolatrendszer vonatkozik ennek cáfolatára az megint egy más kérdés.

De kellett kreálni egy sztorit, amivel ki lehetett emelni az ő szenvedéseiket -hangsúlyozom: nem mintha nem lett volna valóban elég szenvedés az amit valóban átéltek, vagy éppen belehaltak- aminek az volt a lényege, hogy a történtek után még 100 évvel is nagyon komoly összegeket lehessen kizsarolni bizonyos államokból...

Összességében ez az egész holokauszt nem tartozik sem a jobboldali fordulatok köré, sem a topikba.