Regisztráció Elfelejtett jelszó

Bilderberg csoport

Re: nincs cím

#458364 Fornit Előzmény: #458348

" A rabbi válaszol 10Ft-ért."

Emlékszem kiskoromban a debreceni vidámparkban volt egy ilyen bábú (csak nem rabbi) , bedobtad a pénzt, és írt vmi bölcsességet :))

#458363 Zotya32 Előzmény: #458355

Jól van, nem emlékeztem rá, hogy már belinkelted. ismerős vhonnan, hát innen... csak az én memóriám nem a legjobb.... :))

#458362 Előzmény: #458359

Így írta a cikk, ezen is húztam fel a szemem. Én a már megint és a még mindig jelzőt biggyesztettem volna oda.

#458359 matgab Előzmény: #458335

El lehet indítani??? 60 éve egyfolytában csak kárpótolják őket! Ja és szinte csak őket...

Emiatt az emberekben persze hogy kialakul az antiszemitizmus, amit meg megint azok a zsidók fognak leginkább megszívni, akiket nem, vagy csak kis összegben kárpótoltak.

A nagyösszegű kárpótlást zsebre tevők meg élnek Jeruzsálemben, vagy Berlinben, vagy a Rózsadombon, mint hal a vízben.

#458358 Bendeguz Előzmény: #458356

Rendszeres volt a zsidó sátornál a "rabbi válaszol 10 Ft-ért", az összeg lehet hogy 20 Ft volt :) Vagy 100 Ft :)

#458356 Előzmény: #458348

"a rabbit (10Ft volt egy kérdés)"

Ez a hét legjobb Kohn vicce :) Ha még így is hívták tényleg ROTFLMAO lesz belőle :)

#458348 Bendeguz Előzmény: #458335

2004-ben megkérdeztem a Szigeten a rabbit (10Ft volt egy kérdés), hogy miért az én generációmnak kell kárpótolni az ő népét, amikor nekünk, de még a nagyszüleinknek se volt semmi köze az egészhez? Azt mondta azért, mert 40 év kommunizmus alatt se lehetett beszédtéma és most pótolni kell. Megmondtam neki, hogy antiszemita vagyok. Meg se lepődött. Két-három mondatváltás után meggyőzött, hogy nem vagyok az. :)

#458335 Előzmény: #458315

Ezért felesleges zsidózni, mert akkor rögtön le is zárhatják a témát azzal, hogy már megint jönnek a náci eszmék.

Egyébként, éppen tegnap olvastam, hogy megalakult valami zsidó szövetség és így végre el lehet indítani Magyarországon a zsidók kárpótlását. Ezen azért még én is felhúztam a szemöldököm...

#458315 matgab Előzmény: #458248

Én abban biztos vagyok, hogy a politikusokon nem fogja senki elverni a port... Csak törvényekkel lehetne elverni, viszont a törvényeket ők maguk hozzák.

Másrészről én is örülök neki, hogy igazam lett- pontosabban jól láttam, hogy Drábik és Bogár jól látja- de abban is biztos vagyok, hogy ebből a válságból mi középosztály fogunk a legnagyobb szívással végigmenni, mi veszítünk a végén a legtöbbet.

Harmadrészt mivel az emberek és a politikusok legnagyobb része továbbra sem látja át az egész hitelpénzteremtő rendszer visszásságait ezért a rendszer fenn fog maradni, a kérdés, hogy a pénzügyi elit tudja-e esetleg mérsékelni mohóságát.

Negyedrészt nemcsak a nácik léptek fel ez ellen a pénzügyi rendszer ellen, én úgy látom, hogy a kínaiak is próbálják a maguk alternatív útját járni, amivel le is körözik az egész világgazdasági fejlődést.

Ötödrészt, a "zsidózás" bizonyos szempontból jogos, hiszen a pénzügyi elit nagy részét ők adják, sajnos ez egy évszázados szokás náluk, hogy a pénzügyi trükkökkel fosztják le a társadalom többi rétegét, viszont természetesen a zsidók nagy része nem tartozik a pénzügyi elithez, sőt őket (a normál zsidó halandókat) a pénzügyi elit maga is pajzsként maga elé tartva szívatja.

#458284 Előzmény: #458267

Freudi elszólás :) Valakinek ki kell egyenlítenie az erőviszonyokat :D

#458267 Netmaster Előzmény: #458248

"aki telefirkálja a netet, uralja a forumokat és meghatározni próbálja a közgondolkodást"

"mint például én"

Hogy ez mennyire találó. :)

#458248 Előzmény: #458218

"A maradék 5% egy része meg a pénzügyi elit részeként érdekelt a rendszer fenntartásában."

És ennek a pár százaléknak a jellemzően "szabad gondolkodó" (naná, ennyi pénzzel, munka és elfoglaltság nélkül könnyű) az, aki telefirkálja a netet, uralja a forumokat és meghatározni próbálja a közgondolkodást. Arról már nem is beszélve, hogy a haverok, jól eltartott társaságok révén uralják a fizetett média nagy részét is. Ezt szokták teljes tévedéssel jobbról "zsidózásnak" nevezni, pedig erről valóban szó sincs, pontosan arról van szó, amit az a Valaki írt.

A "PÉNZÜGYI ELIT" (És ebben a kontextusban rendkívül fontos kihangsúlyozni, hogy NEM zsidókról beszélünk!) uralja a világot, és ez a kisebbség az, amely rákényszerítette az akaratát a többségre.

Most már ébredezik a világ, csak nagyon keserű a pirula, amit be kell nyelni, és szerencsétlen kitartott politikusok most próbálják a sz@rt visszalapátolni a lóba, hiszen - természetesen joggal - rajtuk fogják elverni a port, hogy miért hagyták magukat lefizetni, meg hamis könyveléssel (GDP például) megvezetni, ahelyett, hogy dolgoztak volna.

Magyarországon ez hatványozottan volt igaz, itt ugyanis jellemző a NAGY HANGJA ennek a rétegnek, amely valódi munka nélkül ingyen, olcsón élve urata a teljes írott és íratlan médiát és közgondolkodást, lejáratva az összes valódi szabadon gondolkodást, liberalizmust többek között az összes ezen hatalmat megkérdőjelező gondolat lenácizásával.

Mondjuk, ehhez hozzá kell tenni azt is, hogy JELLEMZŐEN tényleg csak a nácik szoktak fellépni ezen gondolatok ellen régebben, hiszen azért azt lássuk be - 2008-ig a látszat valóban azt mutatta, hogy a rendszer működik, tehát azok, mint például én, akik ennek a végét jósólták már 2006-ban, azok mindig idiótának, közgazdasági analfabétának voltak beállítva és általában kiközösítésre, megbélyegzésre is kerültek. Azok pedig, akik egyetértettek volna az ilyen jellegű gondolkodással, azok inkább csendben maradtak, hogy ne kelljen konfrontálódniuk ezzel az anarchista csűrhével.

Megmondom őszintén, tegnap rájöttem, én most kifejezetten élvezem azt, hogy ezek az emberek most rettenetesen meg vannak ijedve, hogy mi lesz a bonusszal, meg az ingyenpénzekkel, meg a kevés valódi munkáért nagy pénzekkel, meg úgy általában az értéket nem teremtő pénzvarázslásból jól éléssel.

#458218 matgab Előzmény: #446395

Nem is tudom már ki mondta, de a mai viszonyok között pontosan látom, hogy igaza volt.

A meglátás pedig a következő volt:

Azt, hogy a pénzügyi elit a jelenleg elterjedt monetáris rendszer milyen módszerek, eszközök , mechanizmusok segítségével milyen egyszerűen és milyen láthatatlanul fosztja ki az összes társadalmat azt az emberek 95% egyszerűen képtelen átlátni, még akkor is ha van gazdasági végzettsége.

A maradék 5% egy része meg a pénzügyi elit részeként érdekelt a rendszer fenntartásában.

Ez az 5%-nál kisebb tömeg, aki látja, hogy a rendszer miként működik és nem érdekelt a rendszer fenntartásában, az meg a demokrácia többségelve miatt sohasem fog döntéshelyzetbe kerülni.

(Persze van aki az elit része és mégsem látja át az egész rendszert, meg olyan is van aki nem tartozik az elitbe, csak az elit érdekeltté teszi a rendszer fenntartásában (pl. egy banki alkalmazott).

Ezt látom ma Magyarorszáon is (miért itt lenne másképp?),

#446395 Előzmény: #446361

"én csak azt nem értem, miért nem volt jó, hogy a Földön léteznek nemzetek, országok? és ezeknek van saját pénzük?"

Én csak azt nem értem, miért nem jó, hogy a Földön léteznek városállamok, városszövetségek, minek ide országok, amelyeknek saját pénzük van?

Egy globalizált világban egyszerűen nincs értelme PÉNZÜGYI közösségként államokat fenntartani, mert egyszerűen nem gazdaságos, nincs értelme, és nincs semmi haszna, hiszen az államhatáron túli kereskedelem JELLEMZŐEN összemérhető, vagy meg is haladja az államon belüli kereskedelmet. Ilyen esetekben a saját pénz inkább káros, mert állandóan váltani kell és bizonytalanságot okoz - azt hiszem, ezt az ország egyik legnagyobb problémájának ismeretében nem szükséges ecsetelni.

#446376 Netmaster Előzmény: #446361

Konkrétan milyen egységesítéssel van bajod? Ott a jobbra tarts, mint egységes közúti közlekedési szabály (na jó, kivéve Nagy-Britannia), vagy az SI mértékegységek. Egységesítés, semmi gond nincs vele. Hasonlóan, Schengen, remek dolog, az egész határátkelés lassú mizériáját sikerült vele kiiktatni.

Közös pénznek ha mögé nézünk, már kevésbé egyértelmű, de azért egyrészt nem kell pénzt váltani egy csomó országba, másrészt az árfolyam, hitelezés is kiszámíthatóbb (mekkora kakiba is kerültünk a frankhitelekkel, ugyebár). Negatívum egyértelműen az a szétzilálódás, ami történt, bár szerintem az a megoldás, amit felvetettek egyesek Görögországnál, hogy drachma és leértékelés, nem hiszem, hogy az valami egyértelműen jó dolog lenne, vagy általában megoldaná az ország bajait. Vagy nézzük a mi példánkat, nincs eurónk, mégis gáz van.

Közös fiskális politika egyértelműen problémás, meg kell maradni az ország polgárai és kormánya közti kapcsolatnak. Ha ilyesmit akarnak, még ezek a válságkormányok "működnek" a legjobban a szájízük szerint, bár választást biztosan nem nyernek.

Egyébként pont az a gond az EU politikai működésével, hogy minden tagállam a saját kis játszmáját játssza, nem képesek együttműködésre (nem is konkrétan EU tekintetében, hanem általában). Na ez tényleg agyrém.