Regisztráció Elfelejtett jelszó

Fegyverek

Re: nincs cím

#456599 GáborGábor Előzmény: #456584

Ennek csak az elejével és a végével tudok egyetérteni. Szinte, mint mindig ...

Valahogy, mindig ugyan onnan indulunk ki, és nagyjából ugyanoda lyukadunk ki, csak más úton ...

Néha nem is igazán értelek.

A fegyvert illetően elfogadod az alapvető funkcióját az élet kioltását.

De egy katonától elvárod, hogy az életét dobja oda egy idegenért, aki ráadásul el is akarja azt venni. Vagy ha teheti az ellenségét segíti hozzá de semmiképpen nem jóindulatú irányában.

Érdekes hozzáállás.

#456596 GáborGábor Előzmény: #456586

Régebben vadásztam egy jó minőségű légpuskára. Egy Walther 1250 Dominatorra. Ez egy field target pcp puska, meglehetősen jó súlyelosztással.

Aranyos kis játékszer. Több célú, akár vadászatra is alkalmas lehet - pici átalakítással.

A kocsimban egy közelítően 3szög alakú 90cm hosszú gőzölt bükkből készült enyhén hajlított "husáng"-ot hordok. Ez engem megnyugtat - hideg fegyverek esetén. A rendőrének nem feltűnő.

Ha lőfegyverrel kerülnék szembe, akkor meg, biztosan nem én lennék az, aki irányít - bármekkora marha is vagyok. Persze, mindenki hibázhat ...

:)

#456584 Ibiza Előzmény: #456576

szereted ezt a pozit eljátszani.

ez fegyver topik.. tetszik nem a fegyver elsődleges célja az önvédelem/támadás..ki mire használja..mosott agyú katona az nem önvédelemre... bár mostanában önvédelemnek hívja usa vagy israel..ha idegen országban vagy a világ bármely pontján megöl egy tudóst..katonát egy szakértőt..egy EMBERT

elsődlegesen a hatékonysága a legfőbb ismérve..utána az esztétikája..ha van neki..

egy fegyver az lehet szép... de alapból mitől szép? ... az arányok a benne rejlő erő, a munka az anyag.. mint az autóknál..

de pl sokan mondják szép temetés volt..mitől szép egy temetés? vagy egy sírbolt?

#456580 Ibiza Előzmény: #456562

ez egy speciális kés.. erdőben kiváló.. a végén viszi a súlyt de a hajlatban van a súlypontja..

írtam szeretem a személyes tárgyakat.. van pár szép késem..ez a legújabb szerzemény..leárazták szegényt bezsákoltam..

.nepáli szerszám..a gurkák katonaként használják. tisztogatás és megfélemlítés célzatával vetik be őket.. híresen hűségesek..angolok használják öket a gyarmati időktől...

mellesleg zavar van az emberek fejében..így a rendőrében is.. minden fegyver amit fegyverként használnak..a féltégla a konyhakés a lapátrúd minden..

a brazil versenyzők kisbaltát használnak.. a menőzők szamurájkardot..és kocsmaszintűek persze a kést, borotvát..

ha nincs nálad semmi cseszheted..néha voltam horgászni elhagyatott helyeken sőt éjjelre sátoroztam is (sajna régen volt utóljára).. nem árt ha van amihez nyúlhatsz.. jobb ha nem kell nyílván..de ezt nem én döntöm el..

Most magasabb jogod lett az önvédelemre.. az támadók általában sokan vannak..ha ott a család is..megvédem őket mindenáron.. a tanárembert is a gyerekei szeme láttára verték agyon..és alázták halála után is..gondolom próbált szép szavakkal hatni az eszekre..

#456579 KawaBazsy Előzmény: #456576

Nem akart itt ölni senki sztem, én is azt magyaráztam, h az szükségtelen. A fegyver az nekem kizárólag ÖNVÉDELMI eszköz.

Hányas hsz-t kéne moderálnom szted? :-)

ölég durva ez a topik...…

#456576 hosszhuszár

ölég durva ez a topik.....

amíg a fegyverekről beszélgettetek, még érdekelt is, de az ölés, legallyazás, stb, kicsit már túl megy szerintem a jó ízlés határain...

topik gazda oda figyelhetne..

#456566 taresz Előzmény: #456302

A Te késed vették el igen, de akkor ezzel az erővel kár is konyhakést árulni, mert hogyan viszed haza ha csak a Te esetedből indulunk ki? Teljes f@szok ülnek a jogalkotásban. A dakotát nem nagyon fogja visszatartani a törvény.

Vele nem fog a rendőr kekeckedni a kockaladában, mert ő nem horgászathoz használja, így nem a lopott szajré mellett a csomagtartóban van hanem kézközelben.

#456562 KawaBazsy Előzmény: #456559

Egy közepes szamurájkardra én is vágyom, de nem tartanám balhé helyzetben kézügyben, mert azzal is nehéz nem ölni.. De ha armageddon jön, még jól jöhet. :-)

Amúgy a kardok pont hátra hajlanak inkább, ez miért előre?

#456559 Ibiza Előzmény: #456493

csak legallyazom.. semmi ölés..pacifista és humanista vagyok..

inkább elvonulni

inkább megsebesíteni mint megölni..

inkább megölni mint ő öljön meg téged

,)

amúgy lehet használni a fokát a lapját..alapból horgász eszköz..most viszem élesíteni..