Regisztráció Elfelejtett jelszó

MOL fórum

vajon betölti a rést? é…

#465485 Chaby

vajon betölti a rést?

és ha betöltötte merre tovább? :)

Re: 2005-ös írás :)

#462032 holnor Előzmény: #459579

a jó öreg Bobolcsay bácsi :)

én is újra meg újra átolvasom az írásait.

2010 záró: 20.790 2011 …

#461033 Fornit

2010 záró: 20.790

2011 záró: 17.350

-16,54% az idei teljesítmény

17750en benn van egy ide…

#460665 Atesz11

17750en benn van egy ideje egy 15800 db körüli pakk eladáson

2005-ös írás :)

#459579 Kissherceg

Bobolcsai bácsi a Molról

(a cím nem volt jó - ezért újra bemásoltam a szöveget - elnézést! ) Közel három hetes szabadságom után beugrottam Bobolcsai bácsihoz, beszélgettünk és nyomtunk egy sakk partit. Szóba került a Mol árfolyama, meg az, hogy annyira szétterjedt az optimizmus a piacon, hogy 30 K Buxról és 28.000-30.000 Ft-os Molról beszélnek. " Bobolcsai bácsi a 30.000 Ft-os (123 EUR) Molra tömören csak ennyit mondott: "Paradoxon". " Nem értettem, meg amúgyis a sakkra koncentráltam - (így is kikaptam). Este gondolkoztam azon, hogy "paradoxon" , nem hagyott nyugodni. Aztán elkezdtem továbbgondolni, mit is akart mondani az öreg. " A meglévő finomítói kapacitások felértékelődésének oka - mint a MOLé is - a túlzott kereslet növekedése miatt kialakult szűkkeretsztmetszet. Azt üzemanyagok dinamikus árnövekedése mögött a piac a finomítói árrések és tevékenység fedezetének növekedését látja - ez repíti az árfolyamot. Ez az!!!! : a paradoxonhoz a kulcs: az ÜZEMANYAG. Leesett a tantusz mire gondol az öreg. Ha tovább drágul az üzemanyag, az iszonyatos erővel szívja el a vásárlóerőt a piacról és más termékektől- hiszen felmérések szerint kiadásaink visszafogása során az üzemanyag az utolsó termékek egyike, amiről lemondunk. Hát ez az kedves arp - egy bizonyos ü.anyag árszint felett csökkeni fog az össz fogyasztói szabad cash - ami kem,ényen fogja érinteni a hiteltörlesztéseket, megtakarításokat és BEFEKTETÉSEKET egyaránt. " Ez a paradoxon lényege: a MOL irreális bedrágulását okozó tényezők egyuttal kiváltják a befektetések csökkentését/megszün tetését - tőkekivonást a nélkülözhető befektetésekből (alapok). Ha meg nem lesz finomítói hiání - akkor meg mitől lenne a MOL 30.000? Bobolcsai bácsinak igaza van. A mai MOl nem tud 30.000 lenni: ha üzemanyag árrobbanás lesz - azért, ha nem lesz - meg azért. " Ez természetesen a jelenlegi MOL-ra vonatkozik, újabb finomítói kapacitások akvizíciója árnyalhatja a képet - és hozzásegíthet egy végső vételi pánik kialakulásához. Hát ez a Bobolcsai bácsi... - hm ez nagy spiller!

Re: nincs cím

#456472 Fornit Előzmény: #456336

:-)

Ostobaságnak nevezte az Independent értesüléseit a Gulf Keystone egyik neve ellhallgatását kérő vezetője, aki szerint a lap állításainak - miszerint az Exxon Mobil papíronként 800 pennys áron vásárolná meg a vállalatot - semmi alapja nincs. A GKP részvényei ennek ellenére is 16%-os pluszban tartózkodnak (bár nap elején 30% feletti emelkedést is láthattunk) a 194 pennys szinteken.

A GKP egyik, magát meg nem nevező vezetője a Dow Jones hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy az Independentben megjelent hírek alaptalanok. Amennyiben azoknak lenne bármi alapjuk, a társaság - a törvényi előírásoknak megfelelően - már bejelentette volna, hogy egy ajánlatról folytatnak tárgyalásokat.

A nap eleji nagy megugrást követően a GKP piacán is alábbhagyott a lendület, bár még így is 16%-os pluszban állnak a papírok.

Szép kis mozgások vannak…

#456417 LESLIE

Szép kis mozgások vannak a MOL-ban mostanság :) Péntekről long 17255-ről, zárva 18360-on, újabb long próba 17955-ről. Kicsit félek ebben a vérzivataros időben hosszú távon birtokolni bármilyen rv-t, pedig ha beindulna, benne lehetne a 20 k.

"Nagy emelkedéssel, 6%-o…

#456244 Fornit

"Nagy emelkedéssel, 6%-os pluszban kezdte a mai kereskedést a MOL papírok árfolyama, miután az Exxon az Independent értesülései szerint 800 pennys árfolyam mellett vásárolná fel a Gulf Keystone részvényeit. A GKP jelentős kurdisztáni jelenléttel bír, a Shaikan és Akri Bijeel blokkokban ráadásul a MOL partnereként tevékenykedik. A részvények pénteken 166,5 pennys árfolyamon zárták a kereskedést, vagyis a piac a lehetséges ajánlati árat elnézve igencsak alulértékelhette a GKP eszközeit. "

Az utókor számára.

#456236 Ibiza Előzmény: #456224

nem tudom mitől menne...speki van..de nem logikus..hiszen mol stratégiai cég..molt részt állam nem ad el..

azért érdekes..és az is usa cégnek milyen titkosszolgálati infói lehetnek...

#456200 SZETO99 Előzmény: #456196

kicsit durván nyitottunk.. nézem 100-200 körül mozog, mondom miért mutat ez +5-6%-ot? elromlott a chartom.. Aztán döbbentem csak rá, hogy nem 17, hanem 18200-on vagyunk..