vajon betölti a rést?
és ha betöltötte merre tovább? :)
16500-at nem tudja átvinni...
miről beszélsz?
a jó öreg Bobolcsay bácsi :)
én is újra meg újra átolvasom az írásait.
a két 3%os tulaj kiszállásáról vannak infok vagy miért verik el a port rajta?
2010 záró: 20.790
2011 záró: 17.350
-16,54% az idei teljesítmény
17750en benn van egy ideje egy 15800 db körüli pakk eladáson
Bobolcsai bácsi a Molról
(a cím nem volt jó - ezért újra bemásoltam a szöveget - elnézést! ) Közel három hetes szabadságom után beugrottam Bobolcsai bácsihoz, beszélgettünk és nyomtunk egy sakk partit. Szóba került a Mol árfolyama, meg az, hogy annyira szétterjedt az optimizmus a piacon, hogy 30 K Buxról és 28.000-30.000 Ft-os Molról beszélnek. " Bobolcsai bácsi a 30.000 Ft-os (123 EUR) Molra tömören csak ennyit mondott: "Paradoxon". " Nem értettem, meg amúgyis a sakkra koncentráltam - (így is kikaptam). Este gondolkoztam azon, hogy "paradoxon" , nem hagyott nyugodni. Aztán elkezdtem továbbgondolni, mit is akart mondani az öreg. " A meglévő finomítói kapacitások felértékelődésének oka - mint a MOLé is - a túlzott kereslet növekedése miatt kialakult szűkkeretsztmetszet. Azt üzemanyagok dinamikus árnövekedése mögött a piac a finomítói árrések és tevékenység fedezetének növekedését látja - ez repíti az árfolyamot. Ez az!!!! : a paradoxonhoz a kulcs: az ÜZEMANYAG. Leesett a tantusz mire gondol az öreg. Ha tovább drágul az üzemanyag, az iszonyatos erővel szívja el a vásárlóerőt a piacról és más termékektől- hiszen felmérések szerint kiadásaink visszafogása során az üzemanyag az utolsó termékek egyike, amiről lemondunk. Hát ez az kedves arp - egy bizonyos ü.anyag árszint felett csökkeni fog az össz fogyasztói szabad cash - ami kem,ényen fogja érinteni a hiteltörlesztéseket, megtakarításokat és BEFEKTETÉSEKET egyaránt. " Ez a paradoxon lényege: a MOL irreális bedrágulását okozó tényezők egyuttal kiváltják a befektetések csökkentését/megszün tetését - tőkekivonást a nélkülözhető befektetésekből (alapok). Ha meg nem lesz finomítói hiání - akkor meg mitől lenne a MOL 30.000? Bobolcsai bácsinak igaza van. A mai MOl nem tud 30.000 lenni: ha üzemanyag árrobbanás lesz - azért, ha nem lesz - meg azért. " Ez természetesen a jelenlegi MOL-ra vonatkozik, újabb finomítói kapacitások akvizíciója árnyalhatja a képet - és hozzásegíthet egy végső vételi pánik kialakulásához. Hát ez a Bobolcsai bácsi... - hm ez nagy spiller!
:-)
Ostobaságnak nevezte az Independent értesüléseit a Gulf Keystone egyik neve ellhallgatását kérő vezetője, aki szerint a lap állításainak - miszerint az Exxon Mobil papíronként 800 pennys áron vásárolná meg a vállalatot - semmi alapja nincs. A GKP részvényei ennek ellenére is 16%-os pluszban tartózkodnak (bár nap elején 30% feletti emelkedést is láthattunk) a 194 pennys szinteken.
A GKP egyik, magát meg nem nevező vezetője a Dow Jones hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy az Independentben megjelent hírek alaptalanok. Amennyiben azoknak lenne bármi alapjuk, a társaság - a törvényi előírásoknak megfelelően - már bejelentette volna, hogy egy ajánlatról folytatnak tárgyalásokat.
A nap eleji nagy megugrást követően a GKP piacán is alábbhagyott a lendület, bár még így is 16%-os pluszban állnak a papírok.
Szép kis mozgások vannak a MOL-ban mostanság :) Péntekről long 17255-ről, zárva 18360-on, újabb long próba 17955-ről. Kicsit félek ebben a vérzivataros időben hosszú távon birtokolni bármilyen rv-t, pedig ha beindulna, benne lehetne a 20 k.
"Nagy emelkedéssel, 6%-os pluszban kezdte a mai kereskedést a MOL papírok árfolyama, miután az Exxon az Independent értesülései szerint 800 pennys árfolyam mellett vásárolná fel a Gulf Keystone részvényeit. A GKP jelentős kurdisztáni jelenléttel bír, a Shaikan és Akri Bijeel blokkokban ráadásul a MOL partnereként tevékenykedik. A részvények pénteken 166,5 pennys árfolyamon zárták a kereskedést, vagyis a piac a lehetséges ajánlati árat elnézve igencsak alulértékelhette a GKP eszközeit. "
Az utókor számára.
nem tudom mitől menne...speki van..de nem logikus..hiszen mol stratégiai cég..molt részt állam nem ad el..
azért érdekes..és az is usa cégnek milyen titkosszolgálati infói lehetnek...
ez elég combos gyertya lesz, mehet 20kra ha ma nem öntik vissza.