ott volt előttem, de mi szerintem, céltáblára lőttünk.
ott volt előttem, de mi szerintem, céltáblára lőttünk.
S lelőtted a mellalakot 300 méterről az első sorozattal? :-)
éppen gyengélkedőn voltam, középfül gyulladással, olyan süket voltam, gyakorlatilag semmit nem hallottam, azóta is cseng a fülem, kk-ban minden héten felszúrták....
De a kötelező lőgyakorlaton részt kellett venni.
beálltam a sorba, és csináltam, azt amit a többiek...
viszont, hallani nem hallottam semmit...
Arra lettem figyelmes, hogy egy törpe, tágra nyitott szájjal , és erős karmozdulatokkal próbál megértetni velem valamit.
Szájról olvasva kiderült, hogy azt kérdezi, maga süket?
Mondom igen, a gyengélkedőről jöttem, fülgyulladásom van, nem hallok semmit.
Megfogtak, és visszavittek a gyenguszra...
Itt a Hercegre céloztam, akit ha lenne hadkötelezettség, akkor se vittek volna (még) el.. :-)
Férfiembert ez a téma is érdekelhet.. mondjuk aki nem volt katona, az azt sem tudja, miről van szó.. :-)
szerk: jobbak meg anno kiválót lőttek a Kalasnyikovval..
bazzeg forradalmat ne itt szervezzetek... :)
Én is be szoktam rakni a kesztyűtartóba, de a Mazdámban ott egy CD váltó van, úgyhogy most pihen. :-) AMúgy nem vagyok biztos benne, hogy a kocsiban tartható engedély nélkül, én inkább rákérdeznék. Csak adminisztráció a dolog, meg tán 2000 forint. Amikor anno az egyik melóhelyemen sok pénzzel rohangáltam, akkor váltottam ki, minden esetre.
http://www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/fegyverviselesi_engedely.6.php
az nem lesz olcsó, ha yard meglátja...
Gázpisztolyom Nekem is van, de nem kértem engedélyt hozzá. Ott figyel a kocsi ajtajában. Sose tudni mikor kellhet.
Jól tudod, ráadásul sportcélra is megnehezítették 1-2 barom miatt, a korábbi fél év helyett 3 évi lőtéri lövészet kell hozzá. De lőtéren bármelyiket kipróbálhatod, használhatod, meg aztán ki tudja merre tart a világ, mikor mire lesz szükség, jó képben lenni. :-)
Új-Zélandon pl ha bármilyen pisztolyt vagy puskát szeretnél, akkor elballagsz engedélyt kérni, van vmi fejtágító, oszt kész. Itthon gáz/riasztó fegyvert lehet venni és tartani az otthonodban, a viseléséhez már kell az engedély, de egyszerűen megadják, nekem is van. Normál esetben önvédelemre nem is kell több sztem.
Maroklőfegyverhez Magyarországon adnak viselési engedélyt magánszemélynek? (Úgy tudom csak különösen indokolt esetben.)
Itt a kínálat, sztem a legelterjedetbb, 9 x 19-es lőszer a legoptimálisabb választás.. De teszik ez a kompromisszumos .40-es is.
Ha jól látom, nincs még ilyen témájú topik. Elkezdtem nézegetni a pisztolyokat, s tulajdonságai alapján megtetszett a Glock 17. Univerzális, üzembiztos, s jó ár/érték arányú fegyvernek látszik. Érdekelnek a hozzáértők véleményei, de persze egyéb kérdéseket is megtárgyalhatunk a tárgykörben.