Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Hazai" bankok

Re: 450 embert elküld a magyar Erste

#454544 Előzmény: #454353

"PDQ-ba, az eladó megjegyzi a sec. kód utolsó 3 számjegyét+nevet amit 1-2 perc múlva felír, az ő pdq receipt-jén ott van a full kártyaszám..."

Ez most meglep. Soha nem néztem meg eddig az eladó blokkját, de kétségeim vannak, hogy azon rajta lenne a TELJES kártyaszám. Biztos vagy te ebben? Csak azért kérdem, mert számtalan netes vásárlás esetében nem kérik el a CVV kódokat, hanem megelégszenek a kártyaszámmal is.

Egyébként én azt csinálom, hogy két Forint számlám van, egy folyó és egy takarékszámla és mindig áttolok mindent a takarékszámlára, vagyis gyakorlatilag nincs soha pénz a folyószámlán. Így a visszaélés gyakorlatilag ki van zárva.

#454353 Fornit Előzmény: #454315

Igen.

Valahol fizetéskor átadja az ember a kártyát, amikor berakják a PDQ-ba, az eladó megjegyzi a sec. kód utolsó 3 számjegyét+nevet amit 1-2 perc múlva felír, az ő pdq receipt-jén ott van a full kártyaszám...

Nekem ilyen kártyám van (bár már nem érvényes most járt le novemberben. Ha postáznak újat akkor azt egy olyan címre ahol 2006-ban laktam, a házszámra nem is emlékszem)

http://www.quiditycard.com/

Nem kell hozzá semmi számla, akárhol feltölthető (nagy britanniában), és működik, netes fizetésekhez nyilvános gépekről tökéletes volt nekem.

#454341 lagwagoner Előzmény: #453720

"a lózungokkal hagyjanak békén"

Ja már én is leszoktattam erről őket :-)

"ha nem tudnak valamit, akkor azt mondják, hogy utánanéznek és még választ is adnak később."

A telefonbank elég jó (UniCredit) általában úgy vannak a dolgok ahogy a te esetedben. Némely ügyben név szerint kérem a megfelelő ügyintézőt és ő tényleg korrekt. Hiába na, hogy rögzítik a beszélgetést nagy előny. És érdekes módon ott sosem kérdeztek vissza, hogy nem értik mit akarok vagy én mondtam valamit rosszul. Ezzel szemben a bankfiókban (UniCredit) már néztek hülyének, hogy én nem ezt vagy azt mondtam (egy egyszerű limitmódosítás). Nincs bajom, ha némely fiókban az gyengébbek míg a Call centerben az erősebbek dolgoznak, csak akkor lehessen szinte mindent (pl. limitmódosítás) is telefonon/netbankon keresztül intézni. A Raiffeisen teljeskörűbb volt ebből a szempontból.

Meg neked már személyesen is tekintélyed van :-)) Én még csikó vagyok :-)

Amúgy az OTP-vel sem volt bajom. Az Erste viszont katasztrófa volt az esetemben.

#454315 Amatoregy Előzmény: #453721

meg még egy fontos dolog. külön számla és kártya a netes fizetéseknek, jellemzően nulla pénzzel ha nem akarsz venni semmit. sajnos neten mindenféle kód nélkül (általában elég a kártyán lévő adat) lehet vásárolgatni....

#453721 banyaiz Előzmény: #453708

Ami még fontos biztonsági elem lehet kártyalimitek beállítása, netbankár limitek beállítása, és külön kártyaszámlák ahol korlátozott pénzt tartasz. Ha tételezzük fel vki hozzáfér a kártyádhoz, pinkóddal stb, és a külön kártyaszámládon van pár száz k, és a kártyalimited mondjuk 100 k , korlátozott kár érhet amit valószínűleg a bank meg is térít, vagy téríthet. Ha nagyobb ügylet van átállítod netbankárban, utána vissza.

Az merészség ha valaki a fő számláját használja kártya számlának és milliós limitek vannak beállítva.

#453720 Előzmény: #453715

Hát nem tudom, hogy te kikkel szoktál találkozni, én megmondtam, hogy a lózungokkal hagyjanak békén, azóta nincs is semmi probléma. Viszont ha kérdésem van, akkor megoldják. És képesek arra is, hogy ha nem tudnak valamit, akkor azt mondják, hogy utánanéznek és még választ is adnak később. Lehet, hogy rossz banknál vagy kapcsolattartónál vagy :)

#453715 lagwagoner Előzmény: #453671

"évek óta tartó kapcsolat, 100 %-ig megbízható, ízig-vérig bankos....kellett ezért küzdeni"

na ez az! Az esetek nagy részében ezek a kapcsolattartók, inkább károsak mint hasznosak. Lövésük sincs semmiről, csak a kötelező terméket tukmálják.

Bár nagy szükségem nincs is rájuk, ha valami komolyabb dolog jönne, majd bemegyek a Szabadság térre. Hátha ott a jobbak vannak.

#453708 banyaiz Előzmény: #453658

Szinte semmi casht nem használok. Netbank, bankkártya , hitelkártya.

Netbankkal nem volt még soha problémám. 2 kód kell, csak saját gépről használom, és a jóváhagyó kód sms-ben jön a mobilomra minden tranzakciónál más. Szóval ahhoz valaki hozzáférjen kellene a belépőkód, és a mobil, és a mobil belépőkódja. Plusz ha valaki feltörné a rendszert és úgy belépne jön egy sms akkor is ha belépnek a nevedben. Utalás azonnal nem megy el jelenlegi Giro rendszerben , szóval ha netán valaki feltörné a rendszert akkor még van idejük leállítani. Kártyáknál is ezek az új chipes cuccok mindig kérik a pinkódot, jön az sms ha vmi tranzakció történt a kártyáddal azonnal le lehet tiltani. Jók ezek vsz.

#453703 lagwagoner Előzmény: #453680

"Most őszintén: ismertek olyan embert, akinek tűnt el IT hiba miatt pénz a számlájáról?"

Keresgéltem a neten, de nem hallottam ilyenről én sem. Bár én is cash-sel fizetek legtöbbször, de van egy nagy előnye a bankkártyás fizetésnek. ATM-ből egyre több hamis pénz kerül ki.

"Én a netbankban tökéletesen megbízom, persze csak saját használatú gépekről használom."

Persze ez alap, mint ahogy az adathalászoknak se adunk meg adatokat.

#453697 Előzmény: #453680

"Valamint nyilván az emberek nagy része olyan bankot fog választani, aminek van fiókja, vagy legalább ATM-je a lakása és a munkahelye közelében... "

Már mer mér? Az enyém esetemben az összeset igyen használatom.

#453690 Fornit Előzmény: #453685

"Arról nem is beszélve hogy ha az ember zsebében ott van mondjuk néhány millió az is necces érzés. "

Amikor még nem volt magyar GBP számlám:

Emlékszem hogy paráztam 3k GBP-vel a zsebemben az utcán (akkoriban ráadásul 380ft-ot ért 2004bem) Bakker, hát azt rendesen az ügyfélablaknál számolták ki, akik mögöttem álltak sorba, láthatták. Alig vártam hogy "haza" érjek a szobámba. Be is varrtam a nadrágzsebeimet a másnapi hazaútra, mind fullra volt tömve pénzzel :))

#453685 matgab Előzmény: #453671

Hát igen a fiókban a fizikai pénzfelvételnek én is nagyobb rizikót érzek.

Elég ha csak a mögöttem álló lát, vagy a biztonsági őr küld egy sms-t egy olyan személynek és máris nézelődhetek...

Az ATM -es kp felvétekről ne is beszéljünk, ahol némelyik autómatánál tényleg az utcai járókelők is láthatják, hogy mennyi zsét vettem fel!

Az sem jó, ha zárt szobába mész, mert akkor is már feltételezik, hogy nem két forintért jöttél, vagy nem két forinttal mentél be...

Arról nem is beszélve hogy ha az ember zsebében ott van mondjuk néhány millió az is necces érzés.

#453680 matgab Előzmény: #453666

A sok fióknak talán pszichikai és marketing értéke van leginkább...

Az emberek nem bíznának olyan bankban, amit nem látnak, nem látják az épületet, ahol a BANKjuk van, nem látják mindig ugyanazt a személyzetet, ami állandóságot, és személyes kapcsolatot sugall...

Valamint nyilván az emberek nagy része olyan bankot fog választani, aminek van fiókja, vagy legalább ATM-je a lakása és a munkahelye közelében... Egy 10-12 éve még pl. én is emlékszem, hogy néztem, hogy a bankomnak kerületenként volt max 1 ATM-je és akkor hol is tudok hozzájutni a pénzemhez, ami azért borzasztó idegesítő.

Én a netbankban tökéletesen megbízom, persze csak saját használatú gépekről használom. Ha már a rendszert feltörik, akkor ott tuti akkora lenne a gebasz, hogy nem csak az én számlám bánná és akkor a bank is azért jobban odafigyel. Meg hát nem azért költenek a bankok legalább annyit IT védelemre, mint fizikai védelemre, mert az felesleges luxus és ez olyan, mint a fapados légitársaságok ügye: tudják, hogy elég egyszer elveszíteni a bizalmat, és akkor 10-szer akkora marketingköltséggel nem fogják visszaszerezni az ügyfeleket.

Ugyanez igaz a bankkártyás vásárlásokra is. Én simán fizetek étteremben is, persze úgy nem adom oda, hogy ne lássam , hogy milyen készüléken húzzák le!

Most őszintén: ismertek olyan embert, akinek tűnt el IT hiba miatt pénz a számlájáról? Ennél sokkal nagyobb esélye van annak, hogy közlekedési baleset ér...

#453671 Euroman Előzmény: #453666

én ebből már kikerültem...private-ban külön szoba, mindig ugyanaz a referens, évek óta tartó kapcsolat, 100 %-ig megbízható, ízig-vérig bankos....kellett ezért küzdeni, de ez így most nekem rendben van...

#453666 lagwagoner Előzmény: #453653

"én is nagy ívben kerültem a netbankot, és ma sem vagyok biztos benne, hogy nem lehet meghackelni...."

Szerintem meg a bankfiókban nagyobb a visszaélés esélye. Ugye van egy ügyintéző, van aki jóváhagyja amit aláírsz. Aztán ki tudja ezzel hogy élhetnek akár vissza az aláírásoddal. Plusz az ügyintéző ott vájkál a személyes információid között. Akkor hallja mindenki mit beszéltek, plusz a biztonsági őr is ott szuszog körülötted meg bámul. Ez már nagyon ortodox nekem. meg a sok fölösleges papír, a nyomtató meg sosem jó. Netbanknál, meg vagy te, a rendszer: pár perc>>visszaigazoló sms. Kész. Akár hétvégén is, éjszaka, hajnalban.

#453664 Fornit Előzmény: #453658

Magyar számlámhoz nincs is kártya, külföldihez automatikusan adtak (persze tök ingyen minden éves/havi stb díj nélkül). Azt is csak pénztfelvenni használtam.

#453658 Euroman Előzmény: #453655

én sem nagyon....de a fizetésenkénti jóváírás bevonzott...mondjuk csak hipermarketekben fizetek vele, a kezemből (pl. pincérnek stb.) ki nem adom, ott marad a cash...