Re: 450 embert elküld a magyar Erste
matgab Előzmény: #453666A sok fióknak talán pszichikai és marketing értéke van leginkább...
Az emberek nem bíznának olyan bankban, amit nem látnak, nem látják az épületet, ahol a BANKjuk van, nem látják mindig ugyanazt a személyzetet, ami állandóságot, és személyes kapcsolatot sugall...
Valamint nyilván az emberek nagy része olyan bankot fog választani, aminek van fiókja, vagy legalább ATM-je a lakása és a munkahelye közelében... Egy 10-12 éve még pl. én is emlékszem, hogy néztem, hogy a bankomnak kerületenként volt max 1 ATM-je és akkor hol is tudok hozzájutni a pénzemhez, ami azért borzasztó idegesítő.
Én a netbankban tökéletesen megbízom, persze csak saját használatú gépekről használom. Ha már a rendszert feltörik, akkor ott tuti akkora lenne a gebasz, hogy nem csak az én számlám bánná és akkor a bank is azért jobban odafigyel. Meg hát nem azért költenek a bankok legalább annyit IT védelemre, mint fizikai védelemre, mert az felesleges luxus és ez olyan, mint a fapados légitársaságok ügye: tudják, hogy elég egyszer elveszíteni a bizalmat, és akkor 10-szer akkora marketingköltséggel nem fogják visszaszerezni az ügyfeleket.
Ugyanez igaz a bankkártyás vásárlásokra is. Én simán fizetek étteremben is, persze úgy nem adom oda, hogy ne lássam , hogy milyen készüléken húzzák le!
Most őszintén: ismertek olyan embert, akinek tűnt el IT hiba miatt pénz a számlájáról? Ennél sokkal nagyobb esélye van annak, hogy közlekedési baleset ér...