Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország: Állapotfelmérés

Re: kihozni a legtöbbet belőle

#462944 lagwagoner Előzmény: #462932

Hidd el, (sőt már tapasztalható is) hogy amint meg lenne a hatalom a kezükben elüldögélnének a bársonyszékben csak.

#462937 taresz Előzmény: #462932

"Vona Gábort miniszterelnökként"

Én rájuk szavaztam, de az Isten óvja a hazát a hatalomra jutásuktól.

#462932 Bendeguz Előzmény: #462928

Egy pártoktól független karaktert nem lehetne a pártfegyelem jelszava alatt bármire kényszeríteni. Egy olyan embert tudnék elképzelni, aki feddhetetlen, becsületes, intelligens, és neve van a szakmájában. Varga Mihály nekem is szimpatikus, de sajnos ő is pórázon van.

Egy részről szívesen megnézném Vona Gábort miniszterelnökként, mert a pofája elég nagy és látszólag szilárd elképzelése van a megoldásokról. Ellene mond, hogy turbómagyarokkal van körülvéve, akik sajnos nem az eszükről híresek.

#462928 lagwagoner Előzmény: #453479

És honnan tudod, hogy egy nem FIDESZ párttaggal jobban járnánk?

Lehet, hogy még mindig jobb a jelenlegi helyzet, mint ha jönne egy technokrata.

#453783 Sigorszky Előzmény: #453687

Életszerű amit a kitüntetésosztogatásról írtál.:)

Hát igen, amíg élünk, próbálkozunk és "náivak" maradunk, mert különben "realistaként" simán elballaghatnánk a temető felé! )

#453687 Előzmény: #453487

"nem érzi senki, hogy megbecsülik, még az sem, aki most vett át magas kormánykitüntetést, mert épp talán nem azt a fokozatot kapta, amit megérdemelt volna, mert azt másnak (köznyelvben: csókos) adták."

Azért, amikor éppen az MTA-n vettem át egy kitűntetést, akkor elég feltűnő volt az, hogy hogyan is osztogatják: Arany érdemrend aranycsimbókokkal==lélegeztetőgép+járógép, fotósok körbeugrálják a díjazottat, átadja az akadémia elnöke, majd jön az arany érdemrend csimbókok nélkül, itt már bottal jár a díjazott, majd szép sorban jutunk el odáig, hogy az elnök távozik, fotósok már zabálnak és akkor akár már a fiatalok is kapnak plakettet.

Olyan kis náivak vagytok :)

#453507 taresz Előzmény: #453493

Kellene, de ez nem megy. A 11 közgazdász aki leült O.V. és M.GY. társaságában megvitatni a jelen helyzet történéseit, később nem mert a sajtónak névvel nyilatkozni. Ez az alap probléma. Félnek a szankcióktól vagy az ellehetetlenítéstől. Így értelemszerűen aki mögött némi tudás lakozik az csendben marad. Ne szólj szám..........

#453494 TrendMan Előzmény: #453491

Hát minden gondot ebben a topikban nem tudunk kitárgyalni.

Alapvetően az un. Növekedési Tervre szeretnék ezen a helyen koncentrálni.

(További kérdések feszegetésére ott van a Magyarország topik.)

Ezért majd igyekszem tovább szemezgetni benne, és Szilveszter este lehet, hogy teszek nekik 1-2 javaslatot a megadott email cimen.

#453490 TrendMan Előzmény: #453489

Lehet, hogy ehhez nemzeti egységre lenne szükség, akkor meghallgatná őket valaki.

Még egy erős érv a populista, megosztó politika ellen.

#453489 taresz Előzmény: #453488

"továbbra is Nyugaton maradnak, nem jönnek haza"

Miért jönnének haza? A hazaszeretet miatt? Meghallgatná Őket valaki, és ha igen akkor megfontolnák az elmondottakat? Nem hiszem.

Akkor viszont felesleges időtöltés és kárba veszett erőfeszítés lenne részükről. Ezt tudják Ők is és azért maradnak Nyugaton.

#453488 TrendMan Előzmény: #453474

Azt kellene felismerni, hogy senki sem lehet hosszútávom kívülálló.

Annak az oka nagyon érdekel, hogy miért gondolja bárki a XXI. sz. elején Európában azt, hogy egy ilyen tervvel elő lehet állni és évekig lehet kormányozni a szakértelemnek még a látszatát is kerülve?

A valódi problémákról folytatott kommunikációt is kerülve?

És remélem a pénzen kivül valami más nyomós oka is van annak, hogy olyan tehetséges magyarok, akikre ebben a helyzetben idahaza nagy szükség lenne, továbbra is Nyugaton maradnak, nem jönnek haza, igy az inkompetencia és a populozmus egyre újabb csúcsokra tör.

Nem vagyok hivatalnok, egy multinál dolgozom.

Viszont ki vagyok akadva.

#453487 Sigorszky Előzmény: #453486

Ma idehaza a képzett szakemberek cél nélkül tengenek, elvándorolnak vagy olcsó bérmunkából élnek, a multik kenyerén. Mindenki a mának él és nem gondol a holnapra. Nincs gyermekszületés, nem érzi senki, hogy megbecsülik, még az sem, aki most vett át magas kormánykitüntetést, mert épp talán nem azt a fokozatot kapta, amit megérdemelt volna, mert azt másnak (köznyelvben: csókos) adták. Értékzavar van és leginkább a legfelső és legalsó szinteken. A közoktatás egy csődtömeg és lassan ráomlik Rózsikára. (Persze dönti a falat Pokorny et. keményen, nehogy már ne a fidesznek legyen mindenben igazsága.

Nemzeti gazdasági stratégia hiányában ez a nemzet elsüllyed, elfogy, az ítéletet már kimondták felette. De nem kellene hagyni és ez a kormány dolga, politikai felelősség. (Noha nagyon nincs ínyemre a politikába belemenni.)

#453486 Sigorszky Előzmény: #453484

Kórház témában rendteremtés az érintett kör bevonásával. Rájuk erőltetve a szigort, a magyar lakosság ellátásának érdekében. De ide az orvosok és ápolók bérére több pénzt kell biztosítani.

A több pénzt, amit meg lehetne takarítani, bele a gazdaságba! Ésszerűen!

Megvannak hozzá a megfelelő szakemberek, meg kell keresni és találni őket!

A fiatal mérnökök számára értelmes perspektíva kell, akár állami pénzből indított ipar területen. vannak ötleteik, kérdezzék meg őket!!!

#453484 Sigorszky Előzmény: #453479

Néhány lépést már rég meg kellett volna tenni, de szerintem sosem késő, ha van közös elhatározás. Nos, ez nincsen.

Azért megpróbálok néhány területre utalni. Persze csak elkezdeni nehéz szerintem, mert ugye kényes tyúkszemek állnak a rendteremtés útjában, de ki nem ****ja le, ha egyszer az országot kellene megmenteni.

1. Totálisan befagyasztani a semmire osztogatott jutalmakat. Utolsó hír ehhez a témához Schmitt Pál osztogatása, de ugyanez Tarlós. Szóval a hivatalnok sleppet is meg kellene kérni, hogy egy lukkal szorosabbra a nadrágszíjat. Vannak néhány százezren a közigazgatásban. Megtakarítás: XX Mrd/év.

2. A felsőoktatásban végre kellene már lépni, mert ég a ház. Kilépni Bolognából, van nekönk szürkeállományunk, meg kell szervezni egy jóval kisebb, hatékonyabb és értéket létre hozó felsőoktatást. Megtakarítás: XXX MRD/év.

3. Gyógyszerkassza (egészségügy részeként): kriminális a pazarlás. Rendteremtés a patikahálózatban is, támogatási rendszerben, stb. Szerintem a megtakarrítás éves volumeneitt már a 3 számjegyűtől a 4 számjegyű Mrd irányába billenne!!

4. Rendőrség, közbiztonság, közlekedési morál területén történő rendteremtés. Seriffrendszer büntetési jogkörrel! Taxis társadalom redukálása, kb. felére.

Később lehet folytatom, de egyelőre ennyi. csak gondolatébresztőnek.

Re: 2. szemelvény (173. oldal) ... Szilikon-völgy

#453483 nemtoom Előzmény: #453475

Hogyha nézőként vehetnék részt ebben a (szereplők által komolyan vett) röhejnek nevezhető műfajban, akkor kívülállóként jól szórakoznék. Skizofréniában vagy a Degenerált Köztársaságban minden további nélkül sorsfordító baromságnak értékelném. Itt és most azonban Al Bundy és csapata irányítja az országot (nem lebecsülve a Rém rendes család nagyon sokak által fel nem ismert szatíráját a végtelen lehetőségek hazájában)

Sajnos nem vagyok kívülálló, mert a politikusok által elbuherált több mint 20 év minden barmolását velem és a hozzám hasonlóakkal fizettetik meg. Lehet önsajnálatnak nevezni, én inkább kilátástalanságot mondanék, amelyik a politikai vezetés alkalmasságából von le következtetést.