Re: kihozni a legtöbbet belőle
Sigorszky Előzmény: #453479Néhány lépést már rég meg kellett volna tenni, de szerintem sosem késő, ha van közös elhatározás. Nos, ez nincsen.
Azért megpróbálok néhány területre utalni. Persze csak elkezdeni nehéz szerintem, mert ugye kényes tyúkszemek állnak a rendteremtés útjában, de ki nem ****ja le, ha egyszer az országot kellene megmenteni.
1. Totálisan befagyasztani a semmire osztogatott jutalmakat. Utolsó hír ehhez a témához Schmitt Pál osztogatása, de ugyanez Tarlós. Szóval a hivatalnok sleppet is meg kellene kérni, hogy egy lukkal szorosabbra a nadrágszíjat. Vannak néhány százezren a közigazgatásban. Megtakarítás: XX Mrd/év.
2. A felsőoktatásban végre kellene már lépni, mert ég a ház. Kilépni Bolognából, van nekönk szürkeállományunk, meg kell szervezni egy jóval kisebb, hatékonyabb és értéket létre hozó felsőoktatást. Megtakarítás: XXX MRD/év.
3. Gyógyszerkassza (egészségügy részeként): kriminális a pazarlás. Rendteremtés a patikahálózatban is, támogatási rendszerben, stb. Szerintem a megtakarrítás éves volumeneitt már a 3 számjegyűtől a 4 számjegyű Mrd irányába billenne!!
4. Rendőrség, közbiztonság, közlekedési morál területén történő rendteremtés. Seriffrendszer büntetési jogkörrel! Taxis társadalom redukálása, kb. felére.
Később lehet folytatom, de egyelőre ennyi. csak gondolatébresztőnek.