Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#453648 Arsene Lupin Előzmény: #453628

Tudatos image-építés folyik. Ez jól is, de rosszul is alakulhat. Például szerintem a drága bőrgarnitúrán üldögélő szépfiú póz helyett jobban bejött volna egy projekt helyszínén történő photo-session.

#453646 Sumerologo Előzmény: #453639

Rendben, egyetértek. Egyelőre. Csak nehogy magyarosan a ló túlsó oldalán találjuk magunkat...

.

A hirtelen jött duma (cikk) dömpinggel rossz tapasztalataim vannak a múltból, "jelenből".

.

OFF

Pl:: A napelemes tetőcserép 2007 óta annyi nemzetközi díjat nyert, hogy nem fér már el Tóth Miklós vitrinjében. Cikk annyi született róla, hogy vastagabb lenne összerakva, mint a Háború és béke.

Vásárolni viszont nem lehet belőle 1 db-ot sem. Ha jól tudom, a gyártás sem indult be még mindig.

ON

#453644 panpeter Előzmény: #453639

Engem meg az zavar, hogy múlt hét szerdán egyeztettek a Fejér megyei önkorival, melynek eredményéről közleményt fognak kiadni. Mikor? Tök mindegy mi az eredmény, valamit böffenthettek volna.

#453639 vincentlauria Előzmény: #453628

Ez nyilván az év üzletembere díjjal jár együtt. Engem abszolút nem zavar, sőt... Egy alkotó, értékteremtő ember képét erősíti bennem, s valószínű még vagyunk így páran. Részemről további pozitív megerősítés, hogy jó kezekben van a cég. Ámen

Az utóbbi hetekben túl s…

#453628 Sumerologo

Az utóbbi hetekben túl sok a Soós Csabáról szóló cikk. A rengeteg szereplés soha nem volt jó ómen.

.

Nekem ez nem tetszik. Akkor fog tetszeni, ha 10 000 Ft körül stabilizálódik az árfolyam a további növekedést előre vetítve.

#453592 SZETO99 Előzmény: #453581

Teljesen egyetértek az általa mondottakkal. Magyarország morális és kultúrális válságban is van, nem csak gazdaságiban. Állandóan megy az újjal mutogatás, meg a semmit tevés..közben meg csak várja a nagy többség, hogy a szájába repüljön az a bizonyos. Persze tisztelet a kivételnek.

Valahogy mi vagyunk azok, akik mindenből a legszarabbat a legdrágábban sikerül megvennünk, illetve a legolcsóbban eladni, aztán mikor rájövünk hogy hülyeséget csináltunk, jópénzé' újra visszavenni (pl: van sok)

nah, mielőtt nemzeti önérzetvitába merülünk be is fejezem :-) kiadtam a dühöm!

#453581 Bendeguz Előzmény: #453573

Fú, érdekes látni, ahogy alakul az index címlap. 10 perce még egy fotó volt a cikk előtt, most felkerült a legfontosabb hír mellé és ez a kommentár várja az olvasókat: Az év üzletemberének választott Soós Csaba szerint nálunk az idiotizmus határát súroló semmittevés van. Kulturális kérdés, hogy sertést tartunk-e, vagy megvesszük a mocskot a boltokban.

#453573 egyetleneim Előzmény: #453565

Rövid időn belül már másodszor hallom a Soós-tól Keszthelyt. Egy hete a Gazdasági Rádióban arról beszélt, hogy 2012-ben (a romániai fejlesztések után) már akvirálna a társaság és a célterületként első sorban Magyarországot nevezte meg.

#453542 egyetleneim Előzmény: #453504

Az idei évben a cég szinte minden forrását az EETEK hatékonyságának a növelésére használta fel. Ahogy megyünk előre az időben, egyre kevesebb lesz a tőketörlesztés viszont egyre több a megtermelt pénzeszköz. Ha a romániai cégeknek is sikerül növelni a hatékonyságát jövő ilyenkor már teljesen más képet fog mutatni a mérlegünk és a jövő évi kilátások.

#453518 Formerplayer Előzmény: #453504

Ezt a ló másik oldalára esést mintha olvastam volna már valahol.....

Ez egy ilyen magyar vírtus féle dolog, akarom mondani genetikai meghatározottság vagy másolható? CSak, hogy képben legyek.....

#453504 Kiss Zoltán

Egy kis biztatásként! 2003-ban építkeztünk a házunk mellett meglévő kb.900 tőke szőlővel kezdtem foglalkozni,egyre nagyobb és nagyobb lett a termés,mígnem 2007-ben egy viszonylag

rossz állapotban lévő területet is megvásároltam( ez volt az" ETTEKEM" ) A nejem ki volt akadva

hiszen rengeteg pénzünk elment a beruházásra,( na ez volt az én" profit warningom") Most már nem mosolyog rajtam,látja a termő sorokat,és odáig jutottunk,hogy idén már a hivatalos engedélyeket is ki kellett kérnünk! Soós Csaba is azt mondta,nem akartak elmenni a lengyelországi lehetőség mellett!Ennek ára a romániai beruházások csuszása!Amit mi magyarok jó

szokásaink szerint a részvény árának -"a ló másik oldalára való áteséssel reagáltunk le"-!Én is hasonló cipőben vagyok mint te,de hidd el a helyzet sokkal jobb lesz!Baráti üdvözlettel,egy sorstársad! Jó pihenést és kitartást!!!!

#453411 rbbj11 Előzmény: #453371

blabla....olcsón kell venni, drágán eladni. Most nem drága a részvény, mindenképp okosabb most venni, mint mikor vételre ajánlották. Marhák. Majdnem az összes elemző fejlövést, bocsánat, kirúgást érdemelne, nem fizetést.

#453397 Lxrose Előzmény: #453371

Értem, én kockázat, meg minden, amit most még nem lehet tudni, na de a végén amit írnak...Adnak 10%-ot arra, hogy szerintük 2012 és 2018 között 5% átlagos éves növekedés lesz a jövő évi duplázást nem is említve. Ha most ők 2018-ig látnak, akkor ezt hogyan kell összerakni?

#453381 Janicroft Előzmény: #453371

Tehát amikor 12.000 volt akkor meg tudták mondani hogy 14 lesz, most meg hogy 6000, megmondják hogy 6000. Hatalmas teljesítmény...

#453371 Gorcsev Iván Előzmény: #452346

és ennek a részletei:

"Megváltozott a környezet az E-Star körül az elmúlt hónapokban, a régiós devizák gyengülése az euróval szemben negatívan hat az eredményességre, miközben fontos romániai projektek kerültek jelentős késedelembe. Az E-Star az előttünk álló időben finanszírozási nehézségekkel találhatja magát szemben, ha nem javul a makrogazdasági és hitelezési környezet. A KBC Securities ajánlása a részvényekre így vételről tartásra módosult, a becsült fair érték 6060 forint.

Új modell, megváltozott környezet

Sok tényező megváltozott az E-Star körül az idén bejelentett EETEK-akvizíció óta. A társaság a pénzügyi jelentéseit euróban teszi közzé, ezért modellünket is újra kellett építeni. Az E-Star költségszerkezete is jelentős változáson ment keresztül az előző becsléseink megalkotása óta, ezt is figyelembe kellett vennünk az új modellben, a romló régiós makrogazdasági kilátásokkal együtt.

Jelentős profit warninggal állt elő a társaság a harmadik negyedéves gyorsjelentésében, a menedzsment nagyjából 40 százalékkal csökkentette a 2011-re és 2012-re vonatkozó EBITDA-várakozásait. A finanszírozási nehézségek miatt ráadásul fontos romániai beruházások szenvedtek késést.

A romániai projektek jelentős csúszása, az új lengyel projektek alacsonyabb EBITDA-marginja és a korábbi évekhez képest megnőtt közvetlen költségszint jelentős nyomást helyez az EBITDA-marginra. Emiatt 2011-re 6,5 millió eurós, 2012-re 12,9 millió eurós EBITDA-t várunk, ez 55, illetve 42 százalékkal alacsonyabb a korábbi becsléseknél.

A nemrégiben bejelentett, euró alapú hitelcsomag tovább növeli a cég érzékenységét a régiós devizák gyengülésével szemben. A jövőben további eurós hitelmegállapodások várhatók, miközben a cég a bevételeit forintban, lejben, illetve zlotyban szerzi, így ezek gyengülése jelentősen ronthat az eredményességen. Az E-Star ráadásul mindhárom piacán szabályozói bizonytalanságokkal szembesül.

Természetesen ha a régiós devizák erősödésbe kezdenének a makrogazdasági kilátások javulásával, az a devizakitettségeken keresztül kedvező hatást gyakorol a társaság eredményességére.

A román beruházási tervek és a lejáró adósság refinanszírozása miatt jelentős, 37,7 millió eurós finanszírozási igénnyel számolunk. Ebből a magyar kötvényprogram és az OTP nemrégiben bejelentett hitelcsomagja nagyjából 9 millió eurót fedez. 2012-ben számíthatunk egy európai pénzügyi intézménytől érkező újabb hitelre, de a kiszáradt hitelpiacok miatt a teljes finanszírozás komoly kihívást jelent.

Finanszírozási kockázatok

További kockázatot jelent, ha a magyar önkormányzatok fizetési képessége tovább gyengül, Fejér megye például 1,2 millió euróval tartozik a társaságnak. A követelések fizetésének elmaradása további finanszírozási igényt jelenthet a cégnél, ha pedig nem tud meghosszabbítani egyes szerződéseket, az a bevételek kiesését hozza magával az előttünk álló években.

A lengyelországi Mielecben átadott kogenerációs gázturbinák segítségével villamos energiát és hőt is szolgáltathat a társaság. A projekt révén 1,2 millió euróval emeltük az EBITDA várakozásunkat (szemben a menedzsment 1,5 millió eurós prognózisával).

A bizonytalanságokat is figyelembe véve az értékeltség nem kifejezetten alacsony, az E-Star 34 százalékkal az összehasonlító csoport mediánja felett forog a 2012-es EV/EBITDA alapján, bár a felülértékeltség így is alatta marad a 2008-2010-es időszak jelentős prémiumának.

A jelenlegi prémiumot a társaság növekedési kilátásai alapján indokoltnak tartjuk, az E-Star 2012-ben megduplázhatja EBITDA-ját, 2012 és 2018 között pedig átlagos 5 százalékos éves növekedést érhet el.

Mindezek alapján az E-Star részvényeire becsült fair értékünket 6060 forintra változtatjuk, ez a jelenlegi árfolyamhoz képest körülbelül 10 százalékos felértékelődési potenciált rejt magában. Az ajánlás a korábbi vételről tartásra módosul."

Re: Figyelő cikk

#453041 Pedrito Előzmény: #452993

Petya en is igy emlekszem...PF irta hogy ezen a heten bejelentes lesz. Hat meg ott a holnap, mindenesetre jo jel, hogy ma +-ban zartunk