Nem arról volt szó, hogy a szerdai tárgyalások eredményéről közleményt adnak ki? Persze hosszú még a nap...
Nem arról volt szó, hogy a szerdai tárgyalások eredményéről közleményt adnak ki? Persze hosszú még a nap...
Én is MFB-re tippelnék.
Már korábban is volt erről szó, a napokban meg emelték az MFB tőkéjét, ha jól emlékszem.
Az OTP lányt kizárnám, mivel ha megcsinálják egyáltalán, akkor valszeg állami többségi tulajdonban gondolkoznak, s az OTP nem ilyen....
A tippem egy MFB-égisz alatt megszülető valamilyen szakosított pénzintézet.De azért a nagy átrendezés előtti mozgolódás már elindult--lásd Fellegi lemondása...
Az önkormányzati tartozásokat meg az interjú szerint rövidesen átveheti az állam...
A többit mindenkinek a fantáziájára bíznám....
én írtam már neked is, h. nem mondom, h. nem érdemes venni, azért írok ide is, mert minden nap figyelem, ugrásra készen, mint a lesben álló macska. De mit csináljak, ha a CIG chartját tök egyértelműen rajzolják a bennfentesek?
Nyilván ha mini forgalommal felrajzolhatják 20%-kal magasabbra, akkor megteszik, mert azért nem mindegy nekik, hogy x mrd. családi vagyon a könyvelésben 500 ft-os vagy 600 ft-os rv-ár mellett szerepel
Mit értsünk magyar zöld bank alatt? OTP leányt? Készül már?
Önkormányzatoktól mit vár? Kifizetik a számlákat?
Egyoldalas interjú,egyenes válaszokkal....
A zöld bank sürgetése az igazi újdonság, de a csökkenő magyar önkoris kitettség szintén fontos mondanivaló...
Ezt a hsz-t rakd el jobb időkre, s mondjuk nézd majd meg 1 év múlva, hogy most érdemes lett volna-e E-Start vásárolnia bárkinek is...
Az fogja eldönteni, nem pedig, hogy most mi az "általános" vélekedés a papírról...
Holnap du-án érdemes megnézni, akkor a teljes cikk elérhető lesz, most csak a bevezető:
http://www.figyelo.hu/hetilap/20111206/soos_csaba
Ha valaki tudja másolja be ide!
ott vannak a konkrétumok a fórum blogjaiban, vagy pepe topicjában, vagy épp az enyémben.
Mindenki másban lát fantáziát, de nem fog mindenki az e-star topicban offolni a hosszú listájával, amit mind jobbnak tart, még akkor sem, ha te kéred, hogy írják ide mindannyian :)
Szeretettel látjuk a pro- és kontra oldalt is a holnap esti fórumtalálkozón. Jelentkezzetek: http://stocklandyard.hu/events
Ha valaki ferde szemüveget tesz fel, azt talán illő megemlíteni.
Egyébként a korábban ellenséges shortfolió az utóbbi időben korrekt elemzéssel jelentkezett, nem próbálta meg elferdíteni a híreket, s ezt többen is szóvá tettük itt, elismerőleg.
A concorde pedig szakmailag nehezen értelmezhető vagdalkozásba kezdett.Persze a háttérben az igazi ok, hogy van egy új, felemelkedő, banki háttér nélküli brókercég, az Equilor, aki egyre inkább a szintén önállóságára büszke concordot fogja be a versenyben olyan területeken, amire eddig ők a stratégiájukat építették: vagyonkezelés, vállalati kötvények,kibocsátások.
Ez az Equilor láthatóan jó kapcsolatban van az E-Star managementtel, s a céghez kapcsolódó legtöbb tranzakció is hozzájuk kerül. Persze erről talán leginkább a concorde tehet, hiszen a nagyképernyőtől a fejükből is alig kilátó vezetői egy pár éve röhögték és páros lábbal rúgták ki az RFV managementet, amikor az részvénykibocsátásról és placementről beszélt nekik. Akkor 2700-3000 volt az ár....
Látszik, hogy gyakran csak WO üzemmódban dolgozol, de hátha valami át is megy néha. A Concorde komoly szakmai elemzői célár nélkül adtak eladási minősítést 10000 Ft-nál, ami még aznap meg is indította a részvényt a lejtőn. Nem tudom, hogy azóta számoltak-e valami konkrétabbat is.
múltkor a Concordot mondtátok el mindennek
és nocsak-nocsak az árfolyam 4K-t esett azóta
most equitasra került a sor
Szerintem erre felesleges számítani. Egy hírt képes akárhányszor belinkelni, ha éppen úgy érzi, megint kapcsolható a beszélgetéshez.
Hogyan lehet egy emberben ennyi pesszimizmus? És főként milyen tapasztalatok kellenek hozzá?
Nem jól látod a kérdést. A cég nem tudja kiszámítani, hogy pontosan melyik negyedévben tudja befejezni a romániai beruházásokat, mert nem csak rajta múlik. Azonban egy célár készítésénél azt kell próbálni megbecsülni, hogy mekkorára nőhet egy cég, ha elég időt adunk erre. A növekedés üteme lehet gyorsabb, vagy lassabb, de vannak korlátozó tényezők, ami miatt nem lehet akármekkora egy cég. Nyilván első körben elég lenne azt látni, hogy mi lehet 2015-ig, hát szerintem számítás nélkül is kijelenthetem, hogy nem 6000 Ft-os fair érték.
Te,ez a cinizmus veleszületett genetikai megokoltságú vagy tanítják valahol?
Nem kisbarátom, nem azért. Azért, mert,
a, olcsóbb volt
b, gyorsabban lebonyolítható
c, a hitelező financiális gondja esetén nem tudja egyszerre visszahívni, így biztonságosabb,kiszámíthatóbb
d, tulajdonosok részéről igény merült fel, hogy ne csak részvényekkel, hanem kötvényekkel is rendelkezzenek, ami fejlettebb pénzügyi kultúrájú helyeken csomagban jobban eladható
Nos, csak ennyi érv szólt mellette.Remélem ötödjére már nem hozod fel mint tuti érv a management hátsó szándékaira....
értem, mivel annyi banki hitelt kaphattak volna azért kezdtek el kötvényprogramba már egy évvel előbb
Te tényleg csak akkor bukkansz fel itt, ha bosszantani akarod a embereket, a tényszerűnek beállított állításaid mögött tömény cinizmus és rosszindulat fedezhető fel. Ez persze nem baj, van ilyen embertípus, el is kell viselni, csak az egészséges lelkületűek nehezen találnak közös szót vele. A egyik segíteni,tájékoztatni, bátorítani szeretne, a másik úgy érzi jól magát ha köpköd, lelki szenvedést okoz a másiknak, kaján vigyorral akarja az aranyat is sz@rnak láttatni.Én nem értem, ebben mi a jó, de mindenkinek a saját lelkiismeretével kell elszámolnia...
Csak egy apró megjegyzés a legutóbbi hsz-edhez: mikor és miért változtatta többször az álláspontját a management? Időpontokat, tényeket,ha lehet, ne vagdalkozást...
Az, hogy a magyar hitelpiac kiszáradt, talán nem a management műve, vagy igen?
Az, hogy év elején az akkor még bőkezű bankok elindítják a credit crunch 2.0-t, melyik cég managementje jósolta tisztán és világosan?
Egyébként mégegyszer, csak a tisztázás okán: semmi nem változott a cég üzletmenetében és üzleti modelljében, csak elcsúsztak a korábbi vállalások. Nem megsemmisültek, nem átíródtak, nem hibának bizonyultak, hanem elcsúsztak időben....
Erre utalt Soós Cs. is, amikor áprilisban az előreszaladt árfolyamra utalt, amit annyiszor itt is a fejéhez vágtak. Akkor már nyilvánvalóan érezhető volt a bankok befékezése.....Most jó magyar szokás szerint megint átesett a döntő többség a ló másik oldalára--ezért is 5500 az ár.
Aki reálisan látja az eseményeket, annak nyilvánvaló, hogy előbb-utóbb a román projektekre meglesz a pénz( szerintem inkább előbb:-)), s már jövőre is közel duplázódás lesz a cég eredményeiben, s helyreáll az idén februárban vizionált rend. S akkor már nem lesz előreszaladt a 12-15.000-es árfolyam sem.
Sokan bosszantani járnak ide.
Nekik ez a kielégülés, a fórumon élik életüket (PF, SY, stb.). Elég csak megnézni a bejegyzéseket pl. szombat este 23 órakkor meg vasárnaponként egész nap a fórumon élnek.. nem beszélve a hét többi napjáról éjszakába nyúlóan. Sajnálni sem tudok ezeket.