Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#461379 Előzmény: #461367

"Ember! Senki nem beszélt itt a Nyilasi alapról :-))))"

Dehogynem, ÉN beszéltem róla. Én mondtam annyit, hogy Nyilasi az alap megnyitása előtt remekelt és szinte élből elvágólag onnantól meg nem. Minden mást azóta is ad hominem szeretnél a szájamba adni, pedig én meg azokról nem beszéltem és nem is akartam beszélni.

"Ez volt a lényeg abban amit mondtam."

Csakhogy azt nem nekem mondtad, és arra én egyáltalán nem is reagáltam. Ennek megfelelően annak a kifejtése, hogy én mit nem reagáltam rá, és hogy mit reagáltam volna, ha megtettem volna és ez mennyire elítélendő, most már kezd most már mulatságos lenni :) Legalább nézzed meg, hogy kinek írtad, amit most már többször magyarázol és hogy ki válaszolt rá. Nem nekem írtad AZT és én nem reagáltam ARRA, bármennyire is szeretnéd ezt ad hominem erőltetni :)

"Omnipotensnek hiszed magad)"

Még mindig jobb omnipotensnek lenni, mint impotensnek. "De gustibus non est disputandum", ha már az ad hominemről értekezezl :)

"valahonnan ki is vagy ugye tiltva gyakorlatilag, ami azért ritka"

Nem egészen erről van szó, hanem arról, hogy nem tűrték meg azt, hogy azt mondtam: Ne adósodjatok emberek, mert nem szabad! Tessék mondani, te fel tudod mutatni, hogy olyan harcot folytattál pénzügyi oldalakon az emberek érdekében, hogy ne dőljenek be a reklámonak, ne hitelből éljenek és ne adósodjanak el hosszú távra? Mert ha nem, akkor nem csoda, hogy téged nem tiltottak ki, de én erre nem lennék büszke a helyedben. Mert én elmondhatom, hogy nem csak most osztom az észt ebben a témában, hanem már akkor megtettem, amikor Roubini nevét még senki sem ismerte a nagyvilágban. Amitől persze nem leszek nála sem szebb, sem okosabb, csak a miheztartás végett írnám le, hogy őt is elnyomták és el akarták lehetetleníteni egészen addig, amig megtehették. Én viszont köszönöm, nem kérek a sztárolásból :)

"Így első sorban ennek tükrében BESZÉLGETNEK ÉS SEGÍTIK egymást a felek, nem pedig köpködik le egymást. (Mégha ez kélyes /egyetlen/ örömöt is okoz neked)"

Megmutatnád, hogy kinek a veszteségéhez vigyorogtam, vagy osztottam az észt, hogy nem így kellett volna csinálni? Megmutatnád, kit köpködtem én le? Én vagyok nyakig csulás az ilyen hozzászólások miatt, nem kell nekem bemutatni a "feleket" és a "közösséget". Tudod, én letörlöm, aztán mosolygok egyet, hiszen ez nem engem minősít.

"És bocs mindenkitől az OFF-ért, de már itt volt az ideje :-("

Kár volt. De legalább most már mindenki látja a tiszteletet és respectet egyes tőzsdések értelmezésében azokkal kapcsolatban, akik nem ebből élnek és ezt még el is merik mondani ;)

#461370 Előzmény: #461363

Amikor BudFox érdeklődött ez ügyben, hogy ki mit csinálna és mibe fektetné a pénzét, akkor senki sem tolongott különösebben ;)

Node, lássuk akkor a számokat. Tegyük fel, hogy rád bíznék 20 millió Forintot. Mennyi TISZTA (tehét adózva, kézbe kapható, havonta garantáltan kiszámítható) jövedelmet tudnál nekem termelni ebből?

#461367 lagwagoner Előzmény: #461346

Lagwagoner: "2009-ben meg "agyon" longolt; ezzel "keresett" 100%+ -ot,"

_AT_: "Hát ehhez képest a Nyilasi2015 nem igazán remekel."

Ember! Senki nem beszélt itt a Nyilasi alapról :-)))) 2009-ben nem is létezett az alap! 2009 tavaszán a végitéletet hirdette mindenki (S&P500: 666). Attila meg akkor -blogja szerint- izzította a longokat (részvény, magyar államkötvény). Ez volt a lényeg abban amit mondtam.

Pont.

Tudom. Tehát részben kibicként spoilerkedsz, személyeskedsz sokszor és ismételgeted propagandádat. (persze vannak értékes hozzászólásaid is amikor olyan a hangulatod. Ahogy azonban emelkedtél a ranglétrán, VIP-ként már csak fröcsögés van jórészt tőled. Omnipotensnek hiszed magad).

Bár most látszólagos elmondott prioritásod a devizák árfolyamainak alakulása (ami pedig szintén szerencsejáték, csak h tisztában legyél vele), ugyanakkor sokszor többieket hülyének nézve osztod az észt holott erre sokan nem kíváncsiak, amint olvashattad (valahonnan ki is vagy ugye tiltva gyakorlatilag, ami azért ritka).

Rendben van, hogy szarba se veszed a tőkepiaci befektetéseket, és kajánul alaptalanul szidsz, provokálsz, és demagóg módon ismétled magad (ezzel demoralizálod az adott szoba forumozóinak hangulatát), de felhívom a figyelmedet a böngésződ bal felső sarkában levő címre:

STOCKLANDYARD - AZ ELSŐ KÖZÖSSÉGI TŐZSDEPORTÁL

Így első sorban ennek tükrében BESZÉLGETNEK ÉS SEGÍTIK egymást a felek, nem pedig köpködik le egymást. (Mégha ez kélyes /egyetlen/ örömöt is okoz neked)

Én sem osztom az észt az OTP, RFV szobákban, mert szerintem mekkora hülyeség ezeket tartani. Read-only-ban olvasom őket, megismerve MÁSIK FÉL ÁLLÁSPONTJÁT.

A Politika Totyikban sem olvashattál sokat tőlem, mert én nem folytatok pártpropagandát, nem komcsizok, zsideszezek stb. Nem ezért vagyok itt, átugrom ha valami nem érdekel.

Ez egy kis létszámú rétegoldal, ahol -gondolom én- az adott témába vágó hozzázólásokat olvassák szívesen a forumozók (ELSŐSORBAN a tőkepiaci ügyletekben érdekeltek). Én pont azért jöttem ide, hogy ne az ostoba, populista, primitív köpködést kelljen olvasnom, mint a nagy forumok nagyrészénél, hanem a témába vágó komptensek véleményét. Nem magamra meg az offolókra vagyok kíváncsi, hanem az adott témában érdekeltekére. Ez nem azt jelenti, hogy a KIBICEKET NEM LÁTNÁNAK SZÍVESEN az adott szobában érdekeltek, de idegelni, sértegetni, lecture-onlyban SZÉTOFFOLNI nem szép dolog, nem elegáns, és topic (íratlan) szabályának megsértésének, megtaposásának minősül szvsz.

Köszönöm. Respect.

És bocs mindenkitől az OFF-ért, de már itt volt az ideje :-(

#461363 rbbj11 Előzmény: #461346

csak halkan megjegyzem, hogy egy tőzsdén jegyzett vállalat résztulajdonosává válni is üzlet, és messze nem kell szerencsejátékról vagy spekulációról szólnia. Én simán összeállítok neked olyan portfóliót, ami jó biztonsággal kiszámítható üzlet, és az osztalékokon keresztül folyamatos jövedelmet is biztosít.

#461346 Előzmény: #461337

"128 2012.01.01 10:07 lagwagoner (Kezdő fórumozó) Re: nincs cím Címzett: @lagwagoner

2009-ben meg "agyon" longolt; ezzel "keresett" 100%+ -ot, pedig akkor már az folyt a csapból is, hogy kagylóval fizetünk. A tőkepiaci szereplőknek van egy ilyen szokásuk, hogy longolnak, shortolnak."

Válasz erre:

"Hát ehhez képest a Nyilasi2015 nem igazán remekel."

Az összes többit valóban ad hominem te költötted hozzá, hiszen amit most lertál, azzal kapcsolatosan én történetesen semmiféle véleményt nem írtam, de ez téged ezek szerint a legkevésbé sem zavar, te már azt is tudod, hogy én mit írtam volna és gyorsan ad hominem le is szúrsz érte :) Én meg csak nézek ki a fejemből, hogy "mi van már megint?" :)

Egyebekben már számos alkalommal leírtam, hogy nem tőzsdézek, mert távol tartom magam a pénzben denominált szerencsejátékoktól, én vállalkozásokat építek, amelyeknek a hosszú távú jövedelmezőség az alapja és nem a gyors meggazdagodás és ezekben a "hozam" értelmezhetetlen, mivel ezek jövedelmet termelnek. Engem ebből a kontextusból nézve érdekel a devizák árfolyamának alakulása, avagy az EUR sorsa, mert én pont nem szerencsejátékot akarok játszani, meg sportfogadásokat kötni, hanem szerződéseket, és ott nagyon nem mindegy, hogy milyen formában és devizanemben, valamint feltételekkel kötöm meg azokat.

Én pont nem akarok tőzsdézni, hanem ""kiszámíthatóan"" szeretnék üzletelni. Nem egyszerű.

Re: TrendAttila

#461344 lagwagoner Előzmény: #461341

"Én az arabok helyében már régen felvásároltam volna Algéria-Tunézia-Líbia sivatagjait, és napelemeket telepítettem volna oda..hogy áramot szállítsak Európába :D de ezeknek fingjuk sincs az üzlethez "

Hát ehhez én sem értek, de jól hangzik :-) Ők is emberek. Vonza őket a kicsinyes külsőség szvsz.

Re: TrendAttila

#461341 BudFox Előzmény: #458600

Hát nem egy arab milliárdosok ezek sem :D

meg lehet nézni azok mire költik a pénzüket, yachtokra, luxusautókra..ahelyett hogy valami értelmesbe fektetnék..

díjazom hogy Buffett a magánéletben visszafogott, meg a másik sztár befektető is.

Én az arabok helyében már régen felvásároltam volna Algéria-Tunézia-Líbia sivatagjait, és napelemeket telepítettem volna oda..hogy áramot szállítsak Európába :D de ezeknek fingjuk sincs az üzlethez

#461337 lagwagoner Előzmény: #449209

Hogy ne legyen szét offosva a másik topik:

Ez típikus ad hominem volt részedről megint, de már megszoktuk tőled, mivel nem a hozamra reflektáltam hanem, hogy nincs full shortban a srác, és hisz a magyar államkötvényekben, nem hisz a magyar államcsődben. Ennyi. Nem kell terelni. Ezt (is) már több ezerszer elmondtad.

Hogy valaki jó lát-e valamit a tőkepiacon, és hogy pénzt is keres-e, az két különböző dolog.

Amúgy éves teljesítménye 13,5% (mögöttes nettó eszközérték). Magasabb a Questornál (ami szintén elég kockázatos, főként hogy nincs reálgazdasági termelés mögötte).

Aki nem tőzsdén vette a Nyilasi alapot, zártvégűsége miatt, annak csak a 2016-ban kifizetett cash a lényeg, mivel az alapkezelő nem váltja vissza a jegyeket, csak hogy tudd. Tőzsdén értékesítheti vagy veheti (jellenzően pár százezerért, full illikvid) jelképes mennyiségben, ezt hiába linkelgeted, ez nem OTP (ahol nem is lesz kifizetve a mögöttes nettó eszközérték, ha egyáltalán meg lehet határozni).

Te mekkora hozamot értél el az elmúlt években a tőkepiacon egyébként? (ha egyáltalán bevallod).

#458968 Donoo Előzmény: #457679

Nekem az a furcsa, hogy mostanában mert írni a blogjába... (talán mert esés volt), aztán most kicsit megint hanyagolja a dolgot. Nekem tipikusan az a károgó benyomást kelti, jót még nem hallottam tőle.

TrendAttila

#458600 lagwagoner

Istenem...hogy az legyen a lényeg miben van. John Paulson mai napig vonattal jár, Buffet ugyanabban a házban lakik évtizedek óta, az IKEA tulajdonosa szintén több évtizedes Volvoval jár, a világbank (volt) elnöke meg lyukas zokniban :-)

Attila meg köztudottan szereti a 80-as 90-es éveket :-) Így a stílust is.

Hogy ti a jól öltözött, trendy üzletemberekre buktok, az a ti ügyetek :-) Nekem nem visszatetsző ez a következetes állandósság személyében.

#457712 Bendeguz Előzmény: #457679

kínai tornacsuka, fehér térdzokni... atya ég!!! :D

úgy látszik a pénz őt se tette igényessé :D

jaj, hogy ez a téma néha…

#451583 lagwagoner

jaj, hogy ez a téma néha felbukkan. Kész. Kit érdekel, hogy mit ír ki? Nincs mit reklámozni, a bamosz.hu-t azért többen ismerik Magyarországon. Az ATH sem volt kinn. Csücsül némi shortban, magas kp, és DKJ állományban. Majd lő, gondolom.

#451578 rbbj11 Előzmény: #451319

sztem túlagyalod ezt a dolgot. Egész egyszerűen val.szeg. csak le.ja, mert elment karácsonyozni.

És alapvetően nem is baj, mert kit érdekel, milyen szám van ott kinn? Aki ilyen alapján venne az alapjából, az meg is érdemli, ha csalódna

A mínusz is ki volt írva…

#451540 vogel

A mínusz is ki volt írva...

Semmi reklámfogás nincs benne. Nem kell mindenben a mögöttest keresni.

Aki venni akar belőle, megnézi az árfolyamot, nem pedig a blogot.