Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Arsene Lupin

Re: Matolcsy fejét hiányolta Kövér az IMF-blamázs miatt

#446688 rbbj11 Előzmény: #446679

"Nagy demagógia és tévedés azt hinni, hogy az állampolgár feladata a választáson való ikszelés, hiszen ezzel valójában biankó felhatalmazást ad, ha a következő választásig semmit sem tesz, ha nem tetszik a rendszer."

nem demagógia, hanem pontosan ez van. Mégis sztem mit tehet egy állampolgár a két választás közt??? Még ha hallatja is a hangját, azt le se szarják. Ugyanis NULLA a lehetőséged bármely magyar kormány gazd.politikájába beleszólnia egy állampolgári csoportnak.

Nálunk pont arról szól az egész berendezkedés, h. a civil csoportok is nullához közeli a hatalma, súlya és jogaik. Néha azt érzem, h. polgártársaimmal nem is egy országban élünk...

Megmondom én, hol van állampolgárként jogod közreműködni a hatalomban és befolyásolni a döntéseket: Svájcban. Talán Ausztriában is, no nem annyira, mint Svájcban. Biztos még jónéhány más országban is, de itthon tuti nem.

Re: Hivatalosan is megkerestük az IMF-et

#446686 rbbj11 Előzmény: #446682

igaz, így véve nem nőtt, hanem sikerült szinten tartani! Wow, ez aztán a teljes MANYUP vagyon beolvasztásával elért valódi sikertörténet, mert NEM NŐTT tőle az adósság! Wow.

Már csak minden évben hasonló méretű vagyonelkobzás kell, és akkor továbbra se fog nőni ;)

#446683 Előzmény: #446676

Tényleg azt hiszed, hogy ezt a gazdaságpolitikát ő jegyzi egy személyben és rajta múlnak a dolgok? Ugye nem :)

#446682 Előzmény: #446675

Még egyszer leírnám, értem, hogy nem erről szólt a mondat, hanem bizonyítvány magyarázásról, ugyanakkor egyáltalán nem tartom hibának, ha végre külön kezeljük a forintos és devizás adósságokat, különösen a tartalékok figyelembevételével.

Ugyanis ha elfelejtkezünk arról a ~40 milliárd EUR tartalékról, akkor valóban igaz, hogy nőtt az adósság Forintban, ugyanakkor ha a ~40 milliárdból törlesztünk mondjuk jövőre, akkor csont nélkül igaz, hogy egy fillérrel (sem forint, sem deviza) nem nőtt az adósságunk, SŐT, nem is kell adókban beszedni a többletet.

#446679 Előzmény: #446672

"örvendetes, h. te legalább tudod a megoldást. :)"

Persze, hogy tudom, csak senkit sem érdekel. Mielőtt nagyképűségnek vélnéd, elmondanám, hogy itt külön-külön mindenki tudja mi a megoldás, ez nem nagy szám. Nagy szám az, ha olyat tudsz mondani, amihez kellő hatalmat is tudsz szerezni és a nép sem akaszt fel (egyből), ha megcsinálod. És innentől felesleges olyanokon ötletelni, amihez vagy hatalmi támogatás nincs, vagy nyilvánvaló, hogy személyt nem találnál hozzá a gyakorlatban. Én szeretek elmélkedni, filozófálni, akár öncélúan is, viszont nem szeretem, ha csak puszta ex-has ötletelgetések szintjén beszélünk arról, hogy mit és hogyan lehetne csinálni.

"Nekem mindegy,honnan és kit kotornak elő, csak fejlődjön olyan ütemben min. az ország, mint a csehek, lengyelek, szlovénok, vagy akár a horvátok."

Erre mondta valaki nagyon bölcsen azt, hogy "A NÉPET NEM LEHET LEVÁLTANI". Mit gondolsz, miért fejlődnek ők jobban? Azért, mert nem az államtól várják a boldogulást. Ha pedig várnák, akkor szétverik őket, mint a szlovákok az éhséglázadást. Ez hiányzik nektek? Ez a hajó elment, ezzel ma nem lehet már mit tenni.

"a forint világ színvonalú stabilitással rendelkezett már nagyon-nagyon hosszú évek óta"

Ami éppen elég nagy baj, ez ugyanis baromi komoly kamattöbbletterhet jelentett, illetve ez vezetett a devizaadóssághoz, egyben elhitetve az emberekkel azt, hogy az "erős Forint" valami nemzeti büszkeségre okot adó dolog. A Forint régóta nem azon a szinten van, ahol lennie kellene, egyebekben éppen az általad is felismert tények alapján - nálunk messze nem mennek olyan jól a dolgok, mint máshol. Azt nem észrevenni, hogy ebben az MNB is ludas, az azért több, mint furcsa.

"Na pontosan ebben vall kudarcot az egész magyar politikiai elit, Matolcsystul."

Emlékeim szerint azért szálltam be ebbe a konrét vitába, hogy kit tennétek oda, aki szerintetek jobban tudná csinálni azt, amit elvárnak tőle. Ha ugyanis mindenki kudarcot vallott, akkor olyan mindegy, hogy ki van ott..

"p.s: sose a nép választotta a pénzügyminisztert és tsait....ez nem az én feladatom."

Pedig, de. A nép választja azt a gazdaságpolitikát, amelyet a kormány megvalósít. A nép ezt szavazta meg, ezt kapja.

"Az állampolgár feladata egy pártot megválasztani, és aztán értékelni az országvezetés munkáját."

NEM. Ez nem demokrácia, ez a lesz@rás politikája. Az állampolgár feladata az, hogy folyamatosan figyelje, hogy mi és hogyan alakul és éljen a számos lehetőséggel, amelyet az Alkotmány biztosít a számára, hogy a szavát hallassa. Nagy demagógia és tévedés azt hinni, hogy az állampolgár feladata a választáson való ikszelés, hiszen ezzel valójában biankó felhatalmazást ad, ha a következő választásig semmit sem tesz, ha nem tetszik a rendszer.

"Többi pedig csak hétvégi teadélután, nehogy már ezen a fórumon várd a tuti megmondását."

Nem várok tuti mgoldást, de ha már beszélünk róla, akkor ne teadélután legyen belőle, mert ha egy ilyen jellegű forumon sem lehet komoly beszélgetést folytatni, akkor ne csodálkozz azon, ha négy évente annyi lehetőséged marad, hogy megválasszad az éppen aktuális uralkodó osztályt a legeslegújabbkori arisztokráciából.

#446676 banyaiz Előzmény: #446673

Vagy egyszerűen agysorvadást , vagy időskori agylágyulást kapott az idők folyamán . Figyelmedbe ajánlom, hogy a gazdaságpolitikát idézőjelbe tettem. :)

#446675 rbbj11 Előzmény: #446669

csak ott a bibi, hogy a források, amiből törleszteni lehet, pl. adók forintban vannak beszedve. Uh. ez egy k. nagy csúsztatás, mert a lényeg, h. jelentkezik az árfolyam hatása.

#446673 Előzmény: #446668

Akkor miért akarod leváltani?

Egyébként, megint nem nézed más irányból a tényeket: Ha egyszer az EBRD-nél is volt (igazgató helyettes ráadásul), akkor VAGY azért ilyen MOST, mert ez az elvárás irányába, VAGY azért lehetett ott akkor is ilyen, mert ilyen az EBRD akkor is és most is. Egy jó káder arról ismerkszik meg, hogy minden pozíción azt nyújtja (rezzenéstelen arccal), amit elvárnak tőle. Matolcsynak pedig igen hosszú a karrierje és példásan bizonyította ebbéli képességeit.

#446672 rbbj11 Előzmény: #446656

örvendetes, h. te legalább tudod a megoldást. :)

Nekem egyébként k. mindegy, h. ki a franc van ott, kifejtettem, h. úgyis a legtöbb nem a vezetésen, hanem az ország maradékán múlik, ami úgyszint férges.

Nekem mindegy,honnan és kit kotornak elő, csak fejlődjön olyan ütemben min. az ország, mint a csehek, lengyelek, szlovénok, vagy akár a horvátok.

Mert érdekes módon bár ott is emberek élnek, mindegyiknél jobban megy a dolog...

Pl. MNB arcait u.annyira nem ismerem, mint ezt a sok jó embert, én nem olvastam tőlük szakértői cikkeket (de sztem te se), nem ismerem egyiket se személyesen stb. De az biztos, hogy az MNB tette a dolgát, infláció nem szaladt el, a forint világ színvonalú stabilitással rendelkezett már nagyon-nagyon hosszú évek óta, és régiós összehasonlításban, hosszú távon is megállta a helyét a jegybanki politika.

Na pontosan ebben vall kudarcot az egész magyar politikiai elit, Matolcsystul. Nem értem, mit nem akarsz ezen érteni. Lehet ragozni még oldalakon keresztül, de felesleges.

p.s: sose a nép választotta a pénzügyminisztert és tsait....ez nem az én feladatom. Az állampolgár feladata egy pártot megválasztani, és aztán értékelni az országvezetés munkáját. Ennyi, és ez is a beszélgetés témája. Többi pedig csak hétvégi teadélután, nehogy már ezen a fórumon várd a tuti megmondását.

#446670 filter Előzmény: #446576

Szerintem meg többet lopnak, csak ehhez igazítják a törvényeiket.

#446669 Előzmény: #446665

Szó szerint igazat mondott.

A devizában fennálló adósságot devizában fizetjük vissza, tehát devizában nem változott az értéke. És ha ezt évek óta így csinálnánk, akkor máris látható lenne, hogy valójában mikor és hogyan változott az államadósság, hiszen a Forint árfolyamának mesterséges erőltetésével például LÁTSZÓLAG lehet csökkenteni az államadósságot is, avagy, ha az állam devizaadósságából kivonjuk a devizatartalékot, akkor megint érdekes számokat kaphatunk.

Persze, én is tudom, hogy nem ez volt a motiváció, de ettől még mégiscsak megnyitotta az erre való hivatkozás lehetőségét.

#446668 banyaiz Előzmény: #446665

Ez az ember emlékeim szerint az EBRD-nél is elég komoly beosztásban volt még régebben. Volt kollégái látják mit művel sírógörcsöt kapnak , hogy ennyire lement kutyába. :) Selmeczi nyugdíjpénztári szövegei lassan magasabb szinten lesznek mint amit Tolcsy előad. Pedig az sem volt egy népünnepély. :)

AT: egy valamiben egyetértek ehhez a "gazdaságpolitikához" ő valóban megfelelő.

#446665 filter Előzmény: #446553

Ma meg az orsz.házában azt mondogatta, hogy az állapadósság nem függ az árfolyamoktól.

A nem forintban lévő adósságot nem ft-ban fizetjük vissza, tehát nem változik szerinte az államadósság.

Ilyen véleményt egy ilyen beosztású embertől?

#446656 Előzmény: #446634

Na ne vicceljetek már, csupa alkalmatlan, vagy a feladatot garantáltan el nem vállaló embert citáltok ide.

Az meg, hogy szakértői kormány legyen, arról szó sem lehet - azt nálunk fényesen bebizonyította a hazaáruló, hogy az semmi más nem lenne, csak elvtelen és csont nélküli destruktivitás, amely garantáltan polgárháborúhoz vezetne. Ahhoz pedig, hogy hatalmi pozícióban valaki ne dolgozzon saját zsebre semmilyen formában sem, arra két lehetőség lenne, az egyik a vagyoni cenzus, a másik az, hogy úgy megfizeted a pozícióban lévőt, hogy eszébe se jusson a saját zsebre dolgozás.

Namármost, a milliárdosok száma meglehetősen korlátozott, a politikailag el nem kötelezett milliárdosok száma pedig nullához tendál ebben az országban, az pedig, hogy valaki mondjuk 100 milliót keressen négy év alatt miniszterként, az totálisan elképzelhetetlen, pedig ez is csak belépőszint lenne ahhoz, hogy semmiképpen ne hajoljon maga felé a keze.

Éppen ezért már megint meg kell jegyeznem, hogy mást sem tesztek, csak a megfelelő megváltó állam atyuskára vártok, hogy az majd jó lesz. Nem lesz.

És azért nem lesz, mert így gondolkodtok. Mert ahhoz, hogy ne így legyem ahhoz először kellene egy koncepció, amelyről azt gondoljátok, hogy az működhetne, majd ehhez kellene a megfelelő személyt megtalálni. Fordítva nem megy, ugyanis a jó politikus/gazdasági szakember arról ismerkszik meg, hogy megcsinálja azt, amit elvárnak tőle.

Nem véletlenül kérdeztem rá ebből a logikából kiindulva, hogy miért mindig Matolcsyra mutogattok? Azért van ott, mert ehhez a gazdaságpolitikához ő a legmegfelelőbb ember, és ha más kerülne oda, az nem a gazdaságpolitikai irányvonalat változtatná meg, hanem esetleg részletmegoldásokat, de mivel nem ő lenne rá a megfelelő ember, ezért még az is lehetséges lenne, hogy még rosszabbul látná el ezt a feladatot, mint Matolcsy.

Namármost, ha viszont a teljes kormányprogramot vitatjuk, az egész elképzelést, akkor arra való a választás, hogy leváltsuk a regnáló kormányt és másikat szavazzunk oda. És én ilyenkor szoktam vala megkérdezni, hogy hol láttok égen-földön jobb gazdasági szakembert és elképzelést ahhoz képest, amit most láttok? Mert ez a választás kérdése, nem a konkrét végrehajtó személye.

Szóval, ezért ültök fordítva a lovon :)

Tudjátok kissé arra emlékeztet ez az ötletelés engem, amikor valaki vég nélkül sorolja Claudia Schiffertől Heidi Klumon át mondjuk egészen Dukai Regináig a modelleket, hogy mi mindent tudna velük csinálni, csak éppen már évek óta barátnője sincs, mert nem jó az ágyban. A választás nem azon múlik ebben az esetben, hogy te kivel akarnál, hanem azon, hogy ki akarna a hatalomnak lefeküdni és mennyiért. És innentől bicsaklik meg az összes ilyen jellegű elképzelésetek. És nem véletlenül írom, hogy ha már választani kell, akkor inkább legyen szűz, vagy vad, vagy bármi az a nő, de legalább ne tudottan k*rvát tegyünk oda, mondván, hogy az legalább profi.

#446650 Előzmény: #446636

Na ne hülyéskedjetek már, totálisan alkalmatlan a feladatra.

#446647 Előzmény: #446631

"AT: Swarczi még elnök is szeretett volna lenni ha jól emlékszem. :)"

Szerintem rosszul emlékszel ;)

#446636 banyaiz Előzmény: #446634

Simort én is el tudnám képzelni, nagyon jó választás lenne. De vele is összebalhéztak már.

#446634 rbbj11 Előzmény: #446631

Csányi, Simor, Surányi és még sorolhatnám, kik lehetnének a jelöltek. Bőven van. Szakértői kormány kéne, mint digóknál, csak itt örökre: senki más nem is indulhatna választáson, csak szakértő. Az sem lenne tökéletes, de az elmúlt 20 év ámokfutásánál bizonyosan jobb lenne.

Ha meg vki sikkaszt hatalmi pozícióban, azonnal életfogytiglan kéne neki a legkisebb összeg után is. Ehhez még kéne egy valóban független és erőskezű törvénykezés, aki be is tartaná, mint ahogy a maffia nagy részével is le tudott végül számolni az olasz hatóság is.

Utána rend lenne.

#446631 banyaiz Előzmény: #446628

Nem semmi ezeket olvasni, mennyire esetleges a téma. Ez a **** most vette észre, hogy spekuláció folyik a Ft, és az Otp ellen? :) Ha tényleg így volt elég sokáig tartott, remélem azt is észrevette, hogy az ő gazdpolja elég jó alapot adott ehhez.

AT: Swarczi még elnök is szeretett volna lenni ha jól emlékszem. :)

Csányi papát kell kinevezni pm-nek rendet rakna vsz, még ezt a sok **** forradalmárt is féken tudná tartani, még jobb lenne miniszterelnöknek.