Re: Matolcsy fejét hiányolta Kövér az IMF-blamázs miatt
Előzmény: #446672"örvendetes, h. te legalább tudod a megoldást. :)"
Persze, hogy tudom, csak senkit sem érdekel. Mielőtt nagyképűségnek vélnéd, elmondanám, hogy itt külön-külön mindenki tudja mi a megoldás, ez nem nagy szám. Nagy szám az, ha olyat tudsz mondani, amihez kellő hatalmat is tudsz szerezni és a nép sem akaszt fel (egyből), ha megcsinálod. És innentől felesleges olyanokon ötletelni, amihez vagy hatalmi támogatás nincs, vagy nyilvánvaló, hogy személyt nem találnál hozzá a gyakorlatban. Én szeretek elmélkedni, filozófálni, akár öncélúan is, viszont nem szeretem, ha csak puszta ex-has ötletelgetések szintjén beszélünk arról, hogy mit és hogyan lehetne csinálni.
"Nekem mindegy,honnan és kit kotornak elő, csak fejlődjön olyan ütemben min. az ország, mint a csehek, lengyelek, szlovénok, vagy akár a horvátok."
Erre mondta valaki nagyon bölcsen azt, hogy "A NÉPET NEM LEHET LEVÁLTANI". Mit gondolsz, miért fejlődnek ők jobban? Azért, mert nem az államtól várják a boldogulást. Ha pedig várnák, akkor szétverik őket, mint a szlovákok az éhséglázadást. Ez hiányzik nektek? Ez a hajó elment, ezzel ma nem lehet már mit tenni.
"a forint világ színvonalú stabilitással rendelkezett már nagyon-nagyon hosszú évek óta"
Ami éppen elég nagy baj, ez ugyanis baromi komoly kamattöbbletterhet jelentett, illetve ez vezetett a devizaadóssághoz, egyben elhitetve az emberekkel azt, hogy az "erős Forint" valami nemzeti büszkeségre okot adó dolog. A Forint régóta nem azon a szinten van, ahol lennie kellene, egyebekben éppen az általad is felismert tények alapján - nálunk messze nem mennek olyan jól a dolgok, mint máshol. Azt nem észrevenni, hogy ebben az MNB is ludas, az azért több, mint furcsa.
"Na pontosan ebben vall kudarcot az egész magyar politikiai elit, Matolcsystul."
Emlékeim szerint azért szálltam be ebbe a konrét vitába, hogy kit tennétek oda, aki szerintetek jobban tudná csinálni azt, amit elvárnak tőle. Ha ugyanis mindenki kudarcot vallott, akkor olyan mindegy, hogy ki van ott..
"p.s: sose a nép választotta a pénzügyminisztert és tsait....ez nem az én feladatom."
Pedig, de. A nép választja azt a gazdaságpolitikát, amelyet a kormány megvalósít. A nép ezt szavazta meg, ezt kapja.
"Az állampolgár feladata egy pártot megválasztani, és aztán értékelni az országvezetés munkáját."
NEM. Ez nem demokrácia, ez a lesz@rás politikája. Az állampolgár feladata az, hogy folyamatosan figyelje, hogy mi és hogyan alakul és éljen a számos lehetőséggel, amelyet az Alkotmány biztosít a számára, hogy a szavát hallassa. Nagy demagógia és tévedés azt hinni, hogy az állampolgár feladata a választáson való ikszelés, hiszen ezzel valójában biankó felhatalmazást ad, ha a következő választásig semmit sem tesz, ha nem tetszik a rendszer.
"Többi pedig csak hétvégi teadélután, nehogy már ezen a fórumon várd a tuti megmondását."
Nem várok tuti mgoldást, de ha már beszélünk róla, akkor ne teadélután legyen belőle, mert ha egy ilyen jellegű forumon sem lehet komoly beszélgetést folytatni, akkor ne csodálkozz azon, ha négy évente annyi lehetőséged marad, hogy megválasszad az éppen aktuális uralkodó osztályt a legeslegújabbkori arisztokráciából.