"Habár Matolcsy miniszter állítja, hogy ő olyan könyvből dolgozik, amit még nem írtak meg, én már sajnos olvastam ezt a könyvet, a címe: A latin-amerikai válságok története. A kormány unortodoxnak nevezett intézkedései igen sokban hasonlítanak a 70-80-90-es és kétezres évek dél-amerikai különutas próbálkozásaira és ennek megfelelően hatásaik is viszonylag könnyen előrejelezhetőek voltak eddig is. Különösen az argentínok elmúlt évekbeli próbálkozásait érdemes figyelemmel követni, mert láthatóan tőlük sokat tanult a magyar gazdasági vezetés. Emlékezetes, hogy az argentínok is államosították a magánnyugdíjpénztári szektort, majd ezek után hozzányúltak a jegybanki tartalékokhoz."
"A jelenlegi gazdaságpolitika legnagyobb hibája éppen az, hogy nem érti, hogy attól, hogy valami megvalósítható, matematikailag megoldható, és esetleg első körben pozitív a hatása, másod- és harmadkörös hatásai olyan nagyon negatívak lehetnek, hogy az bőven negálja az elsőkörös hatásokat.
Ennek jó példája az SZJA-csökkentés: hiába hagyok a jobbmódúaknál több pénzt, ha közben ők azt gondolják közben, hogy a jogbiztonság csökken, ha úgy érzik megtakarításaik nincsenek biztonságban, akkor ezt a többletjövedelmet nem költik el, hanem kiviszik külföldre, megindul a tőkemenekítés: sajnos ennek vannak jelei Magyarországon is - következményei beláthatatlanok, vagy jobban mondva beláthatóak, de ezt inkább hagyjuk is.
Egyébként ha adhatnék esetleg én is egy jó kis argentínoktól ellesett ötletet: miután a külföldi finanszírozás elzárult előttük, kigondolták, hogy peso-ban fognak kötvényeket kibocsátani. Ám a lakosság nem akarta megvenni ezeket, mert félt a megugró inflációtól, és így fix kamatozású kötvények vételére nem voltak hajlandóak, mert tudták, hogy a jövőbeni árfolyam és infláció nehezen kiszámítható. Erre a kormány olyan kötvényeket bocsátott ki, amelyek az infláció feletti pár, 3-4%pont-os reálkamatot fizetnek, így biztosítva az embereket, hogy nem erodálódik befektetéseik reálértéke. Az argentín statisztikai hivatal szerint jelenleg 10% az infláció Argentínában, így a kötvények 13-14% kamatot fizetnek. Független elemzők szerint persze a valós inflációs szám 25%, de aki saját inflációs becslést (efféle alávaló propagandát!!!) mer kiadni, azt beperelik, mert ezt bűncselekménnyé nyilvánították. Lehet még sokat tanulni az argentínoktól..."