Regisztráció Elfelejtett jelszó

A Bankszövetség áll nyerésre

Re: nincs cím

#441710 banyaiz Előzmény: #441706

Ebben igazad van 2002-2010 elég gyérre sikerült, bár ahogy az utsó egy évben Oszkóék intézkedtek abban a környezetben az példás vsz.

Azóta amit látok ahhoz néha meg kell dörzsölnöm a szemem, és megcsípnem magam, hogy ébren vagyok e. :) Látok egészen nagyra hivatott dolgokat, és akkora baromságokat aminél nagyobb nincs a világon. Az összkép pedig, hát erről már túl sokat írtam. :)

...

#441706 Bakiba Előzmény: #441689

A felülteljesítésünket adtuk vissza, de mindegy is, hiszen szerinted Kánaánból indultunk -GDP sor, adósság-emlékezz, csak ez a Matolcsy, hát-hát

Konjunktúrába rohamosan csökkenő GDP-növekvő adósság, na ez volt az igazi vudu:(

#441695 banyaiz Előzmény: #441689

Persze ez semmit nem jelent, vagy keveset. Mert nekem az a gyanúm, hogy annyira ravaszak vagyunk, hogy átverjük a világot. Hülyének tetetjük magunkat aztán majd amikor már mindenki leírt minket bemutatjuk a magyar gazdasági csodát. A mélyből lehet nagy lendületet venni. :))

Szóval most még csak az első fázisban vagyunk. :)

"Nem volt elég 1 táncoló őrült, a másik már ko lenne " Ebben nagyon nem értünk egyet. Mondjuk én kb már úgy látom Fasztolcsynál bárki jobb lenne, még egy villanypásztor, vagy intelligensebb delfin is.

#441689 banyaiz Előzmény: #441684

Azért gondolom a 2010 májust kiindulási pontnak mert onnan kezdődött a vudu korszak.

Nézem a németekkel franciákkal. Kb ők ott vannak ahol 2010 májusában, kicsit lejjebb , feljebb.

Mi kb 30%-al vagyunk a 2010 májusi szint alatt.

Olaszok most az új görögök szóval , de nézhetjük velük is, hátha rokon kategóriába soroltak minket. :)

#441687 banyaiz Előzmény: #441683

Holnap Viki bejelentené, hogy Tolcsyt röpteti az eszetlenkedése okán, és felkéri vmi csoda folytán Bokrost miniszternek, aki vmi csoda folytán el is fogadná. Egy hét alatt behoznánk az elmúlt időszak alulteljesítését, a Ft pedig erősödne 10%-ot Eur-hoz képest egy hónap alatt. Na ez egy abszurd feltételezés mert nem fog megvalósulni, de érted a célzást abban biztos vagyok. :)

#441684 Bakiba Előzmény: #441680

Azért a 3 évest mutattam, mert ott látszik a mélypont, 2008-09. Onnan nézve gondoltam, mert onnan egyértelmű, míg ha kiragad az ember időszakokat az torz is lehet. Mondjuk nézd meg az olaszokkal vagy a franciákkal meglepő lesz:))

#441680 banyaiz Előzmény: #441679

no jó, és az egy éves a lengyelekkel? Mintha mi lefelé kunkorodnánk , ők pedig felfelé. :)

Akkora globalizmus van, annyira együtt mozognak a piacok, hogy egy ilyen különbséghez azonos régióban már kell egy bizonyos szellemi produktum.

#441677 banyaiz Előzmény: #441665

No, Bétet mivel hasonlítsuk? Németek, lengyelek? Görögök? A hasonlítást 2010 májusától lenne érdemes elvégezni, érdekes dolgokat láthatsz. Pl a CDS-ünk rosszabb mint a románoknak akik már rég a bóvliban tanyáznak, ez is egy értékítélet. A tőzsdénken lassan kisebb a heti forgalom mint régen egy közepes lengyelpiacon 10 perc alatt farmerekre. :)

Ft-ot mivel hasonlítsuk, pl ha lenne drachma a görögöknél azzal lehetne mérni esetleg a produkciót.

Tőkekivonás: Az egy teljesen normál folyamat, hogy vészterhes időkben az anyabankok a periférián nem nyomulnak. De ezzel kapcsolatban megkérdezném tőled, hogy szerinted ezt a folyamatot erősítik, vagy gyengítik e a kormány bizonyos intézkedései.

Otp kapott jó áron kölcsönt , de az ország is fog kapni? mostanában nehézkes.

Kamatoknál is megkérdezném csökkenés vagy növekedés irányába ösztönzőek e az intézkedések?

Bank rúgta fel a megállapodást? Amikor 2010-ben azzal kezdték lesz Eszközkezelő, és még mindig nem működik és ha működni fog akkor is nevetséges tőkével. Na ne kollága, ezek védhetetlen dolgok vsz, politikai játszma része a devizahiteles téma, ez több mint bűn, hiba.

Kosami: CHF hitelesek topikban ma téma volt ez.

#441665 Bakiba Előzmény: #441657

BÉT mennyiben más mint a többi eus piac? Nézd már meg %-osan. A forint meg pozicionáltságról szól, kik állnak a másik oldalon, pont azok akik most buknak a szirtakin. Banksz meg simán felrúgta a tavaszi megállapodást, szóval talán ne legyen szelektív az emlékezetünk. Végtörlesztés helyett árfolyamgát, hitelezés beindításának ígérvényével. Hitelezés szűkült, tőkekivonás folyt köv. Na innen indul a történet, nem onnan ahogy kicsit ferdén állítod. 1000 mrd feletti kivonás nem veszélyezteti a szektort, de ha lesz 150-200 mrd az igen /ECB/ hát érdekes. Viszont ha lemondanak 1 kis marge-ról, akkor még annyi se lesz. Ráadásnak ha kamatnál mondjuk 1 %-nál lenne a lemondás, kb az lenne csak az eredeti állapot. Szóval?? És ne gyertek az ország meg fity**** felárral mert OTP, FHB is kapott idén EUR kölcsönt euribor+1.5 %-ra

#441657 banyaiz Előzmény: #441524

Elég következmény az ami a BÉT-en megy, gazdasági hatásokról, Ft-ról, finanszírozási költségeinkről ne is beszéljünk. Ámokfutást még jogi következményekkel is díjazzák az már csak a borravaló, hab a tortán.

#441483 banyaiz Előzmény: #441478

Lényeg a lényeg ezek ****k. :)

Bővebben a lényeg felesleges támadási felületeket hagytunk. Én nem hallottam, hogy az AB, és az EU jogi állásfoglalást adott volna ki, szóval nyugtával.

Ez egyáltalán nem erkölcsi állásfoglalás a részemről pusztán logikai alapon történik, hogy nyitott kapukat nem törünk be. De a forradalomban az ilyesmi nem menő. :)

#441478 Előzmény: #441474

Nem egészen értem, mit szeretnél tőlem hallani.

Ez a beszélgetés onnan indult, hogy TE azt állítottad, hogy ez a módszertan törvénytelen, jogszerűtlen, elfogadhatatlan, ilyet Európában nem lehet és majd az EU bíróság jól elpáholja a kormányt és az ország fog ezért megfizetni.

Ehhez képest kiderült, hogy jogilag nemhogy lehet ilyet tenni, hanem az valójában kikezdhetetlen, és azok után, ahogy az EU tárgyalt a bankokkal, azok után nincs az a bíróság, ami a magyarországi uzsorás klánnak bármiben igazat adhatna. Ez az ügy szépen le fog csengeni és mindenki el fogja felejteni.

Namármost, mi viszont mostanra oda jutottunk, hogy te erkölcsi(!) állásfoglalást szeretnél tőlem hallani egy olyan világban, amelyben nemhogy szűz lányok nincsenek, hanem a szadó-mazó az alap és most azért visít az egyik fél, mert átmenetileg szerepet kellett cserélniük. Mindezen közben te azt kívánod kifogásolni, hogy az eddigi mazo nem tudja pontosan az általad kitalált és korábban nem létezett játékszabályokat és hogy lehet olyan bunkó, hogy nem kérdezi meg a szadót arról, hogy most ő is csinálhatja-e vele azt, amit korábban a mazóval tett amugy kérdés nélkül.