Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#440796 rbbj11 Előzmény: #440795

ha végigvetted 2500-tól felfelé, akkor tökéletes. Nincs akkor az égvilágon semmilyen eltérő véleményünk.

Kiszálltál aztán magasabban, ismét tökéletes. Most pedig lefelé veszed majd sávosan, ill emelkedésben is, gondolom. Mert mi okból tértél volna el az első sikeres stratégiádtól?

Erről írtam majdnem az összes írásomban!!! az én térklépemen fehér folt az e-star, mert nagyon nehezen tudom értékelni, nem erről beszéltem folyamatosan??? Ha egyszer én nem látom, hogy lehetne beárazni, honnan tudnám, hogy olcsó-e itt?

Másik kérdés: igen, sztem lesz még olcsóbb, legalábbis erre nagyon nagy az esély, a jelenlegi piaci folyamatok szerint. Hogy mennyivel esik még, fogalmam sincs.

Én a TA-t használom segítségül a piac állapotának felmérésére azon papíroknál, ahol nehezen tudom belőni a valódi értéket, és az alapján még sokat kéne változzon a viselkedés, hogy vételre érdemesnek találjam.

#440795 Formerplayer Előzmény: #440794

tényleg reménytelen a story...

1.Ki nem?

2. Ja persze....De nem emlékszem, hogy szóltál volna 12.000-nél hogy megashort...

3.Én 2500-tól végigvettem a piacot 11800-ig. 1,5 éven keresztül...Működött. Az utolsó pillanatot nem találtam el a teljes kiszállással, de ennek a részletei nem publikusak.

Ha ennyire tudod egy adott pillanatban, hogy egy papír olcsó vagy drága, lesz-e olcsóbb vagy drágább, akkor felelj légyszi: most érdemes E-Start venni? Lesz ez még olcsóbb? Vagy itt van az alja?..

Én csak annyit tudok, hogy egy jó fundájú cégbe érdemes fektetni.Ezt teszem, nem ugrálok. A többi a piac dolga...

#440794 rbbj11 Előzmény: #440792

tényleg elbeszélünk egymás mellett.

Első kérdésem: Te is pénzt szeretnél keresni a tőzsdén, nem? Hogy azt rfv-vel vagy mással teszed, tök mindegy, nem?

Második: ok, vmiért legyen az rfv az illető szíve csücske. Mindegy miért. De szeretnél az rfv-vel minél nagyobb profitot nem? Szeretnéd, ha most kezdenél csak venni, és nem magasabbról lenne, nem?

Én arról ugatok, hogy másfajta tőzsdei hozzáállással szerintem kisebb kockázat mellett több profitot lehet akasztani. Azt nem tudom, hogy baromi nagy tőkére érvényes-e, így lehet, hogy a te vagyonoddal jobb az a stratégia, hogy megvenni akár drágán, és aztán csüccs bele, kivárni akármeddig. De a kispénzűeknek, mint amilyen én is vagyok, ez nem opió, nekünk nem mindegy, h. 10 rugóért vesszük vagy 4ért. Akkor se mindegy, ha x idő után mindketten 25 rugóért adjuk el.

Ha elfogadjuk, hogy a piac a legjobb árazó, és a piac előtt fejet hajtva lépünk be vmibe, akkor ki lehet kerülni a hasonló szívásokat, mint pl. egy mostani 10k-s vétellel várakozás.

Én elhiszem, hogy neked van időd kivárni a 20-25k-t, sőt, ám legyen, te itt a többiekkel ellentétben biztosabban tudod is, hogy az meg is lesz. De nem mindenkinek van lehetősége közben 5k-val nézegetnie a lebegő egyenlegét tétlenül.

#440793 taresz Előzmény: #440789

Igen. Ez az amikor a kígyó a saját farkába harap. A jelen kor hibrid autóit is tölteni kell. Elektromos áram előállítását ha nem az atomra, akkor mire fogják építeni? Szél, nap, víz............

Az kevés lesz termelékenységben ha fel tud futni a hibrid gépállomány. Szép is, hogy látunk egy Toyota Priust, egy Lexus h-t ami elsuhan, de a 10 éves közel 1 tonnás lítium akkut hova fogják tenni? Ez még kiforratlan terület, de addig is a sok rossz közül még mindig a jelenlegi talán a legjobb.

#440792 Formerplayer Előzmény: #440783

Kezdem feladni,mert nem egy nyelvet beszélünk...

Hogy a véres tajtékba tudhatnám, hogy mit gondol az összes szereplő?? Vagy volt a világtörténelemben egyetlen kitüntetett pillanat,amikor ez az állapot megvalósult? Akkor talán el kellene felejtenünk per definitio a félreárazás fogalmát,ameddig ez az állapot meg nem valósul?

És ha 300 Ft alá esik a Telekom? Az mi lesz? Vagy akkora már mélyinterjúban meglesz az összes eladó véleménye?Miről beszélgetünk egyáltalán? Mi ez, filozófiai szabadegyetem?

Csak annyit merészeltem állítani, hogy bizonyos félreértések alapján a piac félreáraz. Mivel ismerem a céget, ezért tényként tudom mondani, hogy ez egy félreárazás, nincs köze a valósághoz...Hogy miért megy le az ár, azt tudom, azt hogy miért nem veszik koncentrált kezek még, azt csak sejtem....De az általam ismert céggel kapcsolatos tények kategorikusan ellentmondanak a jelenlegi tőzsde árfolyamoknak...Az eddigi közel 20 éves tőzsdei tapasztalatom pedig azt mutatja, hogy ezek a félreárazások előbb-utóbb kiigazodnak....Tehát a hosszútávú tulajoknak próbálok segíteni, a rövidtávú spekivel nem tudok mit kezdeni...Persze, mehetünk 1000.ig is. ....Sőt. Ennek azonban semmi köze a hitelességhez....Ez kb az a kategória, hogy persze,lehet háború a németek és a franciák között, s ezt jól fontold meg egy német invesztíció előtt..Hagyjál már...

#440791 rbbj11 Előzmény: #440789

hidd el kérlek, nem ez alapján áraz a tőzsde. Nem érdekli már a jövő, meg a funda se. Nagy rulett lett az egész.

Ugyanaz a szektor, omv-ban még nagyobb növekedési kilátások, mint exxonban, exxon mégis majdnem 10-es P/E-vel forog, omv meg majdnem feleannyival.

Csak egy a lényeg: vmit épp szeretnek, felkapnak-e, vagy nem.

Volt idő, mikor yahoo majdnem 1000-es P/E-vel forgott. Mondták, a jövőt árazza....sose lett akkora a cég, mint amit a 2000-es évek akár csak 50-es P/E-je indokolt volna.

#440790 Lxrose Előzmény: #440789

És az utolsó mondattal visszatértünk a cégünkhöz, hogy miért is valószínű nyerő az OMV-vel szemben, ha ebből a nézőpontból tekintünk a "versenyre".

#440789 Lxrose Előzmény: #440784

Nem tudom, hogy összerogyna -e, de mindenesetre a 400 feletti régióban már nem tünik olyan távolinak, pedig most az ellátással semmi gond nincs. Vagyis könnyen lehet, hogy duplája lesz az ár, ha csökken a gazdaságosan kitermelhető mennyiség, viszont egyre kevesebben szeretnék ezt finanszírozni, még ha esetleg meg is tudnák tenni. Arról nem is beszélve, hogy a CO2 csökkentés vállalás miatt az alternatív energiás közlekedés részarányát a politika is erőltetni fogja.

#440784 taresz Előzmény: #440782

Pont azért nem tudsz 1000-ért venni, mert összerogyna a rendszer. Igen az OMV kitermeléssel is foglalkozik.

#440783 rbbj11 Előzmény: #440780

Te szándékosan ferdíted el amit írok? :)

Azt mondtam, hogy be lehet árazni könnyebben a worst scenáriót, ami alapján értéken alul vagyis olcsón lehet megvenni az mtelót, amely szint 300 Ft. Te ebből ezt hoztad ki: "Szóval most itt nekünk írásba adod, hogy a cég papírjai nem lesznek soha 300 Ft alatt?"

Akinek még mindig nem világos: ha 300 Ft alá megy, zsákolni érdemes, de nem mondta senki, hogy nem mehet alá. :)))

A 450-es garanciás mondatod u.ez a ferdítés. Megkérlek, ne azzal töltsük itt egymás idejét, hogy kiforgatjuk a mondatainkat, mert semmi értelme vagy legalábbis ez az utolsó hsz, amiben hasonló szándékodra reagálok.

Ugyanúgy, ahogy a szurkálódásod. Elküldelek én is egyetemre meg akárhova, ha ez kell, de nem erről kéne szóljon az eszmecsere.

Ok, így értem, hogy mit gondolsz tévedésnek. Rendben, ha ezt valóban tudhatnád, akkor teljesen igazad is lenne. DE nem tudhatod, hogy mit áraz a piac, ugyanis ahhoz az összes szereplőt és leginkább az összes tulajt meg kéne kérdezned, hogy miért és mennyire áraz, leginkább az összes eladó véleményét ismerned kéne, mi alapján ad el. Mert amíg ezt nem tudod, csak feltételezed, hogy mi alapján áraz.

#440782 Lxrose Előzmény: #440778

Ha mai értéken 1000 Ft-ért vehetnénk meg egy liter benzint, vagy dízelt, akkor szerintem kevésbé számít, hogy az olajtársaságok mit preferálnak, mert az autógyártók is profitorientált nagy cégek, akik viszont autókat szeretnének többet eladni, vagy a piacot megtartani.

Amellett nem hiszem, hogy ezen cégek főtulajai annyira fafejűek lennének, hogy az utolsó cseppig kitartanának a hülyeség mellett, ha másból is nagy pénzt lehet csinálni.

Egyébként a konkrét esetben az OMV végez komolyabb volumenű kitermelést is, vagy csak nagyrészt eladja a készet?

#440781 rbbj11 Előzmény: #440772

igazad van, simán lehet 20.000 is, akár egy éven belül is.

A legpozitívabb forgatókönyvet véve szerintem kb. 50-es p/e-vel lehet számolni, tehát kb. 50-60e-s árfolyammal, ami gyakorlatilag pár hónapon belül is bekövetkezhetne, ha úgy fordulna a piac szélkakasa.

A mélypontot kb. 2-3000re saccolom, ami elképzelhető.

A probléma abban rejlik, hogy melyik milyen eséllyel elérhető, ez a kockázati oldal. A másik gond az időtáv, ez a likviditási oldal.

#440780 Formerplayer Előzmény: #440771

Ha ez tévhit, javaslom, végezz el egy pár stúdiumot néhány nevesebb egyetem pénzügy szakán.

Az E-Star esetében a piac most azt árazza, hogy nem lesz forrás növekedni, sőt hitelek nélkül a cég semmit sem ér a jövőben. Ezt a jövőt árazza és én pont erről beszélek, hogy ez egy egetverő tévedés, óriási félreárazás....

"A kis, bizonytalan jövőjű és bizonytalanul értékelhető cégeknél"..ebből a mondatodból kiderül, fogalmad sincs,mivel foglalkozik a cég,milyen partnerei,ügyfelei vannak, mi az üzleti modelljük lényege. Ellenben jó adag ellenszenvvel viseltetsz valamiért irányukban..Ez nem baj, csak ne állítsuk be objektivitásnak...

A Mtelekomos példád pedig igazán vicces. Szóval most itt nekünk írásba adod, hogy a cég papírjai nem lesznek soha 300 Ft alatt? Vagy garantálod 450-en belevéve a 30%-ot hoz 1-2 év alatt? Ugyan már...Csak egy tény: multi anyuka úgy és akkor vesz ki belőle annyi pénzt, amennyit csak akar, mint a szél...Technológia folyamatosan avul,piac telített, a verseny nagy, a marzsok folyamatosa csökkennek....

Pont így néz ki egy részvény, amit venni kell.Hosszútávon.AHA....

#440779 rbbj11 Előzmény: #440774

egyébként már harmadakkora osztaléknál is rendesen bezsákolnék belőle már hétfőn

#440778 taresz Előzmény: #440770

"évek múlva eléggé vesztésre áll, hacsak nem változtat a profilján valamit. Mert hát az autókat hatékonyabbra kell tervezni, fel kell készülni a szénhidrogének nélküli üzemelésre"

Ezzel én vitatkoznék. Addig, míg az arab világ kútjaiban egy cseppnyi olaj van addig az olajtársaságok ezt érthető okokból nem fogják preferálni. Az, hogy csökkentik a fogyasztást az szép, csak a föld lakossága gyarapszik, és vele közel arányban a hozzá tartozó járműpark is.

Egyébként meggyőződésem, hogy valahol a víz bontásával hajtott autó tervrajza is megvan, csak aki készítette, az vagy halott, vagy nem meri elővenni, mert még élni akar.

A föld kőolaj készlete jelen felhasználás mellett 50-100 évig elegendő, eltérő becslések alapján.

#440777 rbbj11 Előzmény: #440772

igen, ez így sokkal hitelesebb.

És sztem tévedsz, sztem a legtöbben nincsenek ezzel tisztában, és úgy tették fel rá megtakrításuk nagy részét, hogy nem vették ezt figyelembe, hogy ez tőzsde, és bizony rfv is eshet akármeddig is.

#440776 Lxrose Előzmény: #440773

Nyilván addig nem veszik 0-ra a támogatását, ameddig nem áll meg a saját lábán. Viszont támogatják (remélve, hogy a jövőben piacképessé tehető), mert ha most nem teszik, akkor mire már kényszerhelyzet lesz, addigra nem lesz jó alternatíva.

#440775 rbbj11 Előzmény: #440774

Ha fizetne annyi osztalékot, akkor, sokkal könnyebben be tudnám árazni.

Akkor most olcsónak tartanám, és azonnal vennék. Val.szeg. más osztalékrészvénnyel e pillanatban egyáltalán nem is foglalkoznék.

#440774 Lxrose Előzmény: #440769

Mi kellene ahhoz, hogy az RFV-ről is meg tud könnyebben mondani, hogy mennyit ér? Ha fizetne 1000 Ft osztalékot részvényenként 2 hónap múlva, akkor milyen árat adnál érte?

#440773 rbbj11 Előzmény: #440770

nem, a napenergiás rész sem tény.

Majd meglátjuk, hogy ha nulla lesz rá a támogatás, életben maradnak-e, és milyen nyereséggel. Akkor lesz csak tény.