Akit érdekelt, annak már elmondtam privátban, nincs szükségem újabb kareszekre, akik belém akarják törölni sáros csizmájukat..egyébként sajnos úgy látom, csak nagyon-nagyon kevesen értik, mi zajlik itt. NA mindegy, lehet utoljára, leírom, aztán legfeljebb marad az illegalitás...:-)
Nincs itt semmiféle előre lebeszélt pakk-átadás...Az utolsó nagy magyar speki-tulaj egyikét likvidálták, s ezt jó néhány eddig partvonalon álló ki is használta(csipegettek magyar alapok is,de van egyrejtélyes nagyobb vevő az Erste-nél és a Buda-Cashnél is)...Felhívnám a figyelmet, hogy ekkora tényleges forgalom 12400-nál volt utoljára.Akkor fordultunk, most meglátjuk....
Mindenesetre a papír itt sz@rért-hugyért van, gyakorlatilag 4-5-ös forward P/E-n forog, nem is értem, miért nem szúrja ki valamelyik komolyabb value-investor szemét..vagy már elkezdték csipegetni..majd kiderül később. Mindenesetre ha a cég semmit sem tenne,hátradőlne, 1-2 évre leállna az akvirálásokkal, akkor is 8000-10000 körül kellene lennünk. Láthatóan sokan, még képzett tőzsdések közül sem értik a modellt, akik pedig lufinak állítják be, nos,azok saját butaságukról állítanak ki bizonyítványt...
Az elképzelhető, hogy a források korlátossága miatt csökken a növekedés dinamikája, elcsúszik 1-2 projekt megvalósítása hónapokra, de a cég jövedelemtermelő képessége így is kimagasló marad a magyar tőzsdei cégek között.
Most a hamu is mamu, és akik csak a részvényár mozgásából határozzák meg a cég értékét, azok döngetik a mellüket, már az ezerszer megkommunikált tényeket is újra és újra elmondatnák, a nyilvánvaló összefüggéseket tagadják, az evidenciákat is versenyhátránynak állítják be....lesz hitel? Áprilisban mindenki örült ennek, most a" drágán adósodik el a cég, ezt még egyszer vissza is kell fizetni, ebből nagy baj lesz" kórus kurjongat, persze nem veszi észre, hogy mekkora blődséget beszél...Ennyi ostobaság láttán persze, hogy elgurul néha a gyógyszerem és talán erősebben fogalmazok a kelleténél---nomeg a 100 millió fölötti veszteségem sem nyugtatja az idegeimet.
De egyet tudok:ez a cég a jelen és a következő évek nagy sikersztorija lesz. Ez előbb-utóbb az árfolyamon is látszódni fog...Addig építem tovább a saját cégemet, figyelek a gyerekre,megpróbálok minél többet stresszmentesíteni...mert tudom, hogy jó helyen vagyok.