kamatot vág az ECB ráadásul úgy, hogy nem is várták. a kötvényhozamok emelkednek. görögéknél áll a bál. Euró meg rakétázik, természetesen felll. mi ez valami gyengécske saskabaré?
kamatot vág az ECB ráadásul úgy, hogy nem is várták. a kötvényhozamok emelkednek. görögéknél áll a bál. Euró meg rakétázik, természetesen felll. mi ez valami gyengécske saskabaré?
De jó kis 100 pipes órás gyertya eurusd-ben. Nem számít a kamatcsökkentés, happy van, mert bukik a gonosz görög kormány, amely miatt nem emelkedhettek a világ tőzsdéi amikor azok most emelkedésre vannak beprogramozva. :)
"Kö kemény megszorításokat akarnak rájuk sózni"
Baromi lightot... és akkor még a 100 milliárd(!) EUR leírásáról nem is beszéltem, amelyet ugyebár már feléltek. Szerintem egy demokrácia éppen arról (is) szól, hogy felelőséget vállalsz a közügyekből (ezt különösen a görögöknek kellene tudnia, hiszen ez volt a görög demokrácia egyik alapja), és felelőséget a döntésekért. Márpedig a hibás döntések, a hazugságok mind az ő döntéseik voltak, most őszintén, ezért miért egy szlovák, német, vagy francia adófizetőnek kellene fizetnie?!
Ha jobban belegondolsz, te most azt mondod, hogy "egy népnek legyen joga azt mondani, hogy az eldorbézolt(!!!) pénzt nem fizeti vissza". Namármost, ha van államforma, ha valaha volt államforma, amiben ezt nem lehet kérdésnek feltenni, az pont a demokrácia. Mert ott, a nagykorú és felelős választópolgárok döntének feltételezése alapján ez nem is lehet kérdés.
"Bár én inkább hívnám ezt az egészet lassan Francia- Német uniónak, mint Európai uniónak, de ne menjünk bele..."
Ne is menjünk bele, hiszen ez teljesen nyilvánvaló volt az első perctől kezdve. Mármint a NÉMET UNIÓ, a franciák csak szokásosan eveznek a farvizen, hogy ne tűnjön fel, hogy ők is szirtakiztak azért éppen eleget.
Ettől függetlenül, én tényleg úgy vélem, hogy a "kőkemény megszorítások" legfeljebb egy teljesen eltunyult és beképzelt nép szempontjából nevezhetőek kőkeménynek, hiszen valójában olyan nevetséges osztogatások eltörléséről beszélhetünk EGYELŐRE(!) és MÉG MINDIG, amin egy magyar adófizetőnek eleve csak a ledöbbenés lehetne a reakciója, nem az, hogy ez lenne a "megszorítás"... nálunk nagyobb a megszorítás, pedig hol vagyunk mi attól, amit ők művelnek.
Tehát, én már a siránkozásukat is pofátlannak tartom, azt meg, hogy mások fizessenek helyettük, és hogy erről szavazhassanak, azt rossz viccnek.
Egyetlen szavazás van: Akarnak benn maradni és rendbetenni a gazdaságukat, megfelelni annak, amit korábban ÍRÁSBAN VÁLLALTAK ÉS NÉPSZAVAZÁSON MEGERŐSÍTETTEK, vagy sem. NINCS miről beszélni, mert szemmel látható, hogy egyszerűen nem fogják fel, de leginkább nem akarják felfogni azt, hogy mekkora bajban vannak.
Mellesleg - ha már demokrácia és népszavazás - akkor az miért nem jut eszedbe, hogy ha az EUR zóna tagjainak lakosságát megkérdeznék, hogy a görögöknek leírják-e a tartozásukat, meg hogy segítsék őket a semmire, arra mi lenne a válasz? Mert kb 90%-ban az az eredmény születne, hogy azonnal kivágni őket az EUR zónából és talán még 50% feletti jönne arra is, hogy az EU-ból is vágják ki őket, és 100% arra, hogy nehogy már leírjanak egyetlen EUR-t is a tartozásukból. Ha már demokrácia. Másik oldal nem számít?
nem is értem ezeket, állandóan azt rinyálják, hogy eltűnt a bizalom... egy index nem így néz ki, ha nincs bizalom :)
0-ba kerültek fél óra alatt....legalább addig tartották volna fenn míg Eu nyitva van,ááá,ezek is már öregszenek!
mindjárt fordulnak, aztán sikerül mindenkit becumiztatni... innen egy -2%os záró csinos lenne
Futikkal ismét megopatták az egész világt...de okos buxot nem sikerült...brávo!
sztem ez a demokráciában nem így működik... Kö kemény megszorításokat akarnak rájuk sózni, már nagy részét meg is kapták, más kérdés, hogy jogosan e vagy sem, de egy nép szavazhasson már erről. Más kérdés, hogy a politikusok úgy próbálják tálalni, hogy "benn akarnak e maradni az unióban". Bár én inkább hívnám ezt az egészet lassan Francia- Német uniónak, mint Európai uniónak, de ne menjünk bele...
USA szépen csorog tovább, meg volt mára is az orgazmus... Jött egy rossz ISM is, egyébként nem értem a munkanélküliségi adatokat mostanában, mert csak azt olvasom, hogy ez a vállalat elbocsájt ennyi és ennyi embert... eddig még nem igazán láttuk, vagy csak most jönnek csak?
"Mindenesetre szép demokrácia az, ahol felháborodnak azon, ha meg akarják kérdezni a nép véleményét. Ez lenne az unió? vicces"
Nem, ez nem vicces. A vicc az, hogy ez egyáltalán kérdés lehet, hiszen arról, amiről most szavazni akarnak, arról MÁR NÉPSZAVAZTAK(!) a görögök akkor, amikor megszavazták az EU tagságot. Magyarán, teljesen jogos volt a felháborodás, hiszen ez most olyan "kit érdekel, hogy mit szavaztunk korábban, most újra szavazunk" típusú gondolkodás, amely szerintem egyáltalán nem csoda, hogy kiverte a biztosítékot.
Igazad van, agyrém, alighanem ezek a napok befognak kerülni a tőzsde történelembe.
Alighanem be kell vezetnünk egy új fogalmat, valami olyasmit, mint a --> Tőzsdei Árak Elinflálódása, amikor a részvények nem a teljesitmények miatt, hanem a viszonylagos pénzbőség miatt rakétáznak fel az égbe.
Az lehet,de nulla sosem lenne,1000 év múlva sem,nemhogy mínusz...
Az lehet,de nulla sosem lenne,1000 év múlva sem,nemhogy mínusz...
Így is majdnem feleződne fél év alatt, ha heti 2,5% minuszt produkálna
De miért kéne mindennap 50 pontot esnie a dow-nak? Természetesen egyetlen csökkenő trend sem vitte le eddig 0-ba az indexet a múltban, pedig voltak elnyúló világgazdasági válságok, recessziók. Pl. a 70-es évek elejének esését usában csak az évtized végére sikerült ledolgozni, de megoldották, hogy az index, öhmm. nem ment mínuszba.
0-ba akkor fog kerülni a dow, ha pl. egy atomkatasztrófában megsemmisülne az usa gazdasága, de reméljük ilyenre azért nem kerűl sor. De semmi esetre sem egy világgazdasági lejtmenet során. :S
Mindenesetre szép demokrácia az, ahol felháborodnak azon, ha meg akarják kérdezni a nép véleményét. Ez lenne az unió? vicces
Kinti öröm után szépen csorognak lefelé... Már annak is örülni kell, ha politikai káosz van a görögöknél. Megőrült az egész világ :)
Ha így számolsz akkor igen. De helyesebb lenne szvsz,ha azt mondanád pl,h minden nap esik 0,5%-ot. Így mindjárt más érték jön ki,és gyakorlatilag bármeddig eshet.
Mert ha a Dow minden nap esik mondjuk 50 pontot, akkor 230 nap alatt nullázódik le, és ezek a problémák nem fognak megoldódni 230 nap alatt. És ha eléri a nullát, és még mindig esnie kell (a te logikád szerint), akkor máris negatív érték jön ki.
Márpedig agyrém, hogy csökkenő növekedésű világgazdaság mellett emelkednek a tőzsdék. Ilyen a múltban sosem volt és teljesen életidegen. Igen, addig kell esniük, amíg fennálnak a problémák, de nem értem, miért jössz mínuszos számokkal?
Ezek a gondok nem tegnap kezdődtek, és nem holnap fognak véget érni. Ha addig esne minden, amíg fennállnak, akkor mínuszos tőzsdeindexek lennének. Ebbe azért érdemes belegondolni.