:DDD
Ja ja..
Szépen fogalmaztál.
Viszont érdekes a kalkultorban, hogy 11,5-12 thm ft hitel esetén, hol van az a hufchf árfolyam ahol megéri...
:DDD
Ja ja..
Szépen fogalmaztál.
Viszont érdekes a kalkultorban, hogy 11,5-12 thm ft hitel esetén, hol van az a hufchf árfolyam ahol megéri...
"Alapvetően ez úgy megy, hogy vannak különböző támogatott hitelek nyilván más kondik vannak. Vannak szabadfelhasználású , lakásvásárlásra adott stb hitelek más más kondikkal."
Azonos hiteltipusokrol beszélünk, és igen, azonos hiteltipus esetén is élnek különböző kondik a hitelfelvétel időpontja alapján. Például azért, mert egyazon hiteltipuson belül is lehet eltérő kockázata a különböző időszakokban, és különböző kondíciókkal nyújtott hiteleknek
De Amatoregy-nek van bankos ismerőse, kijavít, ha rosszul mondom : )
Szépen alakulnak a dolgok. Háborút akarnak a jóemberek, hát megkapják, de sok köszönet nem lesz benne senkinek tartok tőle.
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/03/nem_kellenek_a_bankoknak_a_vegtorlesztok/
kalkulátort figyeljétek...
Láttam már ilyet. :)
Alapvetően ez úgy megy, hogy vannak különböző támogatott hitelek nyilván más kondik vannak. Vannak szabadfelhasználású , lakásvásárlásra adott stb hitelek más más kondikkal.
Azt viszont nehezen hiszem, hogy lesz tartósan a Ft hiteleknél egy olyan kategória, hogy devizahitelkiváltásra és ez 2%-al a többi jelzáloghitel piaci árazása felett van. Inkább azt tartom sanszosnak, hogy szépen a már meglévő Ft lakáshitelek kamata is becélozza ezeket a szinteket. De ez csak egyéni vélemény, egyáltalán nem szentírás. :)
Hát ha nehezen tudod elképzelni, hogy különböző időpontokban igényelt hitelekre különböző kamatot alkalmazzon egy bank, akkor még nem láttál OTP-s kondicios listát. Javaslom nézz meg egyet.
Ha jól látom át a szitut az van, hogy új Ft hiteleket magasabb kamattal kínálják. Szándék egyértelmű minél kevesebben végtörlesszenek hitelből, vagy ha megteszik a végtörlesztés vesztesége minél előbb megtérüljön a Ft hitelen.
Csak az a nagy kérdés én erre gondoltam, hogy ez mit fog okozni a már kihelyezett Ft hitelek piacán hosszabb időtávon? Mondjuk azt nehezen tudom elképzelni a kondíciós listákban olyan sokféle Ft hitel kamat lesz. Szvsz szépen egy szintre fog kúszni majd mondjuk fél éves időtávon. És ha ez a jelenleginél magasabb szint lesz akkor nem lesz egy diadalmenet azoknak akik már eleve Ft-ban adósodtak el mondjuk 2008-ban stb.
Nem garancia, de egyértelmű a szándék, hogy a végtörlesztőket akarják magasabb kamattal sújtani, ezért nyilvanvaloan a büntetőkamat nem fog rájönni a múlt hét végéig érvényes kondíciókkal igényelt hitelekre (ezek a kondiciok május 29 óta voltak érvényben).
Több mint megdöbbentő. Beláthatatlanok a következményei ezeknek a dolgoknak. Most a következő lépés az lesz, hogy kötelezik a bankokat, hogy olcsón adjanak Ft hitelt? Olyan meccsbe ment bele a kormány amiből jól nem fog tudni kijönni , de ez még hagyján az ország is nehezen, devizahitelesekről ne is beszéljünk.
Kamatoknál arra gondoltam, hogy most felveszed a jobbat amit írtál, mi a garanciád rá, hogy a következő kamatperiódusban nem nyomnak rá még 2%-ot, mondjuk jan1-től stb.
Ki ne felejtsem, hogy múlt héten még költségmentes volt a hitelkiváltásra felvett új hitel, mától ismét élnek a szokásos költségelemek - értékbecslés, hitelekeret beállítási jutalék, közjegyzői dij stb. Ezek igy együtt egy 5 millios hitelnél is kitesznek vagy 100 rugót.
Az OTP lépése valóban megdöbbentő, az ember tényleg azt hinné, hogy a viktor meg a csányi valamelyik focimeccs szünetében azért ledumálták ezt. Ha nem, akkor tényleg semmi értelme nem volt az egésznek.
Bár nem akarom elkiabálni, de az FHB még nem intett be, ott akár 9,6%-os THM-et is el lehet érni.
Nem mindegy, ugyanis a múlt héten a múlt héten érvényes kondíciókkal lehetett hitelt igényelni. 3 havi BUBOR + 4,7%
Mától 3 havi BUBOR + 6,4%. Természetesen a korábban igényelt hitelekre nem emeltek kamatot - logikus is, hiszen csak azokat akarják szopatni, akik végtörlesztésre vennének fel ft hitelt.
Mégis van új mondanivalóm. Ezt tanulmányozd át kolléga: http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/10/03/nem_kellenek_a_bankoknak_a_vegtorlesztok/
Nagyon úgy tűnik mintha a Ft hitel kamatok ahelyett esnének drágulnak, és ebben Otp, és Fhb is benne van. Vagyis ebből azt szűröm le bár még lehet, hogy korai, hogy ezek az igen sötét barmok nem egyeztették ezt le Csányival , Fhb-val . Arra gondoltam esetleg van egy olyan háttérmegállapodás a sztoriban, hogy majd Oti gőzerővel nyomatja hitelkiváltást és ez rákényszeríti a külföldi bankokat, de nem úgy néz ki. Ez a tendencia így megy tovább a forradalmár gyerekek égni fognak mint a Reichstag, lesz nekik bankok elleni háború de olyan , hogy attól koldulnak, még a Ft hitelesek is rákúrnak nem csak azok akiknek a ft gyengülés miatt már nő a nagy okosság óta a törlesztése. Ehhez csak gratulálni tudok ismételten.
Vsz teljesen mindegy, hogy beadtad e múlt héten vagy nem. Úgyis az lesz a lényeg a futamidő alatt mennyi lesz a kamat. Nem látom egyelőre azt a szereplőt aki ebből nagy üzletet akar csinálni és aláígér a többieknek, bár van még 3 hónap, hosszú idő.
Nem vagyunk egy hullámhosszon a témában, de már elég jól körbejártuk, én nem tudok újat mondani az ügyben. Ráadásul kizártak a bizniszből mint közvetítőt, bár amúgy sem volt nagy kedvem belefolyni ebbe a szerencsétlenkedésbe.
Egyébként amit én akkor számoltam, hogy nagy teher lenne bankoknak az a full hitelállomány átváltására vonatkozott, nem erre a szánalomtengerre amit most variálnak . Kíváncsi leszek mennyien tudnak ezzel élni.
Szóval zárjuk le, és térjünk rá vissza úgy fél év múlva. :)
Eddig tartott az "izmozás":
"A Magyarországi Volksbank Zrt. tudomásul veszi a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által hozott döntést, amelyben megtiltja a hitelintézet által alkalmazott rögzített árfolyamú végtörlesztési kérelmi nyilatkozat használatát. A Bank 2011. október 3-án a PSZÁF-hez benyújtotta a nyilatkozat új szövegét, amely a kifogásolt szövegrészeket már nem tartalmazza. A korábbi szöveggel eddig aláírt szerződések esetében pedig ügyfelei számára lehetővé teszi, hogy azokat az új szöveggel írhassák alá." - olvasható a bank közleményében."
Ennyit az úgynevezett "magyarországi hitelezésről", meg a versenyről.
Erre írtam, hogy ezt hívják justismordnak, a prejudikációról már nem is beszélve, hiszek kvázi "leírja, hogy mit fog dönteni az AB". Ráadásul, mint írtam, ha visszamenőleg semmisül meg a törvény, akkor az ennek alapján létrejött szerződéslezárás is nyilvánvalóan semmis, azaz semmi más célja nincs ennek a kitételnek, mint a színtiszta fenyegetés.
"Kijelentem, hogy tudomással bírok a Hpt. fenti szakaszának alkotmányossági szempontból kifogásolható voltáról és vállalom, hogy a jogszabályhely alkotmányellenességének megállapítása esetén, mely annak alkalmazhatóságát visszamenőleges hatállyal kizárja, a tartozás fenti devizanemben fennálló összegének, a végtörlesztés napján a bank által a fenti devizára vonatkozóan jegyzett eladási - lakáscélú hitel esetén közép - árfolyam, és a Hpt. alapján kötelezően alkalmazott árfolyam különbségével megszorzott összegét forint devizanemben a Banknak haladéktalanul megfizetem. Jelen előtörlesztési kérelmem e különbözet megfizetésére is kiterjed. E tartozásomat kifejezetten elismerem azzal a felfüggesztő feltétellel, hogy Alkotmánybíróság fentieknek megfelelően döntést hoz. Tudomással bírok továbbá arról, hogy a fentiek nem érintik a Bankoknak azt a jogát, hogy a jogalkotással okozott kárként jelentkező fenti különbözet megtérítését a Bank a Magyar Állammal szemben közvetlenül érvényesítse, továbbá kötelezettséget vállalok, hogy egy ilyen esetleges eljárásban a Bankkal teljes körűen együttműködök, a kártérítés érvényesítése céljából."