Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: KEDVEZŐ ÍTÉLET A DEVIZAHITELESEKNEK - Makkos Albert értékeli a Legfelsőbb Bíróság indoklását

Előzmény: #428320

"Nyilván a probléma jelentős. Hogy is lehetne kezelni. Felvázolok neked egy szerintem értelmes megoldást."

Nézd, kezdünk körbejárni. Amit leírtál, az szinte csont nélkül ugyanaz, amit én írtam le még a végtörlesztési javaslat napvilágra kerülése előtt. Nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatban véleménykülönbség lenne közöttünk, hacsak az nem, hogy amikor ezt leírtam, akkor arra is azt írtad, hogy az megvalósíthatatlan, mert akkora veszteséget okozna a bankoknak :)

Én erre írtam azt, hogy nem kellene már ennyire félteni az uzsorásokat, meg mindent az ő akaratuknak alárendelni, mert az szemmel láthatóan egyrészt nem működik, másrészt csak még pofátlanabbá teszi őket.

"Nem mondok mást csak azt képzeld el egy potenciális befektető elolvassa a WSJ-t és azt látja Mo-n a kormány lekent egy pofont a bankoknak ezzel a végtörlesztés üggyel."

Nézd, a WSJ-t azért többnyire tőzsdei befektetők olvassák, akik pénzügyi befektetéseket szoktak eszközölni. Szerintem ŐK eddig sem foglalkoztak Magyarországgal, kivéve azon esetet, amikor egy kegyetlen shortolással nem lehetett nekünk nagy károkat okozni. Őszintén mondom, ha ők elkerülik ezentúl az országot, annak csak örülni fogok. Hasonlóképpen úgy vélem, hogy egy IPARI, vagy bármilyen TERMELŐ vállalat NEM a bankokkal való bánásmódot fogja megnézni, hanem a vállalatokat érintő szabályozást, ott pedig pontosan azt fogja látni, hogy az elmúlt 1,5 évben nem egyszerűen kiszámítható volt a gazdasági környezet, hanem ha változás volt, az is mindig az ilyen jellegű befektetőknek kedvezett. Innentől szerintem különbséget fog tudni tenni aközött, hogy hogyan bánnak a BEFEKTETŐKKEL Magyarországon és aközött, hogy hogyan bánnak az UZSORÁSOKKAL.

Főleg azután, hogy a vernyákoló hír után azt olvassa, hogy az uzsorások még mindig a legprofitábilisabbak Európában(!), de talán a világon is, valamint azt is, hogy senki sem megy el innen.

INNENTŐL nincs az a befektető, aki azt a következtetést vonná le, amit az itteni Fidesz antifan club láttatni akar, nem mint potenciális veszélyt, hanem eldöntött tényt. Meg szeretném jegyezni ugyanis, hogy valójában Magyarországon a magyarok fúrják legerőteljesebben az egész törvényt, a világ többi részén ÖSSZESEN nem jött sem annyi kritika, sem annyi "vészhelyzeti" jelentés, mint innen. Valójában a hitelminősítők, az uzsoraklán is azt tette világossá, hogy ezzel a törvénnyel az a baj, hogy bedönti a Szent Tehén effektust, azaz azt, hogy az UZSORÁSOK SÉRTHETETLENEK, és ha erre más is rájön, az az uzsorás klán tevékenységének (és ezáltal a munka nélkül, tisztán kizsákmányolással elért gennyes profitábilitásnak) lesz vége. EZT látják ők veszélynek, mert EZ a veszély tényleg valós a számukra.

Nézzed meg a labancelsőt, közli, hogy nem fejleszt többet, majd azt, hogy marad, mert őket nem lehet innen elkergetni, kvázi kimondva, hogy már több száz éve itt állomásoznak, majd pont most mennek el innen. Egy mondatban nem képesek a gőgösséget, beképzeltséget, és arroganciát feladni, hogy szánalmat ébreszthessenek maguk iránt. Nem is az a céljuk, egyszerűen sértődötten közlik, hogy ezt velük nem lehet megcsinálni. Pedig, mint látható, de bizony. Sőt mi több, pont emiatt meg is KELL velük csinálni, mert akinek ez az alapállása, azzal amugysem lehetne sem tárgyalni, sem megegyezni, pláne nem konszenzusra jutni. Az ilyenekkel csak erőből és izomból lehet tárgyalni, mert ennyire elkényelmesedtek, de leginkább úgy lehetne mondani, hogy elpofátlanodtak.

"Döntési szituban van hová vigye a pénzét, versenyez érte Lengyelo. Szlovákia, Románia stb a régióban."

Az, amit a kormány az uzsorásokkal művelt, az a legkevésbé sem érdekel egy olyan gyártót, aki termelni akar. Őt számos dolog érdekli, az, hogy a telekomszektor zsíros profitjával mit csinálnak, az a legkevésbé sem. Ha pedig a Kelet Indiai társaságok is elhúznak innen, azt csak üdvözölni fogom, hasonlóképpen ahhoz, hogy már nem tudják majd penetráns és romboló tevékenységüket tovább növelni ebben az országban.

Ezzel szemben egy Audi, egy Opel, és a többi autogyártó csak azt fogja látni, hogy költségei CSÖKKENNEK(!), innentől nincs az a hülye tulajdonosi kör, aki azt a döntést hozná meg, hogy elmegy innen. Egyebekben felhívom figyelmed arra, hogy bármennyire szeretnék ezen döntéseket magyar specialitásnak beállítani, ez egyszerűen nem így van: Aki olvassa a híreket az látja azt, hogy Lengyelországtól elkezdve számos országban a Manyup megszűntetése felé megy az irány, Szlovákia is kezdi kivetni a bankadót, tehát legfeljebb csak arról lehetne vitázni, hogy "illik-e így törvényezni", de arról nem is érdemes vitát nyitni, hogy "miért vagyunk MI EGYEDÜL ilyen hülyék", mert ez az állítás egyszerűen úgy nem igaz, hogy még az ellenkezője sem az.

A tények tehát azt mutatják, hogy SEMMIT sem csináltunk, amit más ne csinált volna meg, vagy éppen ne csinálná meg utánunk.

A hogyanról pedig nem érdemes, mert ízlésről kár vitatkozni :)