Regisztráció Elfelejtett jelszó

A Bankszövetség áll nyerésre

Az Erste bank mától érv…

#428749 kosami

Az Erste bank mától érvényes kondíciós listájában a legkisebb THM 12,27 %

Re: nincs cím

#428714 NightLord Előzmény: #428712

Én csak magamra vagyok dühös, hogy sikerült beetetniük a mult héten az ügyintézőknek. Elhitették velem hogy hülyék és nem tudják miről van szó, (az egyik bankban lakáshitel kiváltásra szabadfelhasználású jelzálog hitelkérelmi nyomtatványt adott a fazon, a másikban kerek perec behazudták, hogy hitelből nem lehet végtörleszteni), holott nyilvánvalóan arra ment ki az egész játék, hogy ne kelljen a még kedvezőbb kondíciókkal hitelkérelmeket befogadniuk.. undorító.

#428712 Előzmény: #428707

Tulajdonképpen csak az OTP viselkedése a meglepő, hiszen eddig szinte mindenki azt hitte, hogy rá fog repülni ezekre a hitelekre, ehhez képest az, amit csinál, az felettébb érdekes.

Ugyanakkor még érdekesebbnek tartom azt, hogy egy vidéki noname takarékpénztár pár hete már bedobta a köztudatba azon "kedvezményes" hitelkiváltó hiteleit, amelyek AKKOR ippencsak kedvezőtlennek tűntek a Portfolió számítása szerint, ugyanakkor azóta "véletlenül" kiderült, hogy vagy nem lesz egyáltalán hitelkiváltás, vagy ÉPPEN "véletlenül" 1-1,5%-al lesz jobb az a "kedvezőtlen" hitel, mint ezeknél.

Azt hiszem, ennél szebb bizonyíték a KARTELLEKRE, illetve a TŐKE SZABAD ÁRAMLÁSÁNAK KORLÁTOZÁSÁRA nem szükséges, magyarán az én értelmezésemben éppen most mondtak le bármiféle panasz, avagy per potenciális megindításáról(!) is ezen intézmények.

Az tehát most már biztossá vált, hogy a végtörlesztőket kár nem érheti - ugyanakkor az is, hogy nagyon be akarják szűkíteni ezek körét - ha jogilag nem megy, akkor gazdaságilag.

De hogy ezt ennyire pofátlanul és nyiltan teszik ezt meg, az azért a legalja.hu, avagy a napisz*r.hu főcímoldalára is felkerülhetne.

#428707 NightLord Előzmény: #428703

Szinte biztos hogy ledumálták egymás között. Ráadásul abban sem fogja senki megakadályozni őket, hogy annak a jól behatárolható csoportnak, aki mondjuk most október és jövő február között vesz fel hitelkiváltásra új hitelt (ugyebár az OTP-nél mostantól külön termékbe is csomagolták a hitelkiváltást), a későbbiekben még tovább emeljék a hitelkamatait, és úgy is tartsák a futamidő végéig..

#428703 Előzmény: #428700

Nekem nagyon "összebeszélésnek" tűnik ez a "válaszreakció" IS.

Ráadásul ez a lépés kifejezetten alátámasztja azon véleményemet, hogy nemhogy egyáltalán nem tartják jogszerűtlennek a végtörlesztő intézkedést a bankok, hanem még ezen is nyerészkedni akarnak. Csak a megszokott módon: Nem kicsit, nagyon.

#428700 holnor Előzmény: #428654

egyre több bankról derül ki, h nm, vagy csak magas kamattal nyújt hitelt kiváltáshoz: Erste, KH, MKB, OTP. kíváncsi vagyok, így hányan tudnak majd végtöleszteni.

#428654 NightLord Előzmény: #428640

Nyilvánvalóan azért hajtottak el, mert ki volt adva az alkalmazottaknak, hogy lehetőség szerint ne fogadjanak be új hitelkérelmeket. Más kérdés, hogy természetesen technikailag nem lett volna akadálya egy új piaci alapú ft jelzáloghitel kérelem beadásának.

#428640 Előzmény: #428622

Szerintem a mult héten még nem is lehetett volna beadni, illetve EZÉRT sem lehetett beadni. No offense: Ilyen feltételekel már nem is éri meg a kiváltás, vagy még így is?

#428622 NightLord Előzmény: #428220

Az OTP a mai nappal ~1.5% ponttal megemelte az új forinthiteleinek a kamatait, illetve megszüntette a hitelkiváltás esetén eddig érvényben lévő költségmentességet.

Hab a tortán, hogy még a múlt héten be akartam adni a hiteligénylést, de elhajtottak a **** mindenféle szar dumával..

Re: KEDVEZŐ ÍTÉLET A DEVIZAHITELESEKNEK - Makkos Albert értékeli a Legfelsőbb Bíróság indoklását

#428614 Előzmény: #428320

"Nyilván a probléma jelentős. Hogy is lehetne kezelni. Felvázolok neked egy szerintem értelmes megoldást."

Nézd, kezdünk körbejárni. Amit leírtál, az szinte csont nélkül ugyanaz, amit én írtam le még a végtörlesztési javaslat napvilágra kerülése előtt. Nem hiszem, hogy ezzel kapcsolatban véleménykülönbség lenne közöttünk, hacsak az nem, hogy amikor ezt leírtam, akkor arra is azt írtad, hogy az megvalósíthatatlan, mert akkora veszteséget okozna a bankoknak :)

Én erre írtam azt, hogy nem kellene már ennyire félteni az uzsorásokat, meg mindent az ő akaratuknak alárendelni, mert az szemmel láthatóan egyrészt nem működik, másrészt csak még pofátlanabbá teszi őket.

"Nem mondok mást csak azt képzeld el egy potenciális befektető elolvassa a WSJ-t és azt látja Mo-n a kormány lekent egy pofont a bankoknak ezzel a végtörlesztés üggyel."

Nézd, a WSJ-t azért többnyire tőzsdei befektetők olvassák, akik pénzügyi befektetéseket szoktak eszközölni. Szerintem ŐK eddig sem foglalkoztak Magyarországgal, kivéve azon esetet, amikor egy kegyetlen shortolással nem lehetett nekünk nagy károkat okozni. Őszintén mondom, ha ők elkerülik ezentúl az országot, annak csak örülni fogok. Hasonlóképpen úgy vélem, hogy egy IPARI, vagy bármilyen TERMELŐ vállalat NEM a bankokkal való bánásmódot fogja megnézni, hanem a vállalatokat érintő szabályozást, ott pedig pontosan azt fogja látni, hogy az elmúlt 1,5 évben nem egyszerűen kiszámítható volt a gazdasági környezet, hanem ha változás volt, az is mindig az ilyen jellegű befektetőknek kedvezett. Innentől szerintem különbséget fog tudni tenni aközött, hogy hogyan bánnak a BEFEKTETŐKKEL Magyarországon és aközött, hogy hogyan bánnak az UZSORÁSOKKAL.

Főleg azután, hogy a vernyákoló hír után azt olvassa, hogy az uzsorások még mindig a legprofitábilisabbak Európában(!), de talán a világon is, valamint azt is, hogy senki sem megy el innen.

INNENTŐL nincs az a befektető, aki azt a következtetést vonná le, amit az itteni Fidesz antifan club láttatni akar, nem mint potenciális veszélyt, hanem eldöntött tényt. Meg szeretném jegyezni ugyanis, hogy valójában Magyarországon a magyarok fúrják legerőteljesebben az egész törvényt, a világ többi részén ÖSSZESEN nem jött sem annyi kritika, sem annyi "vészhelyzeti" jelentés, mint innen. Valójában a hitelminősítők, az uzsoraklán is azt tette világossá, hogy ezzel a törvénnyel az a baj, hogy bedönti a Szent Tehén effektust, azaz azt, hogy az UZSORÁSOK SÉRTHETETLENEK, és ha erre más is rájön, az az uzsorás klán tevékenységének (és ezáltal a munka nélkül, tisztán kizsákmányolással elért gennyes profitábilitásnak) lesz vége. EZT látják ők veszélynek, mert EZ a veszély tényleg valós a számukra.

Nézzed meg a labancelsőt, közli, hogy nem fejleszt többet, majd azt, hogy marad, mert őket nem lehet innen elkergetni, kvázi kimondva, hogy már több száz éve itt állomásoznak, majd pont most mennek el innen. Egy mondatban nem képesek a gőgösséget, beképzeltséget, és arroganciát feladni, hogy szánalmat ébreszthessenek maguk iránt. Nem is az a céljuk, egyszerűen sértődötten közlik, hogy ezt velük nem lehet megcsinálni. Pedig, mint látható, de bizony. Sőt mi több, pont emiatt meg is KELL velük csinálni, mert akinek ez az alapállása, azzal amugysem lehetne sem tárgyalni, sem megegyezni, pláne nem konszenzusra jutni. Az ilyenekkel csak erőből és izomból lehet tárgyalni, mert ennyire elkényelmesedtek, de leginkább úgy lehetne mondani, hogy elpofátlanodtak.

"Döntési szituban van hová vigye a pénzét, versenyez érte Lengyelo. Szlovákia, Románia stb a régióban."

Az, amit a kormány az uzsorásokkal művelt, az a legkevésbé sem érdekel egy olyan gyártót, aki termelni akar. Őt számos dolog érdekli, az, hogy a telekomszektor zsíros profitjával mit csinálnak, az a legkevésbé sem. Ha pedig a Kelet Indiai társaságok is elhúznak innen, azt csak üdvözölni fogom, hasonlóképpen ahhoz, hogy már nem tudják majd penetráns és romboló tevékenységüket tovább növelni ebben az országban.

Ezzel szemben egy Audi, egy Opel, és a többi autogyártó csak azt fogja látni, hogy költségei CSÖKKENNEK(!), innentől nincs az a hülye tulajdonosi kör, aki azt a döntést hozná meg, hogy elmegy innen. Egyebekben felhívom figyelmed arra, hogy bármennyire szeretnék ezen döntéseket magyar specialitásnak beállítani, ez egyszerűen nem így van: Aki olvassa a híreket az látja azt, hogy Lengyelországtól elkezdve számos országban a Manyup megszűntetése felé megy az irány, Szlovákia is kezdi kivetni a bankadót, tehát legfeljebb csak arról lehetne vitázni, hogy "illik-e így törvényezni", de arról nem is érdemes vitát nyitni, hogy "miért vagyunk MI EGYEDÜL ilyen hülyék", mert ez az állítás egyszerűen úgy nem igaz, hogy még az ellenkezője sem az.

A tények tehát azt mutatják, hogy SEMMIT sem csináltunk, amit más ne csinált volna meg, vagy éppen ne csinálná meg utánunk.

A hogyanról pedig nem érdemes, mert ízlésről kár vitatkozni :)

Re: KEDVEZŐ ÍTÉLET A DEVIZAHITELESEKNEK - Makkos Albert értékeli a Legfelsőbb Bíróság indoklását

#428326 banyaiz Előzmény: #428325

Még az is egy valódi főnyeremény lesz ehhez a produkcióhoz képest. :)

...

#428325 banyaiz Előzmény: #428320

Szóval ezektől az "apró szépséghibáktól" eltekintek akkor nem is jó, hanem nagyszerű a munka amit ebben az ügyben végeztek. Nem is tudom , hogy kik lehetnek azok az Einsteini magasságú szellemi szférákba emelkedett emberek akik ezt sok bölcs dolgot kitalálták, és ami még jobb meg is valósítják, sőt ami még ennél is jobb szemmel láthatóan olyan büszkék rá, hogy állandóan hangoztatják. :) Közmunkára velük a gátakra, ott max egy árvízet hoznak össze . :)

#428320 banyaiz Előzmény: #428312

Nézd egy gazdálkodó szervezetnek, lehet ez épp egy bank is, a legfontosabb egy kiszámítható jogszabályi üzleti környezet.

Semmi gond nincs azzal, ha a játékszabályok azt határozzák meg egy hitelen 2% kamatmarzsot lehet alkalmazni, vagy bármi. Csak akkor az üzletpolitikát is ehhez igazítják.

Kevés értelmetlenebb dolgot tudok elképzelni mint amit ezek a forradalmárok művelnek ebben az ügyben. Mivel ez káros az országnak, bankoknak, hitelfelvevőknek is, szóval mindenkinek. :)

Nyilván a probléma jelentős. Hogy is lehetne kezelni. Felvázolok neked egy szerintem értelmes megoldást. Kommunikálunk egyet, utána azt mondjuk közös egyezség alapján lesz egy extra bankadó amiből befolyó összeg részét, egészét arra fordítjuk legyen államilag kamattámogatott hitel, legyen eszközkezelő, legyen kedvezményes végtörlesztés (ha már ragaszkodunk ehhez szerintem feleslegesen) plusz az állam ebbe az alapba a bankok által bedobott 3 év 120 milliárd/év felül betesz egy hasonló summát.

Három előnyt látok ebben: 1. Konszenzuson alapul, 2. Kezeli a problémát 3. Nem rontja a megítélésünket.

Nem mondok mást csak azt képzeld el egy potenciális befektető elolvassa a WSJ-t és azt látja Mo-n a kormány lekent egy pofont a bankoknak ezzel a végtörlesztés üggyel. Döntési szituban van hová vigye a pénzét, versenyez érte Lengyelo. Szlovákia, Románia stb a régióban. Szerintem Mo ritka vonzó lesz neki ilyen kőkorszaki módszerek mellett. Dióhéjban csak ennyi a gond. :)

#428312 Előzmény: #428295

Ezzel most azt szeretnéd mondani, hogy ha majd nem lesz forradalom, akkor újra lehet majd korlátlanul szabadon fosztogatni?

#428295 banyaiz Előzmény: #428288

Azt mond meg minek ugráljanak, csak a bohóc forradalmárok kapkodnak össze-vissza, és handabandáznak.

Megvárják mi lesz ebből az egész végtörlesztés témából, kb mennyi veszteség. Közben EU-hoz, AB-hez fordulnak, és elkönyvelik azt Mo-n különösen óvatosan kell eljárni amíg forradalom van.

Mást nem tudnak tenni.

#428288 Előzmény: #428260

"Annyit tudok neked mondani nagyon lebecsülöd a sötét oldal erejét. :)"

Hát, azért Patai Sith nagyúr megszólalása után már nem félek annyira :D Csak a félelemre építik a stratégiát, az meg ma már kevés.

#428260 banyaiz Előzmény: #428120

látom nem adod fel a küzdelmet. :D Annyit tudok neked mondani nagyon lebecsülöd a sötét oldal erejét. :)

Valamint túlbecsülöd a kormány szellemi kapacitását, egyszerű uborkafára felkapaszkodott sültbolondokról beszélünk, kár , hogy az én szavazatom is benne volt ebben a mászásban, ha ezt tudom.....

Re: Trükkös záradék a végtörlesztési szerződésekben. Ilyet soha ne írjon alá!

#428228 Előzmény: #428223

Én csak azt nem értem, hogy egy még életbe sem lépett jogszabály (október 1.!) alapján, amely szerint először kérelmet kell benyújtani, amit pár nap alatt elbírálnak - hogy a 'csába írhatott volna valaki már alá bármilyen papírt?!

Nem mellesleg, ha valami eszméletlen csoda alapján az AB elkaszálná a jogszabályt, akkor az semmissé tenné a lezárást, vagyis a szerződés menne tovább. Ahhoz, hogy ez a balf*szság komoly legyen, ahhoz az kellene, hogy az AB úgy semmisítse meg a jogszabályt, hogy a szerződés lezárása életben maradjon.

Ezt közkeletű szóval csak justismordnak lehetne nevezni.

Indul az uzsorások gerillakampánya, ne tessék már nekik gondolkodás nélkül felülni. Már csak azért is, mert egy ilyen kiterjesztés ugyebár a törvény szerint jogszerűtlen, tehát mindenképpen semmis lenne, egyebekben még akkor is, ha az AB elkaszálná a jogszabályt, amire egyébként semmi esély sincs.