Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Re: nincs cím

#428448 rbbj11 Előzmény: #428445

igen, az sztem is jó, de akkor is érvényes, hogy az egész ország mindig is áron alul lesz árazva. Én az árazást az egész országra értettem, csak ey példának hoztam fel a gaspromot.

De valóban, szerintem is felmegy majd az orosz exporttermékek ára az égbe, így jónak tartom a terved. Kinéztél már vmi alapot?

annyit azért még hozzátennék, hogy én lehet, csak kb. 20%-kal mélyebbi indexértéknél kezdeném a vásárlást

#428445 TrendMan Előzmény: #428438

Egyetlen részvénybe nem is, az egész tőzsdeindexre gondolok, valahogy úgy, ahogy a nagykönyvben javasolják az előtakaréskosságot:

Rendszeres időközönként egy viszonylag kis vásárlás, amely hosszú időtávon kiegyenliti a kockázatokat.

10-20 éves távlatban az olaj ára az égbe szökik megint!

#428438 rbbj11 Előzmény: #428421

oroszok sztem is nagyon jó áron vannak, pl. gasprom durván 2-es P/E-vel forog!!!!!! Extrém olcsó!!! Csak az a baj az orosz cucokkal mindig, hogy lehetetlen felmérni és beárazni a politikai kockázatait, azért is forog minden ott extrém P/E-vel: a sokéves átlag is 4-5 körül van. Egy tollvonással megszüntethetik az ember rv-einek értékét, vagy épp államosítják az egészet stb.

#428421 TrendMan Előzmény: #428353

Könnyen lehet.

A sok olcsó pénz miatt nehéz megbecsülni, meddig mehet le.

Tényleg rosszul irtam, a Brent a tengeri - drágább kitermelés miatt kerül többe.

Gondolkodom egy hosszabb távú befektetési konstrukción az orosz tőzsdeindexbe (www.rts.ru), amely a napokban megint szépen beesett.

Lehet ez is már az olaj áresést vetítette előre.

#428353 rbbj11 Előzmény: #428237

igen, egyetértek az olaj elképzeléseddel, de sztem 40-ig már nem megy el, csak 50-60ig

Re: Brent vs Crude

#428352 rbbj11 Előzmény: #428073

de, az észak -tengeri a brent. Épp azért van rá nagyobb befolyása Afrikának. A crude-ra vmivel jobban hatnak pl. mexikói öböli események.

Azt viszont rosszul írtad, h. "azért drágább a crude", ugyanis mindig is a crude volt az olcsóbb

Ha jól látom már bánhato…

#428237 TrendMan

Ha jól látom már bánhatom is, hogy csak szövegeltem de még nem vettem bele a shortba.

Ma reggeli érvelés egyik…

#428109 TrendMan

Ma reggeli érvelés egyik közkedvelt rádiónk el*szett nevü tőzsdei müsorából:

/deviza topic/

'A kanadai dollár az olajárral párhuzamosan mozog.

Mivel a Libia a következő két hétben visszalép az olaj piacra, ezért az olajár valószinüleg esni fog, azaz a kanadai dollár gyengülése várható./

#428073 TrendMan Előzmény: #428069

Pedig lehet itt az ideje a váltásnak, most majd az arany fog követhetetlenül oldalazni, az olaj meg talán tesztelheti a korábbi mélypontokat 40 környékeén?

Ezt az irányt erősítheti az erősödő dollár is.

Van egy shortos certi elfogadható áttétellel, kedvező pillanatban talán érdemes beleülni és megpróbálni nyeregben maradni, amig beáll az irány.

(Nem a tengeren kitermelt pl. Északi-tengeri olaj a Brent és a Texasi a Crude? Halványan dereng valami, hogy a Crude a magasabb kitermelési költségek miatt drágább, de amikor utoljára 2009 tájt követtem, még nem volt köztük ekkra - 20-30 dollár árkülönbség.)

#428069 rbbj11 Előzmény: #427540

semmi különös, csak az ellátás. Brentet jobban befolyásolja pl. É-Afr.

Egyébként sztem azért halt ki, mert oldalaz olaj ezer éve, és amikor mozog is, követhetetlenül, és finanszírozhatatlanul éles fordulókkal.

de egyébként a színvonalas topikok sorra halnak ki....

Brent vs Crude

#427540 TrendMan

Érdekes mennyire kihalt az olajos topik.

Én sem követtem már jóideje, annyire nem, hogy elvesztettem a fonalat, mióta ilyen nagy az árkülönbség a Brent és a Crude között és mi ennek az oka?

Van itt egy szakértő?

Ksz.

#414642 rbbj11 Előzmény: #414549

igen, az jó helynek tűnik. De őszintén szólva, ha odáig elmegy, kötve hiszem, hogy ne menne fel mini kori után 50-ig ill. afölé is. De ezt majd csak akkor látni, ha már a közelében tart az árfolyam, ráér majd ott a morfondírozás rajta.

Bocs az olajasoktól az offok miatt

#414549 Amatoregy Előzmény: #414537

nekem shortom volt és az alja körül zártam is. (Múltkori nyerő 1/4-e maradt meg mert nem számítottam ekkora visszapattra.

Ebből tanulva most zártam.

Következő short 47-48 magaságából indulna...

#407442 Amatoregy Előzmény: #407389

ma néztük. az olajár csúcsnál eurhuf, és usdhuf miatt sem volt olyan magas az üzemanyag ára mintmost.

Ha csak az olaj árát nézem, akkor 15-20 csökkenésnek kellene jönnie a jövőhéten

#406614 Amatoregy Előzmény: #406608

nem az a baj, hogy a tegnapi longom repült, hanem az, hogy előtte zártam a sortomat 100 felettről, mondván itt a rés közelében van...