Regisztráció Elfelejtett jelszó

Vállalkozás

Re: nincs cím

#461073 Sumér harcos Előzmény: #461068

ráadásul a nyul téma igen ingoványos általában,én gyerekkoromtól tenyésztettem őket,amennyi helyre szállitottam leadni,megszámolni sem tudnám...minden vágohid-átvevő hoho felivelt nagyon ment,aztán egyszer csak nem fizettek,rotty bedölt,nem vették stb.

ebben az ágazatban eddig az volt a tendencia,hogy minél nagyobb egy ilyen cég ,egy idő után annál nagyobbat esett.

a háttér vsz is rohadt érdekes lehet itt,majdnem ugy kell mondjam nem hiszek a szememnek:)

#461068 hosszhuszár Előzmény: #461066

hát, ez egy igazi siker story...csak arra lennék kíváncsi milyen körök, bankóit tisztítják ebben a cégben, patyolat tisztára.....

kicsit erős, és hirtelen ez az árbevétel sokszorozás.........

#461066 Sumér harcos Előzmény: #461065

2008-ban 200millios brutto árbevételről,mára 4milliard brutto árbevételű a cég,nesze neked válság...nyulakkal,tessék:)

Re: Menő cégek

#428937 GáborGábor Előzmény: #428778

Ha a berakodásnál nem ellenőrzik le, akkor nem biztos, hogy azt kapod amit megrendeltél ...

(gondolom, nem 1 Nokia n97 koppintásról van szó ...)

#428779 matgab Előzmény: #428778

így a nagyobb volmenjükkel ők még valszeg mindig jobb áron szállítják ide és pontosabban, mintha te intéznéd. A több helyről illetve több cégtől történő árufuvarozást pedig ún gyűjtőkonténerekkel simán megoldják.

#428778 matgab Előzmény: #428769

legegyszerűbb, ha egy nemzetközi szállítmányozóval hozod be az árut, vámoltatással mindennel együtt. Persze ennek ára van, de nem olyan vészes, másrészt ők azért ismerik a buktatókat, így legalább megérkezik az áru és megúszhatsz egy csomó bírságot.

Nem kell olyan nagyokkal, mint a DHL, vagy TNT, keress rá a googlin, hogy mely cég vállal Kínából szállítmányozást!

#428763 zeeh_ Előzmény: #428742

Van némi tapasztalatom ebben egy korábbi melóhely által.

A rendelt áru kb. 5-7 hét alatt ért ide nagy átlagban (hajóval pl. Taiwanról 2-2.5 hónap is volt), de a jellemző a 6-7 hetes átfutási periódus volt. Ez ~3 éve volt.

Hajó más téma, ott nyilván hosszabb az átfutási idő.

Sajnos arra már nem emlékszem, hogy VÁM-ra mennyit kellett kicsengetni, de Vecsésre kellett érte menni miután levámolták vagy az Orczy úti nagypostára. Ám VÁM-mal együtt még mindig jóval olcsóbb volt az utángyártott cucc, mint a gyártótól rendelt eredeti tartozék.

Számlázásnál készülj fel arra, hogy előfordulhat, hogy ők is ügyeskednek, ezért tök másik cégnév alatt állítják ki a számlát, mint akitől megrendeled, így pedig le sem vámolják itthon. Emiatt ha ilyen előfordul, kommunikálni kell velük többször, hogy legyenek oly kedvesek végre és a cég nevén jöjjön a számla. Az sem volt mindegy, hogy mi van a számlán, mert sokszor rosszul állították ki, lehagytak róla cégadatokat, ezért új számlát kellett kérni tőlük.

Ha először rendelsz, általában előre kell utalni valamennyit, ez változó, hogy hány %-át az áru értékének.

Több termék, különböző helyről való összerakása? Erről nem tudok mit mondani, mert ilyennel nem volt dolgunk. Minden cégtől külön-külön lett rendelve.

#428742 Hathor Előzmény: #428722

Na mindegy megkérdezem az egyik gondolatomat.

Találtam fejlesztő játékokat gyerekeknek. Kína a gyártó, gyártó cég is megvan, kontakt is.

Szeretném megkérdezni, laikusként, kezdő kérdésként. Hátha alapon.

Szóval van a kínai gyártó, azt írja, hogy a termékből minimum 1000darab vásárolható meg.

Vegyük ezt a terméket mondjuk 10x10es dobozban van, akkor hogyan lehet ezeket a termékeket behozni? VAn aki rendel árút kínából?

Hogy érkezik be az országba? Milyen szállítási költség, határidő?

Hogyan indul a dolog? Felveszem a kapcsolatot a céggel, közlöm, hogy szeretnék rendelni ezer darab terméket. Átutalom az X százalékot előre, érkezéskor a többit? Hajón érkezik a termék gondolom. Amennyiben több terméket rendelnék több helyről? Mondjuk egyik helyen 500cipő, 1000játék a másikon, harmadikon 3000darab sapka vagy akármi.. akkor ezeket egybe tudom valahogy rakatni szállításnál?! Van hasonló tapasztalat?

#428722 Hathor Előzmény: #426121

Jaj..

amióta kérdeztem, azóta nem olvastam vissza.

Köszi a helyzetkép jelentéseket.

Akkor mindenki együttesen szenved a vállalkozásával.

Zabás kollega alkalmazottként elvan. Igen, most az alkalmazottak vannak nagyobb biztonságban anyagilag. Nekik mondhatom azt, hogy biztos pénzük van. Nekünk bizonytalan, de mellé biztos fizetési kötelességünk van a cégre, így a költségek, járulékok kitermelésével elmegy a bevétel..

Én is ott tartok, hogy több a cégfenntratás, mint a bevétel. Iszonyat lett a szakma.

Esnek az árak, így a vevők nem hajlandóak fizetni az ingatlanért, csak bagó szinten, bagóért nem adja el a tulaj, így az adásvételek elmaradnak.

Az olcsó alkalmi meg többnyire elmegy kéz alatt, ahhoz nem kell közvetítő, csak elég a házban szólni pár embernek.

Asszony nyúz, hogy csináljunk valamit, mert napközben sok szabadidővel rendelkezik, de ugye a működőképes vállalkozás nagyobb invesztációt követel szerintem, nagy marketinggel. Jelenleg semmiféle invesztációra nem vagyok hajlandó, erre a gagyi lakossági fogyasztásra, folymatosan zárodó üzletekre, cégcsődökre.

Ennek ellenére mindig jár az agyam..

#426134 KawaBazsy Előzmény: #426102

Vazz, pont én is így voltam legutóbb tavaly, meg idén tavaszig (azt a melót befejeztem), soha életemben nem dolgoztam még ennyit, bár a zsozsó hasonlóan jó volt. Ide jutunk, h fiatalon lébecolgatva keressük a jó pénzeket, öregedve meg gályázva? :-)

#426122 Ibiza Előzmény: #426121

a vége bonyolult lett, átszerkesztettem de így már nem jó..utána meg már nem fértem hozzá..a lényeg a bank kezeli a be és kimenő számláidat..

#426121 Ibiza Előzmény: #425604

ahogy látom a cégek árbevétele kb 25-30%-ot csökkent..2009ben..2010ben növekedett 2011ben gyenge első negyedév katasztrófa 2.negyed.. javuló 3. neyged és kb 2x annyit kell dolgozni u.azért a pénzért.. adósságot kell kezelni a cégeknek és komplex pénzügyi ismeretek kellenek..

A túlnövekedett cégeknél vannak a gondok.. akik hitelből fejlődtek..

A projektekben vannak nagyobb pénzek de egyben a kiszolgáltatottságod is nő..mert valami nagyberuházó takonnyal kerülsz kapcsolatba aki persze ki akar csontozni..

Külföldön sem jobb a helyzet van német osztrák román.stb partnerem..hallok ezt azt.. a bankok visszaveszik a cégek hitelkereteit ausztriában..még ha szerződésük és komoly fedezetük is van..

Mondjuk ausztriában teljesen más a rendszer mint nálunk..vállalkozások nem saját pénzből veszik az árut.. megrendeled az árut.. a bank kifizeti..eladod..a banknak átadod a számlát az kifizeti neked.. de ha 60napig nem kapja meg a pénzt te vagy a készfizető.. persze 6-7%-os kamatra..a haszonkulcsuk meg minimum 30% de jellemzően 45% sok esetben 100%..

Szvsz. idén is egy dolog…

#426116 Koffein

Szvsz. idén is egy dolog ami megy, és aza tripla x ipar, meg a szerencsejáték, a többi stagnál, vagy csökken... kivételt képez az apple termék/rv., mert az nagyon hasít :)))

#426102 Zabás Előzmény: #425604

Annyit, mint ebben az évben még soha nem dolgoztam! Igaz a vállalkozás nem az ennyim, és nem ismerem az anyagi kérdéseket. Viszont nagyon sok a cég megrendelése, iszonyat sok a szervizmunka, persze sokkal több a nemfizető partner is. Az biztos, hogy hűtőkre és annak megjavítására szerelőkre mindig szükség lesz, ez igaz háztartási szinten is, csak ott már szerelőre egyre inkább nincs szükség, mert a legtöbb hűtőt javíthatatlanná tették. Ráadásul a háztartási szegmensben pénz sincs a javításra :(

Anyagárak az üzemanyagárakkal az ég-beszöktek, viszont az órabéreket meg nem lehet emelni. Ellehetetlenítették a kisiparosokat!!!

Így alkalmazottként megvan a fix 400k, extrém melegekben megvolt az 500k, igaz ezért most egy hónapig kellet keményen melózni, hova is tűntek a régi szép idők, Sanyi!?