Az én forrásom szerint pedig: aromás: 10 fanyar: 7 savanyú: 3
A csalánt úgy túl lehet adagolni napokon keresztüli fogyasztással, hogy az orrod vére is elered szó szerint!
De nem kell elhinni, ki kell próbálni, én megtettem, igaz nem orrvérzésig, csak görcsös fosásig ettem magam egy fokhagymás csalánfözelék formájában. A csalán egyik fontos tulajdonsága, hogy gyógynövénykeverékben alkalmazva az emésztést serkentő, átalakítást segítő gyógynövények hatását kifejezetten fokozza, ezért nem árt vigyázni! Valami hiba lehet a mátrixban, mert hűtő hatású nemigen lehet a csalán... esetleg lefagyasztva jégkockának és úgy fogyasztva, de csapkodd csak meg magadat vele, ugye milyen hűvös érzés? :D
Vízhajtó hatását a vese melegítésével éri el, és a fanyar íz révén a nedvek kipréselésével! Ez a tulajdonsága jó a nedves ASZTMA kezelésénél is, ezt a multkor nem tudom irtam-e. Főleg ha a gyökerét borban kifőzzük és rendszeresen fogyasztjuk.
Nekem is megvan a gyógynövényjóga, majd megnézem mit ír a csalánról, nem hiszem, hogy hűtést írna mert jó könyv. Az a forrás amit linkeltél az semmi. :) Érdekes kérdés, egyébként, és tisztáznunk kell mert ne vezessünk itt senkit félre :)