Regisztráció Elfelejtett jelszó

Népi gyógyászati módszerek - Gyógyulj Magyar!

Re: nincs cím

#418735 Longshort Voilattila Előzmény: #418720

Éget, hevít, szárít

Szárít a szél+ miatt, és mert hevíti a vesét és a fanyar miatt kifacsarja belőle a vizet,

Hevít mert a tüzet emeli,

És éget szintén e miatt de mondom ne olvasgass, próbáld ki!

Túlzott fogyasztása dühöngés, idegesség, feszültség, indulat.

Nyáron a nagy melegben a tűz amúgy is tombol, minek még hevíteni? Csak ha full vizes az ember, kövér és lusta pl.

De most tényleg csak hogy jót irjunk már, szerinted miért hűt?

#418720 ikszf Előzmény: #418700

Mert összekeverted az egyik leghevítőbb gyógynövénnyel, a fokhagymával, és a fokhagyma elnyomta hevítő irányba.

Igazából nem vita tárgya. A csalán hűtő, szárító.

Amúgy picit magadnak mondasz ellent, mert ha nem vata, akkor a nedves asztma kezelésére nem lehetne jó. Nézd csak meg a gyógynövényjógában.

#418717 ikszf Előzmény: #418676

Nyugi én se. Nincs is tiszta testalkat, és sok kettős testalkat van. Azt viszont el tudod dönteni, hogy melyik a legkevésbé.

Sokkal részletesebb leírást, és könyvet kéne elolvasnod, hogy megérts, melyik dosha milyen.

Aztán utána el kéne tolnod abba az irányba picit a testedet és máris felismerted.

Ismerősök körében is lehet kutakodni. Szélsőségesen egyértelmű testalkatoknál is jól megmutatja.

#418700 Longshort Voilattila Előzmény: #418581

Az én forrásom szerint pedig: aromás: 10 fanyar: 7 savanyú: 3

A csalánt úgy túl lehet adagolni napokon keresztüli fogyasztással, hogy az orrod vére is elered szó szerint!

De nem kell elhinni, ki kell próbálni, én megtettem, igaz nem orrvérzésig, csak görcsös fosásig ettem magam egy fokhagymás csalánfözelék formájában. A csalán egyik fontos tulajdonsága, hogy gyógynövénykeverékben alkalmazva az emésztést serkentő, átalakítást segítő gyógynövények hatását kifejezetten fokozza, ezért nem árt vigyázni! Valami hiba lehet a mátrixban, mert hűtő hatású nemigen lehet a csalán... esetleg lefagyasztva jégkockának és úgy fogyasztva, de csapkodd csak meg magadat vele, ugye milyen hűvös érzés? :D

Vízhajtó hatását a vese melegítésével éri el, és a fanyar íz révén a nedvek kipréselésével! Ez a tulajdonsága jó a nedves ASZTMA kezelésénél is, ezt a multkor nem tudom irtam-e. Főleg ha a gyökerét borban kifőzzük és rendszeresen fogyasztjuk.

Nekem is megvan a gyógynövényjóga, majd megnézem mit ír a csalánról, nem hiszem, hogy hűtést írna mert jó könyv. Az a forrás amit linkeltél az semmi. :) Érdekes kérdés, egyébként, és tisztáznunk kell mert ne vezessünk itt senkit félre :)

#418636 ikszf Előzmény: #418604

Ja és a legegyszerűbben úgy tudod megfigyelni, ha a saját uralkodó dosha-dtól eltérő dosha-t erősíted. Az a leglátványosabb, legszembetűnőbb változás.

Ha kövér vagy, akkor fogyó állapotba kerülő test, és fordítva.

Ha gyakran fázol, akkor hevíteni, és fordítva.

stb, stb...

#418629 ikszf Előzmény: #418604

Nehéz lenne elmagyarázni úgy, hogy tapasztald is. Legalább egy ayurvéda könyvet el kéne olvasnod, és kipróbálni az olvasottakat 2-3 gyógynövénnyel, megfigyelni két három napszakot, és évszakot, és tökéletesen megértenéd.

A 3 közül az egyik elem az ayurvédában:

A levegő elem. A mozgékonyság, a kreativitás, az elme. A szárazság, a hidegség...

#418612 banyaiz Előzmény: #418609

Előtte, utána felhajthatsz néhány kupica pálinkát is , persze csak bio gyümölcsből, a marha csak szabadban tartott lehet, a bor is szőlőből készüljön. Csak az egészséges életmód miatt. :)

#418609 banyaiz Előzmény: #418606

Azért egy nagy marhaszelet félig átsütve, hozzá sültkrumpli, zöldségágyon erős fűszerekkel, hozzá egy jóféle száraz vörösbor se kutya, érzed , hogy élsz, koleszterinnek nem biztos , hogy jó. :)

#418598 banyaiz Előzmény: #418541

Horgászat, nők, nehéz fűszeres, zsíros ételek, és jóféle italok. Ezekben kell a megfelelő egyensúlyt megtalálnod. :D

Viccen kívül horgászat engem tényleg feltölt , nem kell sok 2-3 óra, első órában izgek-mozgok rendezgetek mindent magam körül aztán lenyugszom, mint vmi relaxáció, hal másodlagos, szép nyugodt környezet legyen.

#418581 ikszf Előzmény: #418211

"A csalán: hevítő vértisztító"

Ezt honnan vetted?

Erőteljes hűtő hatású :)

Tipikus vata dosha-t erősítő gyógynövény.

http://imageshack.us/photo/my-images/714/snap1nf.jpg/

"kutya meleg van, nem kell a csalán"....

Nyáron jön legjobban a csalán fogyasztása .) Éppen azért, mert hűtő hatású.

Korábban már belinkeltem a "Gyógynövényjóga" című könyvet. Azt olvassa végig mindenki :)

#418558 Ibiza Előzmény: #418541

nem bonyolult..le kell tudni tenni a témát..

én sokat dolgozom..reggel egy fél óra amíg ráhangolódom a dolgaimra..estig kb 7-ig megy a dolog.. csinálok egy papírt mit akarok megcsinálni másnap..reggel még hozzáírom az aznapit.. megszoktam ha bepittyentem az autót ezzel a mozdulattal már nem foglalkozom a munkával.. csak a család..a kedvesem.. -barátok..lazítás..Tv-

éjjel tilos agyalni a gondokon!!!!!éjjel az agy kirendezi a dolokat..ezért van néha felkelsz és beugrik egy megoldás a gondjaidra..ekkor csak írd fel utána aludj ne foglalkozz vele..ha éjjel is agyalsz nem jut a végére fáradt maradsz..

Egy finom ital..egy jó könyv..egy jó beszélgetés a barátokkal..egy jó film..egy jó szeretkezés..ez mind feltölt..de mindennek meg kell adni a módját.. ha iszol élvezd minden pillanatát..ha eszel egyél rendesen..élvezd amit csinálsz..(persze nem hentesnél állva és órára sandítva)ha szeretkezel az összes érzékszerveddel ezt tedd..

hallgass mindenben az ösztöneidre..ha valamit kívánsz azt egyél igyál..(de az ösztönt ne keverd össze a megszokással).. figyelj magadra.. a tested lelked jelezni fog..

#418541 gentlemanus Előzmény: #418397

Atti + Sumér testvérem, köszi az aggódást, de nincs semmi gond.

Csak egy kis energia kellene, ennyi az egész.

Kicsit kínosak az ilyen jellegű kérdések testvérek :D:D

#418409 Sumér harcos Előzmény: #418400

de alkalmazható lehet még triglicerin magas értékre minőségi halolaj (kapszula) és búzakorpa is....

ezzel bombázni..