Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: E-Star

#413123 panpeter Előzmény: #413118

Már tegnap is feltűnt a hozzászólásaid hangvételének a változása. Már akkor is akartam írni, hogy szerintem vettél:).

#413121 exmnbs1 Előzmény: #413113

taresz, a válság alatt az alapszükségleteket kielégítő cégek kevésbé rogytak meg

#413119 Formerplayer Előzmény: #413113

De,pontosan ezt akartam.Nem sugallni, mondani.

Hozz fel légyszi olyan érveket a cég működését illetően, ami cáfolja ezt.

"Gátolhatja a növekedést, amit belekalkuláltak a bevont tőke visszafizetésére. És akkor profitról még nem beszéltünk."

Ezt nehezen értelmezem, főleg. hogy leírtam előtte: olyan terméket értékesítenek, melynek fogyasztása nem ciklikus. Ha a finanszírozás biztosított--most nagyon úgy tűnik--, akkor a növekedéshez egy recesszió még akár jól is jöhet, hiszen megritkíthatja a versenytársakat az általános tőkehiányon keresztül..Fűteni pedig kell, még ha autóval ritkábban járnak is vagy a tavalyi télikabátot is veszik fel...

#413118 exmnbs1 Előzmény: #413111

a kibocsátásnál új felvásárlásról beszéltek

másodpiacon azonnal pénzhez lehet jutni ilyen nagyságrendben?

#413113 taresz Előzmény: #413109

"továbbra sem hiszek semmilyen összeomlásban"

Na ez az a pont amiben teljességgel mást gondolunk, és ezért nem is fogjuk megérteni egymást.

Ha totális összeomlás nem is lesz, de rosszabb még lehet a helyzet az elkövetkezendő 1-2 évben, mint ahogy véleményem szerint lesz is.

"Elárulnád, hogy a recesszió mennyiben befolyásolja az E-Star ügymenetét, nyereségességét?"

Gátolhatja a növekedést, amit belekalkuláltak a bevont tőke visszafizetésére. És akkor profitról még nem beszéltünk.

"Ha végigmoziztad--nem tudom-- 2000-től 12.000-ig, s a végén szálltál be, arról nem én tehetek"

Félre értesz. Ez nem számonkérés.

Hiszem, hogy nem azt akarod sugallni a kérdéssel, hogy az E-Star immunis egy esetleges recesszióra.

Komolyan mondom irigyellek az optimizmusodért. És ezt tényleg komolyan mondom.

#413112 Előzmény: #413050

Kedves Former , engedj meg egy két gondolatot. Az elmúlt pár hónap igen sokszínű volt. Te buzdítottál vételre, 12k nál, én vettem is , meg sokan mások. Én gondoltam 10k nál lejjebb nem megy, mint a szél, úgy lement. Tiszta szívből remélem, az igaz hited vezérelt, engem igen.

Szakmailag pont egy kalap szart nem ért egyikünk écája sem. Más kérdés, hogy végig igen dühítő volt ( most is) a nyáladzó kibicek különböző pótcselekvéses megnyilvánulása.

#413111 matgab Előzmény: #413100

Kelvin, itt az idő moderálni!

Egy genesis hír se legyen itt az RFV topikban!

Másrészről nem értem , hogy a kötvényvisszavásárlási hírrel kapcsolatban mi újdonság van számotokra. Nyilván amennyit nem jegyeztek le, azt nyilvános módon maga az Estar fogja értékesíteni.

#413109 Formerplayer Előzmény: #413096

Hát akkor nézzük, mégegyszer, sorjában:

Valóban volt 13-15k-s jóslás..De volt 5 meg 6000-nél 9800-as, meg "ne kapkodjatok", "várjatok még" tanácsok, folyamatos fundamentális, később beigazolódott tanács.

Ha végigmoziztad--nem tudom-- 2000-től 12.000-ig, s a végén szálltál be, arról nem én tehetek. Aki itt volt az elejétől, szerintem hasznosnak találta a tanácsaimat. Az utolsó 3 hónap valóban nem az elképzeléseim szerint zajlott, de hosszabb távon továbbra is tartom, hogy csak korrekcióztunk, nálam szó sincs medvepiac kezdetéről...Hívhatod böszmeségnek, de télen-kora tavasszal térjünk erre vissza...

Elárulnád, hogy a recesszió mennyiben befolyásolja az E-Star ügymenetét, nyereségességét?

Továbbra is forint alapon finanszíroznak, ahol láthatóan a kamatemelésnek erősen korlátosak a lehetőségei...rengeteg a lakossági, önkoris fogyasztó, akik akkor is fűteni fognak, ha enni már nem nagyon telik...persze ettől azért nagyon messze állunk.

Recesszió esetén csökkennek az energiaárak is, ami a meglévő ügyfelek esetén pozitív hozzáadott értékű...emelkedő energiaárak esetén viszont az új projektek nyeresége lehet magasabb...

Előbb-utóbb jön az általános megnyugvás a piacokon---oldalazással, lecsökkent volatilitással, s akkor egyre több alap ismeri fel, hogy olcsó a papír, ráadásul a esetleges recesszió is sok szempontból kedvező lehet. De mégegyszer: továbbra sem hiszek semmilyen összeomlásban. Amíg van pénz a piacokon--márpedig rengeteg van, csak "pihen", s inkább a további pumpáláson gondolkoznak, mintsem a pénzmennyiség csökkentésén, addig ezt a pénzt előbb-utóbb elköltik. Nem mindenre, most már nem ész nélkül, de felül fogják súlyozni a stabilan növekvő, ígéretes piacon jelenlévő cégeket. S az E-Star szinte egyedülállóan ilyen a magyar piacon. Nem véletlen, hogy az elmúlt hetek esésében az eladott mennyiség döntő része egy kézbe került...

Folyt köv...

#413096 taresz Előzmény: #413050

Nekem egy kicsit fura ez a hozzászólás Tőled.

Ha már itt tartunk akkor, volt 14-15k-s megnyilvánulás is 3 hónapon belül. Le lettem hurrogva a 9k-val,de ez nem is érdekes.

EU-s adósságválság nincs megoldva, Görögo. 99,99% csőd, Portugália 50%, Spanyolország???

Merkel asszonyság felemeli a kezét és azt kiabálja, hogy miért a német honpolgárok fizessék európai társaik f@szságát. Igaza van jelen állapotban, hacsak a hozadékát most nem nézzük egy esetleges EU krach-nak.

USA megemelte az adósságplafont. És!? Ennek örülni kell? Akkor most kevesebbel tartoznak?

E havi tőzsdei lejtmenet is erről árulkodik. Kiszippantották a befektetők a lét és betették CHF-be aranyba.Ha ez a lufi kipukkad, (mert ki fog majd), TALÁN akkor van némi remény, hogy vásároljanak részvényt. Gondolom ezt pont Neked és még itt jó pár embernek nem kell leírni.

Írtad valahol kb.egy hónapja, hogy a tőzsdék nem így szakadnak be. Akkor hogyan? Mert szerintem az, hogy majdnem 1 éves emelkedést visszaadtak kevesebb, mint 1 hónap alatt azt "böszmeség" lenne korrekciónak hívni.

És csak E-Starra gondolva. 10mrdFt kötvényben. Szép eredmény, de ezt vissza is kell fizetni kamataival ami egy jó gazdasági környezetben egy ilyen szépen fejlődő cégnek talán nem is okoz gondot, de mi van ha recesszió beköszönt? Mert ugye ez is erősen benne van a pakliban.

"Kevesen kapnak kapaszkodót"

Adj nekik(nekünk)!

Kelvin kolléga írta, hogy lehet célárat adni, de nem tenném, mert nincs semmim, így nem lenne korrekt a partvonalról beugatnom. Ülök a kezemen és mozi.

#413062 kelvin Előzmény: #413050

Na akkor ezen felbuzdulva, próbáljátok meg értékessé tenni a fórumot! Akár technikai kereskedés elemeivel, akár hasznos információkkal. Az senkinek nem jó ha a sok szöveg között elsikkad a lényeg! Lehet írni beszállót kiszállót, érvet ellenérvet, alátámasztva, indokolva, de nem úgy hogy mert én azt gondolom, hanem ésszerűen hivatkozva

Törekedjünk értékes hozzászólásokra! Tényleg nem szeretném, ha elsikkadna ez az egész.

Köszi mindenkitől.

#413053 Toc126 Előzmény: #413050

Senki nem tud semmi biztosat, mindenki találgat és mindenkit lepukkaszt a kánikula.

Strandon kellene lenni, nem a chart előtt... :-)

#413050 Formerplayer Előzmény: #412930

Komolyan, csak nekem fáj ennyi sületlenséget olvasni itt, ennyi féligazságból levont téves következtetést szakértőnek hitt szavakba csomagolva nézegetni?

Vagy csak elfáradt, bágyadt mindenki?

Nekem már nincs kedvem minden hülyeségre reagálni, mert annyiszor leírtam-megbeszéltük már..De úgy tűnik, mintha nem is ez lenne a lényeg, hanem hogy valaki folyamatosan szerepeljen...

Nem csoda, hogy kevesen kapnak kapaszkodót mostanában. Ehhez a szakmai színvonalhoz nem kell kommentár...

És akinek nem inge.....Támadni sem kívántam senkit. Csak szomorú, hogy idáig jutott ez a fórum...