Re: E-Star
Formerplayer Előzmény: #413096Hát akkor nézzük, mégegyszer, sorjában:
Valóban volt 13-15k-s jóslás..De volt 5 meg 6000-nél 9800-as, meg "ne kapkodjatok", "várjatok még" tanácsok, folyamatos fundamentális, később beigazolódott tanács.
Ha végigmoziztad--nem tudom-- 2000-től 12.000-ig, s a végén szálltál be, arról nem én tehetek. Aki itt volt az elejétől, szerintem hasznosnak találta a tanácsaimat. Az utolsó 3 hónap valóban nem az elképzeléseim szerint zajlott, de hosszabb távon továbbra is tartom, hogy csak korrekcióztunk, nálam szó sincs medvepiac kezdetéről...Hívhatod böszmeségnek, de télen-kora tavasszal térjünk erre vissza...
Elárulnád, hogy a recesszió mennyiben befolyásolja az E-Star ügymenetét, nyereségességét?
Továbbra is forint alapon finanszíroznak, ahol láthatóan a kamatemelésnek erősen korlátosak a lehetőségei...rengeteg a lakossági, önkoris fogyasztó, akik akkor is fűteni fognak, ha enni már nem nagyon telik...persze ettől azért nagyon messze állunk.
Recesszió esetén csökkennek az energiaárak is, ami a meglévő ügyfelek esetén pozitív hozzáadott értékű...emelkedő energiaárak esetén viszont az új projektek nyeresége lehet magasabb...
Előbb-utóbb jön az általános megnyugvás a piacokon---oldalazással, lecsökkent volatilitással, s akkor egyre több alap ismeri fel, hogy olcsó a papír, ráadásul a esetleges recesszió is sok szempontból kedvező lehet. De mégegyszer: továbbra sem hiszek semmilyen összeomlásban. Amíg van pénz a piacokon--márpedig rengeteg van, csak "pihen", s inkább a további pumpáláson gondolkoznak, mintsem a pénzmennyiség csökkentésén, addig ezt a pénzt előbb-utóbb elköltik. Nem mindenre, most már nem ész nélkül, de felül fogják súlyozni a stabilan növekvő, ígéretes piacon jelenlévő cégeket. S az E-Star szinte egyedülállóan ilyen a magyar piacon. Nem véletlen, hogy az elmúlt hetek esésében az eladott mennyiség döntő része egy kézbe került...
Folyt köv...