Akkor marad a peugeot...
Bakker tényleg :D Akkor ezek az autók voltak kivételek,amúgy tényleg nem sok jót hallani róluk,egyik barátom 2.0 Pd Tdi Passátján az elmúlt egy évben 4 Pd elem csere,garis turbó,DSG váltócsere,és kettős tömegű lendkereék bajai voltak,nincs a kocsiban 150e km,és nem üti vágja...
Korszerű dízelmotoros autót vásárolni Mo-n ahol szinte minden km órát visszatekernek elég nagy lutri...Honda Accordot ajánlom még figyelmedbe.
Igen,ez a PD verzió a felejtős..
http://www.hasznaltauto.hu/auto/skoda/octavia/skoda_octavia_2.0_pd_tdi_elegance-5023766
Az ilyenre mondjátok, hogy felejtős a motorja miatt?
Most akkor az 1,9 PD Tdi-t kell elkerülni, vagy mit? Oktávia jobban érdekel, mint a superb, de csak hétvégén fogom megnézni a kiszemelt példányt. Egyáltalán nem sürgős a vétel, decemberig ráérek nézelődni. Néztem már VW Jetta, Peugeot 407, Renult Laguna, Megane és most a Skodák is megmozgatták kicsit a fantáziám.
Kicsit pontosítok. Az általad emlíettett 105 lovas diesel motor is PD Tdi. Sztem te a 4 szelepes, 2.0 Tdi motorra gondoltál, azt tényleg érdemes elkerülni, a CR utódja az már állítólag jó.
Előző Octavia 1.9 Tdi volt, újonnan vettük húgoméknak. Mi érdekel? Az Octavia az műszakilag egy Golf, a Superb pedig Passat, némi padlólemez hosszabbítással (15 cm, a hátsó utasok részére főleg).
Ahol dolgozom cégnél,több Superb is volt céges autóként,de 1,9 TDI motorral,nagyon jó kis verdák,szinte semmi gond nem volt velük,105pacis verziók voltak a 130ra lettek felhúzva úgy hogy a szalon vezetője ugyanúgy vállalta a garit rájuk,gyakorlatilag ugyanaz a motor,gyárilag is csak chipben van eltérés.Hátul iszonyat lábtér és mentek is rendesen az összesbe 600e km lett beletekerve…
A PD motoros verziókat felejtsd el,csak a baj van velük,rossz konstrukció,a VW csoport is áll át folyamatosan a CR rendszerre.PD elemek darabja 150e környékén van és ugye négy kell belőle,100e km felett már esélyes hogy cserélni kell pár 10e kilométeren belül…
Van valakinek Skoda octávia-ja, vagy SuperB-je. Kéne egy kis segítség, vásárlás előtt állok, de kicsit bizonytalan vagyok.... Jó és rossz tapasztalat, bármi jöhet:)
Ha már vezetett szkönyves a kocsi, gondoltam miért szakítsam meg a láncot, kértem ajánlatot az olajcserére szakszerviztől. 1. Mazda Mirai (vettünk tőlük anno több céges kocsit). Ár: 30E Huf, vállalási idő: jövő 7vége. 2.Mazda Zakar (vettem tőlük anno motort, kaptam tesztmotort). Ár: 18200 Huf, idő: ezen a héten péntek. Úgyhogy nem volt kérdés, h főváros, v. vidék. :-)
Végül 17700 Ft-ot fizettem, s teljesen átnézték még a kocsit is. Körbe is mérték, s biztosítottak róla, h soha nem volt még fényezve.. Már érzem, h nem bírom ki, h fel ne rakjam yo áron a HAhu-ra. :-)
ja ez nem én voltam,csak olyan érdekes esetnek találtam,ezért betettem.....:)
a cimben jeleztem is:)
Háát.
Meg kellene nézni a vonatkozó törvényeket (ne kérdezd a számokat), hogy a határidők elmulasztása jogvesztő-e?
Ha buksz akkor a perköltség és az ügyvédi dij is téged terhel, + a korábbi birság összege...
A gyorshajtási bírságok jogi része:
http://jogiq.com/gyorshajtas_2011_kalkulator_kozigazgatas_birsag/
most ennek az oldalnak mi frász létjogosultsága van???
ha van már ügyirat számom,akkor tudom már ,hogy megbüntettek....
a nélkül rendszámra meg nem engedi megnézni,hogy van-e folyamatban ellenem eljárás,gyorshajtás miatt??
Egy 1923-as évjáratú Ford T-model volánja mögött kapták gyorshatjáson Dave Stanisfield-et. A 67 esztendős sofőrt akkor került a trafipax látószögébe, amikor épp 35 mph-s sebességgel hajtott a megengedett 30 mph helyett. A férfi azzal védekezett, hogy autójában nincs sebességmérő és hogy fogalma sem volt róla, hogy autójával képes lehet túllépni a sebességhatárt.
A 100 évvel ezelőtt bemutatott legendás T-model gyári végsebessége 46mph, igaz ezt a tempót nem egy közel kilencven esztendős autón mérték.
A férfi saját bevallása szerint megdöbbent, mikor kinyototta a kipostázott levelet. Első körben 60 font befizetésére kötelezték, valamint 3 büntetőponttal is díjazták a nem mindennapi produkciót. A szabályt szegő sofőr saját álláspontja védelmével még nagyobb bajba sodorta magát, mondván nincs az autójában a sebességet mérő óra.
A bíróság humorérzék híján még komolyabb büntetési tételt szabott ki azzal érvelve, hogy a sebességmérő hiánya komoly veszélyforrás, így 138 angol fontra emelték a kiszabott pénzbüntetést.
2009-ben ezt egy lazán -családtagomra nem vagyok hajlandó terhelő vallomást tenni válasz levéllel...el lehetett volna intézni....
de azért rendőrség sem semmi.....vsz ilyen hosszu idő után .....megtámadható lenne...
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, ill. valaki hozzáértő (Csegi) tanácsát.
Az esetem a következő:
2009. szeptemberében dugóban haladtam. Elbambultam és átmentem a piroson. Ez hiba volt tudom, kérlek Benneteket ne ostorozzatok, 200ezer km van mögöttem, sose előtte és utána semmilyen szabályszegésem nem volt. Akkor is a bambaság volt a vesztem.. Lefotóztak annak rendje és módja szerint és Édesanyámnak (övé a kocsi) időben kiküldték a 100000Ft-ot. Mivel én vezettem és időt akartam nyerni, kértem (tük), hogy írják át a bírságot nekem. Ez is megtörtént 2009. novemberére. Mivel a bírság olyannyira magas, hogy nagy nehézségekbe ütközik befizetni (nyilván nem lehetetlen, de 2 nagyon szűkös hónap követné) ezért utánanéztem, lehet e valami mentsváram, kiskapum, amivel megúszhatnám. Ismételten jelzem, hibás vagyok, de ennyi pénzt nagyon nehéz kigazdálkodni.. Tehát utánagondolva a helyzetnek a képek alapján egyértelmű, hogy a mérőautó tilosban, (járdát teljesen elfoglalva, megállni tilos stb.) parkolt. Erre hivatkozva 2010. januárjában a rendelkezésemre álló idő utolsó napján fellebbezést nyújtottam be. Erre egy hete!!! írd és mond egy év leteltével érkezett elutasító válasz arra hivatkozva, hogy a rendörség különösen fontos közérdek esetén használhatja a fent említett területet. Én azt nem értem, hogy akkor 2010. január 1-től miért vették be a KRESZ-be azt a passzust, hogy mérni tilosban is lehet... Amikor én szabálytalankodtam, még ez nem volt a KRESZ része. Másrészről a másodfokú eljárást a rendőrség 2010. áprilisában kezdte, a saját levelük alapján az ügyintézési határidő június közepe volt és a határozat szeptemberben született meg. Azaz három hónapot azzal is késtek. A hab a tortán, hogy ez a szeptemberben elkészült határozat múlt héten érkezett meg... Van valami ötletetek, érdemes bíróságra vinni az ügyet?
Ha ott bukok, akkor csak a 100000-et kell fizetnem, vagy erre jön még rá valami??
Nagyon köszi előre is!
Üdv: