Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#412867 Waszeitung Előzmény: #412844

Bakker tényleg :D Akkor ezek az autók voltak kivételek,amúgy tényleg nem sok jót hallani róluk,egyik barátom 2.0 Pd Tdi Passátján az elmúlt egy évben 4 Pd elem csere,garis turbó,DSG váltócsere,és kettős tömegű lendkereék bajai voltak,nincs a kocsiban 150e km,és nem üti vágja...

Korszerű dízelmotoros autót vásárolni Mo-n ahol szinte minden km órát visszatekernek elég nagy lutri...Honda Accordot ajánlom még figyelmedbe.

Igen,ez a PD verzió a felejtős..

#412856 kerikoma Előzmény: #412844

Most akkor az 1,9 PD Tdi-t kell elkerülni, vagy mit? Oktávia jobban érdekel, mint a superb, de csak hétvégén fogom megnézni a kiszemelt példányt. Egyáltalán nem sürgős a vétel, decemberig ráérek nézelődni. Néztem már VW Jetta, Peugeot 407, Renult Laguna, Megane és most a Skodák is megmozgatták kicsit a fantáziám.

#412844 KawaBazsy Előzmény: #412840

Kicsit pontosítok. Az általad emlíettett 105 lovas diesel motor is PD Tdi. Sztem te a 4 szelepes, 2.0 Tdi motorra gondoltál, azt tényleg érdemes elkerülni, a CR utódja az már állítólag jó.

#412842 KawaBazsy Előzmény: #412818

Előző Octavia 1.9 Tdi volt, újonnan vettük húgoméknak. Mi érdekel? Az Octavia az műszakilag egy Golf, a Superb pedig Passat, némi padlólemez hosszabbítással (15 cm, a hátsó utasok részére főleg).

#412840 Waszeitung Előzmény: #412818

Ahol dolgozom cégnél,több Superb is volt céges autóként,de 1,9 TDI motorral,nagyon jó kis verdák,szinte semmi gond nem volt velük,105pacis verziók voltak a 130ra lettek felhúzva úgy hogy a szalon vezetője ugyanúgy vállalta a garit rájuk,gyakorlatilag ugyanaz a motor,gyárilag is csak chipben van eltérés.Hátul iszonyat lábtér és mentek is rendesen az összesbe 600e km lett beletekerve…

A PD motoros verziókat felejtsd el,csak a baj van velük,rossz konstrukció,a VW csoport is áll át folyamatosan a CR rendszerre.PD elemek darabja 150e környékén van és ugye négy kell belőle,100e km felett már esélyes hogy cserélni kell pár 10e kilométeren belül…

Ha már vezetett szkönyv…

#411976 KawaBazsy

Ha már vezetett szkönyves a kocsi, gondoltam miért szakítsam meg a láncot, kértem ajánlatot az olajcserére szakszerviztől. 1. Mazda Mirai (vettünk tőlük anno több céges kocsit). Ár: 30E Huf, vállalási idő: jövő 7vége. 2.Mazda Zakar (vettem tőlük anno motort, kaptam tesztmotort). Ár: 18200 Huf, idő: ezen a héten péntek. Úgyhogy nem volt kérdés, h főváros, v. vidék. :-)

Végül 17700 Ft-ot fizettem, s teljesen átnézték még a kocsit is. Körbe is mérték, s biztosítottak róla, h soha nem volt még fényezve.. Már érzem, h nem bírom ki, h fel ne rakjam yo áron a HAhu-ra. :-)

Re: egy eset.......egy forumról...

#410938 Sumér harcos Előzmény: #410933

ja ez nem én voltam,csak olyan érdekes esetnek találtam,ezért betettem.....:)

a cimben jeleztem is:)

#410933 Amatoregy Előzmény: #410731

Háát.

Meg kellene nézni a vonatkozó törvényeket (ne kérdezd a számokat), hogy a határidők elmulasztása jogvesztő-e?

Ha buksz akkor a perköltség és az ügyvédi dij is téged terhel, + a korábbi birság összege...

most ennek az oldalnak m…

#410766 Sumér harcos

most ennek az oldalnak mi frász létjogosultsága van???

ha van már ügyirat számom,akkor tudom már ,hogy megbüntettek....

a nélkül rendszámra meg nem engedi megnézni,hogy van-e folyamatban ellenem eljárás,gyorshajtás miatt??

https://kozigbirsag.police.hu/

Egy 1923-as évjáratú For…

#410762 Sumér harcos

Egy 1923-as évjáratú Ford T-model volánja mögött kapták gyorshatjáson Dave Stanisfield-et. A 67 esztendős sofőrt akkor került a trafipax látószögébe, amikor épp 35 mph-s sebességgel hajtott a megengedett 30 mph helyett. A férfi azzal védekezett, hogy autójában nincs sebességmérő és hogy fogalma sem volt róla, hogy autójával képes lehet túllépni a sebességhatárt.

A 100 évvel ezelőtt bemutatott legendás T-model gyári végsebessége 46mph, igaz ezt a tempót nem egy közel kilencven esztendős autón mérték.

A férfi saját bevallása szerint megdöbbent, mikor kinyototta a kipostázott levelet. Első körben 60 font befizetésére kötelezték, valamint 3 büntetőponttal is díjazták a nem mindennapi produkciót. A szabályt szegő sofőr saját álláspontja védelmével még nagyobb bajba sodorta magát, mondván nincs az autójában a sebességet mérő óra.

A bíróság humorérzék híján még komolyabb büntetési tételt szabott ki azzal érvelve, hogy a sebességmérő hiánya komoly veszélyforrás, így 138 angol fontra emelték a kiszabott pénzbüntetést.

#410736 Sumér harcos Előzmény: #410731

2009-ben ezt egy lazán -családtagomra nem vagyok hajlandó terhelő vallomást tenni válasz levéllel...el lehetett volna intézni....

de azért rendőrség sem semmi.....vsz ilyen hosszu idő után .....megtámadható lenne...

egy eset.......egy forumról...

#410731 Sumér harcos

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, ill. valaki hozzáértő (Csegi) tanácsát.

Az esetem a következő:

2009. szeptemberében dugóban haladtam. Elbambultam és átmentem a piroson. Ez hiba volt tudom, kérlek Benneteket ne ostorozzatok, 200ezer km van mögöttem, sose előtte és utána semmilyen szabályszegésem nem volt. Akkor is a bambaság volt a vesztem.. Lefotóztak annak rendje és módja szerint és Édesanyámnak (övé a kocsi) időben kiküldték a 100000Ft-ot. Mivel én vezettem és időt akartam nyerni, kértem (tük), hogy írják át a bírságot nekem. Ez is megtörtént 2009. novemberére. Mivel a bírság olyannyira magas, hogy nagy nehézségekbe ütközik befizetni (nyilván nem lehetetlen, de 2 nagyon szűkös hónap követné) ezért utánanéztem, lehet e valami mentsváram, kiskapum, amivel megúszhatnám. Ismételten jelzem, hibás vagyok, de ennyi pénzt nagyon nehéz kigazdálkodni.. Tehát utánagondolva a helyzetnek a képek alapján egyértelmű, hogy a mérőautó tilosban, (járdát teljesen elfoglalva, megállni tilos stb.) parkolt. Erre hivatkozva 2010. januárjában a rendelkezésemre álló idő utolsó napján fellebbezést nyújtottam be. Erre egy hete!!! írd és mond egy év leteltével érkezett elutasító válasz arra hivatkozva, hogy a rendörség különösen fontos közérdek esetén használhatja a fent említett területet. Én azt nem értem, hogy akkor 2010. január 1-től miért vették be a KRESZ-be azt a passzust, hogy mérni tilosban is lehet... Amikor én szabálytalankodtam, még ez nem volt a KRESZ része. Másrészről a másodfokú eljárást a rendőrség 2010. áprilisában kezdte, a saját levelük alapján az ügyintézési határidő június közepe volt és a határozat szeptemberben született meg. Azaz három hónapot azzal is késtek. A hab a tortán, hogy ez a szeptemberben elkészült határozat múlt héten érkezett meg... Van valami ötletetek, érdemes bíróságra vinni az ügyet?

Ha ott bukok, akkor csak a 100000-et kell fizetnem, vagy erre jön még rá valami??

Nagyon köszi előre is!

Üdv:

#410560 KawaBazsy Előzmény: #410527

Itthon csak szart, vagy drágát találtam, kint pedig beleakadtam egy szkönyves, 1 tulajos, jó áras példányba. Ha mindent összeszámolok, sztem még úgy is jobban jártam, mint itthon, de a ráfordított időt (több nap utazás, több nap netes túrás, szervezés) nem számoltam bele..