Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Nyilasi befektetési alap

Re: Off

#409975 rbbj11 Előzmény: #408372

még mindig meg tud lepni, mikor ebbe a sok vég nélküli eszmefuttatásba beleolvasok. Egyébként ez ilyen általános magyar jelenség: duma vég nélkül, és kevesebb tett. Észrevettem, mióta rendszeresen többet vagyok osztrákokkal minden privát életben, mind üzleti életben, hogy sokkal kevesebbet beszélek, és sokkal többet haladok a munkákkal, ki tudtam bővíteni a tevékenységeimet, stb.

Talán ezért is szoktam le a fórumról, mert ha nagyon nyers akarok lenni, a nagy része felesleges szócséplés.

Vakmajom, nyilasi blogja tök jó, nincs sok felesleges rizsa, csak a lényeg.

Re: On

#409907 lagwagoner Előzmény: #409888

Igen, a CHF gyengülését már pedzegette Attila, a janpán jen mellett. Valószínű, újítgatja a pozijait.

#409888 Netmaster Előzmény: #409885

Amit írtál, az a saját kis privátin vezetett hedge fundja. Én a Nyilasi 2015 alapra gondoltam, aminek az árfolyama van a grafikonon, annak portfoliójára viszont legfeljebb az utólag közzétett időszaki jelentésekből lehet következtetni, más formában nem publikál róla részleteket.

#409885 Lunatic Előzmény: #409853

Hát én nem tudom, az elvileg aktuális pozik a kitett excelben vannak.

http://nyilasi.tozsdeforum.hu/hedgefund.xls

-->

Pozíciók Bekerülési ár

EURUSD short (euro eladáson dollár vétel) 1,3960

S&P500 részvényindex szeptember shorteladás 1106,75

IAG (British Airways) CFD shorteladás 230,60

Air France CFD shorteladás 12,00

Lufthansa CFD shorteladás 11,90

TUI CFD shorteladás 7,85

On

#408700 Netmaster

Kíváncsi vagyok, tesz-e még USD párokat Nyilasi a portfoliójába a jövőben. Jelenleg EURUSD shortja van a hedge fundban.

Amúgy ha jól látom, a Nyilasi alap eszközértéke új csúcson van.

#408691 lagwagoner Előzmény: #408667

"...elnyomja a téma másik felét, ami szorosabban kapcsolódik Nyilasihoz, és sokan vannak, akiket az utóbbi itt jobban érdekel..."

Köszi, mi már csak csendben tűrünk és szűrünk :-) De tény, hogy színvonalas offtopicok voltak; hátha Nyilasi Attila is olvassa ;-)

#408667 Netmaster Előzmény: #408522

Szó sincs pellengérről. Még csak nem is a viták offtopik volta a lényeg, hanem az, hogy elnyomja a téma másik felét, ami szorosabban kapcsolódik Nyilasihoz, és sokan vannak, akiket az utóbbi itt jobban érdekel. Ezért született ez a megoldás, kompromisszumként. :)

#408522 Előzmény: #408372

Egyetlen szó: Kéretik nem Spade-et pellengérre állítani, ő már az én hülyeségeimre reagált csak. Innentől - ha lesz több, akkor ott ;)

#408372 Netmaster Előzmény: #407671

A "Nyilasi után szabadon" téma megnyílt: http://stocklandyard.hu/forum/topic/1338

Spade, itt vitázhatsz Nyilasival. Esküszöm minden szövegére válaszolhatsz itt. Amint viszont már nem Nyilasival vitatkozol (pl. írt ő evolúcióról, 1:1 hitelezésről meg mittudoménmiről?), a másik témában tedd. Köszönöm.

Krach tábornok nehéztüzé…

#408327 lagwagoner

Krach tábornok nehéztüzérséggel lőtt megint :-)

Re: NYILASI2015

#407868 Előzmény: #407787

Ne viccelj már, (többek között) erről szól ez a topic :)

Avagy, mit szólnátok ahhoz, hogy ha ez lenne a "Nyilasi után szabadon" topic és nyílna egy NYILASI2015 topic?

NYILASI2015

#407787 TrendMan

Én a BÉT-en látok egy NYILASI2015 jelü értékpapirt kereskedni.

Ez mi lehet?

#407773 Előzmény: #407647

Engedjetek meg egy javaslatot: Szerintem itt már annyi az "off", hogy célszerűbb lenne talán inkább egy "Nyilasi blog elemzése - Nyilasi tevékénységéne a megítélése" topicot nyitni. De ha nyittok egy másik topicot, én azt is elfogadom, csak akkor írjátok meg ide, hogy mi lett a neve.

#407769 Előzmény: #407671

Akkor én is röviden:

"1. a FED és az amcsi kormány adósságát persze minden további nélkül kliringelni lehet."

És ekkor ki veszítene a vagyonából és mennyit? ;)

"Megjegyzem a jegybanki mantraban eleve tiltva van a jegybankok általi költségvetési finanszírozás (és ennek jó /történelmi tanulság/ oka van ) amihez pont az amcsik meg Anglia nem tarja magát..."

Egyetértünk. Ezért is írtam, hogy a FED nem jegybank, mert egyáltalán nem úgy viselkedik.

"2. az 1:1 hitelezésre a válasz egyszerü a modellek megoldása alapján sokkal nagyobb hasznot hoz össztársadalmi szinten a hitel-tőkeáttétel...ezért írtam h ez egyszerű ( matematikai ) kérdés :)"

Ez a Hitelben is le van írva egy érzékletes példával, azonban abban az esetben is igaz, hogy a HITEL arra van kitalálva, hogy az ABBÓL EREDŐ TÖBBLETBŐL VALÓDI TERMELÉST folytassanak. Ezzel szemben szerintem Széchenyi forogna a sírjában, ha a kölcsönzéssel (eladósítással) való gazdaságélénkítést akarná valaki világmegváltónak beállítani. Az a hitel, amely valóban kitermeli a saját költségét, az szerintem is hasznos. Az a hitelezési gyakorlat azonban, amely arra épít, hogy majd lesz valaki, aki kölcsönből megveszi, amit gyártanak, az nem normális szerintem, mert ezt hívják nyilvánvalóan fenntarthatatlan piramisjátéknak, aminek garantáltan összeomlás a vége, amikor már nem tudsz kellően több palimadarat összefogdosni a piramis aljára.