Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: ideje venni?

#405715 Nessuno Előzmény: #405701

Most sokan kivárásra játszanak (akiknek van cash) vagy eladnak. Akik tartják azért tartják, mert ekkora bukót nem kockáztatnak, hiszen lehet, hogy nem tudja lentebbről visszavenni. Ha vége van a hisztinek és a pánikkeltésnek, akkor onnantól megint a fundáé lesz a főszerep és ebben jó a cég. Nemsokára jön a Q2 és nem hiszem, hogy az szörnyű lenne. Persze megnőtt a hosszú távú tartozás, de ezt mindenki tudja. Közben pedig termeli a casht Romániából, EETEKből, stb.

Lehet nem egyhamar lesz 12k megint, de az tuti, hogy lesz. Ha valaki a konyhapénzt hozza a tőzsdére (pláne ha más véleménye miatt vesz x részvényt) az jobban parázik. Ha valaki 9800-as beker árral parázik, na azt most még nem értem meg. Valaki 12k felettről van (Matgab is ott vett bele mégse olvasom, hogy jaj de kibukott volna), akkor az mit mondjon. Az elszalasztott eladást meg felesleges megbánni! Ha valakinek van még pénze, most jó lehetőség lehet benne a bővítésre. Ha nincs és nem akarja eladni, akkor felesleges a szájkarate, attól nem fog emelkedni. Szóval nyugalom.

Év végén lehet nézni a számlát, hogy jövőre adózhass az államnak. Hozzáteszem nekem 10800 volt a beker áram, de eladtam 9900-on. Alatt pedig gyűjtögetek, hiszen ettől még a cég jó. De ettől még bukóban vagyok én is.

#405709 Primo Előzmény: #405701

Nem értek sem a technikai sem a fundás elemzéshez,de még a tőzsdéhez sem.Olvasni tudok és én azt olvastam 12k környékén ,hogy előre szaladt az árfolyam,most azt olvasom ,hogy -.12% is elmozdult.Tehát ha jól értelmezem a cég közleményeit akkor a 10k a most kívánatos árfolyam.

#405701 Formerplayer Előzmény: #405695

Nem vagyok halálosan nyugodt és én is "beragadtam".

De be voltam ragadva 5300.on, meg 7000-en, meg, 9000 és 12.000-en is.

Látom, olvasom mi folyik a cégnél, hallom, hogy egyre több külföldi érdeklődik a papír iránt.

Hallom, hogy egyre magasabb körökbe is eljut a cég és vezetőinek híre, komoly döntéshozók és befektetők keresik a kapcsolatot velük, szeretnének részesei lenni a cég sikereinek.

"Forr a víz" a cég körül, ennek ritkán szokott rossz vége lenni...

Tőkét emeltek, idegen forrást vontak be, közel 10 milliárd Ft-ot ilyen cudar hangulatban.

Egyébként Concordosok-tól hallottam irígykedve, hogy milyen olcsón sikerült megvenni pl. az Eetek-et..Tavaly még dupla ennyit kértek volna a cégért.

Ami árnyalja a képet és idáig juttatta az árfolyamot: a napokban kulminálódott tőkepiaci hiszti...

Mert ez hiszti, hiszen a világban annyi szabad pénz kering, a vállalalti eredmények nagy többsége jó,a cégek hatalmas mennyiségű cash-en űlnek, hogy azt egyszer, előbb-utóbb el is kezdik költeni.

Már hónapok óta ment a paráztatás, aki el akart adni, az már meg is tette régen....nem így szoktak beomlani a tőzsdék. Ez a cirkusz arra kellett, hogy a döntéshozók megint jól összeszarják magukat és újra növeljék a likviditási lehetőségeket, zöld utat adjanak a bankóprésnek, a kisbüfik pedig újra hosszútávra pesszimisták legyenek....

OTP-ben látom, hogy a májusban eladók csütörtök óta a vételi oldalt erősítik...

Ha véget ér a paráztatás, varázsütésre sokan egyszerre rohannak majd újra a parkettre, költeni.

Szerintem egy pár hét és csodák csodájára újra a csúcs közelében lesznek az indexek.

Ugyanilyen hevességű emelkedésre számítok, amit most csökkenésben láttunk....

#405699 Pubertas Előzmény: #405696

Ha megtehetné hogy elmegy melegebb éghajlatra, most nem itt idegeskedne. Megértem őt, elég magasról van beragadva.Inkább bíztassátok,én ebben nem vagyok jó, az asszony szerint se. Most amiatt röhögött ki hogy nem realizáltam 12.4-nél,pedig itt rágta a fülem.most vezekelhetek keményen, meg hallagathatom hogy nem tudok eladni. Erre mit lehet mondani? Csak azt szajkozom hogy lesz ez még 14 K is. Erre még nagyobban röhög hogy ja,hány év múlva.

ok, befejezem a szájtépést.

Én még esésre számítok egyébként, ha utáltok érte, ha nem.

#405698 Pubertas Előzmény: #405690

Nagy játékos vagy Te, 10 Knál is ezt mondtad.:-)

Engem nem is az zavar, hogy a szép nyerőmet láttam visszacsorogni, meg leborítani,ahogy az asszony szokta a kakis bilijét a gyereknek régen a toilettbe, hanem hogy most nem tudok venni, mert az összes pénzem ebben van.

Szerinted 12400 környékén realizálnom kellett volna? kb 9800 az átlagáram. Akkor volt ,12,4Knál a nagy örömünnep, a nagy bejelentések, vártam még egy kicsit felfelé.

#405696 Ronin_ Előzmény: #405693

Jobb lenne, ha inkább azzal foglalkoznál, hogy bikákra cseréld az avatarod;-)

Vagy menj el nyaralni. Oda, ahol süt a nap!

#405695 Pubertas Előzmény: #405676

Megértem, hogy Te halálosan nyugodt vagy, mert már így is agyon kerested magadat ezzel a papírral, ahogy azt többször írtad is.Ha itt rostokol az árfolyam hónapokig, Te ki tudod várni, akkor sem nyúlsz a szemedbe az idegeskedés miatt.

Mi kisbüfi kakicsimbókok, nem így vagyunk ezzel,sajnos.

Parázunk, várjuk az emelkedést, ami azért valljuk be: "be lett igérve", és mindennap várjuk, hogy írjál már valami infót, ami egy kicsit megnyugtatna minket, vagay lagalább tudnánk, hogy mi folyik most, miért és ki(k) által van/volt ez a nagy csorgatás.

Amit a tételek gyüjtögetéséről írtál, az rám nézve vicces, örülök ha ki tudom fizetni az összes kiadásom, nemhogy még gyüjtögessek.Ezért tettem tőzsdére a pénzem, hogy forgassam. Forgatnám is, de 12500 alatt nem akarom adni a papírjaimat.Most már nem is fogom, kivárom , ha kell 1 évet is, hogy mi lesz a játék vége.Merthogy ez cumiztatás, az biztos.Csak az nem mindegy, hogy a cumi melyik végén vagyok. Ahol most vagyok, az csöppet sem tetszik.

Te is "beragadtál"? Vagy már kiszálltál Starból és másba fektettél be?

#405693 taresz

El nem adom, de igyekszem (sokkal)kevesebbet írni. Megígérem.

#405691 taresz Előzmény: #405688

Értelek! De!

Az a befektető aki ebben a környezetben nem vesz bele 9k-n az inkább kivár és úgy gondolja, hogy majd lentebb ha stabilizálódott a helyzet. Azért azt Te is beláthatod, hogy a globális perspektíva nem mutat egy gyönyörű képet.

Minek kapkodjon.

A menedzsment bizonyára próbálja tartani az árfolyamot, de ezt sem teheti a végtelenségig.

Ha pedig nem lesz egy általad leírt nagy befektető akkor szépen csordogálunk lefelé tovább, ütve stopokat, megremegtetve kis emberek kezét, és ha egy nagyobb is úgy gondolja, hogy ebből elég akkor bizony következik a szívás része a dolognak.

Őszintén és nem bántásból írom, de ha a lent említett 50-200 mFt-vel most rendelkeznél, hétfőn reggel bevásárolnál? (és tényleg nem DMolnár szindrómát szeretnék előidézni)

Az irány jelenleg egyértelmű számomra és nem Hathor elemzése miatt. Ő még szerintem a középtávú 8,2-vel optimista.

Ez csak az én véleményem és ne szóljon meg érte senki.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért ott vettem ahol vettem? Őszintén nem tudom. Vagyis csak egy swingnek gondoltam ami rosszul sült el.

#405690 Formerplayer Előzmény: #405687

Nem leszel.Én örülök, ha megjelennek ezek a hangok,ez a közeli forduló lehetőségét vetíti előre.Kezd eluralkodni a pesszimizmus, ez ágyaz meg egy emelkedésnek pszichológiai oldalon...

#405688 Formerplayer Előzmény: #405678

Nem értem, mit nem értesz? Miért nem mehetne--sőt menne-- újabb és újabb csúcsokra a papír, ha egyre nagyobb tételek kerülnek új, nagy stabilabb kezekbe?

Ha lenne most 150 millió Ft elkölthető pénzem, simán ki tudnám szívni a piacot 10500-ig, és el is tudnám ott adni a csomagot, ezt hidd el.

A következő kör pedig egy újabb ezressel ugrasztaná a papírt.....

A régi csúcsig menne az utolsó nagy kör, na ott boldog-boldogtalan adná, és ezzel ki is lenne szívvva a közkézhányad...

Onnan pedig jelentéktelen mennyiségek vásárlásával mehetne akár minden nap új csúcsra.

Kb ennyi szabad tőkén múlik, hogy nincs ez a papír most csúcs közelében. A külföldiek egyre jobban szeretik,mert ők már láttak testközelből ekkora növekedési sztorit. Azt, hogy az igazán nagyok csak óvatosan vagy pedig egyszerre nagyobb mennyiséget vesznek, kereskedéstechnika kérdése. Azt ők is látják, hogy vagy szöszölnek hosszú hetekig a gyűjtögetéssel---ami azért valljuk be nekik eléggé kispálya -- vagy egyszerre vesznek a cég %-ában már értelmezhető mennyiséget. Ha nincs mennyiség, nincs deal.Ilyen egyszerű.

Concordéknak meg egyszerűen savanyú a szőlő...

#405687 taresz Előzmény: #405682

Keresztre leszek feszítve, de akkor is leírom.

Mindent egybe vetve módosítom a kb 1,5 hónapja előre jelzett "céláramat" 9k-ról 6-7,5k-ra 2 hónapon belül.

#405685 Muskatli Előzmény: #405682

Bennem semmi felelem nincs a céggel kapcsolatban, egyedül a korábbra ígért frissített terveket hiányolom. Verprofi es transzparens a csapat. Nagyon remelem annyira elfoglaltak mostanában, h egyszerűen csak nincs idejük a tervekkel szarakodni... Majd biztos jon a gyorsjelentéssel együtt.

Meg egyszer elolvastam a tegnapi közleményt, rajzolni sem lehetett volna szebbet.. Ennyire nem lehet amatőr a Concorde, úgyhogy sajnos hatso szandekot kell feltételezzek...

#405682 Bodzaszedő Előzmény: #405680

A cég természetesen jó és igéretes.Jelen helyzetért csak a nemzetközi hangulatot okolom.Illetve ugye a Concordot aki elemzésével eladásra birt valami nagyobb -valószinűleg külföldi - tulajdonost pénteken.A Q2 meg eloszlathatja a céggel kapcsolatos félelmeket.

#405680 Bodzaszedő Előzmény: #405679

Hathornak technikailag és a jelenlegi helyzetet nézve igaza van.Most nem az ésszerű kereskedés van jelen.Én is a realitásnak hivnám az elemzéseit.Nem érzem manipulativnak.Former meg inkább a belsőbb berkekből jövő infókat csepegteti nekünk amik mostanában nem igazán jönnek de legalábbis igencsak késnek.Ha nincs konkrét vevő aki ebben a nemzetközi helyzetben is már eltökélte magát a vásárlásra,akkor sajnos az előbbinek lesz igaza rövid-közép távon.USA leminősitése hétfőn kezdésnek megint generálhat egy kis általános pánikot de bizok benne,hogy a pénteki nagy zuhé az E-Starban úgymond beárazta ezt a leminősitést is.Nap végén meg megjelent egy nagyobb vevő is ami tartotta a 9k-t.

#405679 Előzmény: #405677

Formerplayer , aki sokkal rutinosabb és tájékozottabb legtöbbünknél, azt mondja, fel a fejjel gyűjtögessünk. Hathor, a technika híve folyamatos pánikot kelt., amit Ő realitásnak hív.

Nyilván, ha bejön ,akkor realitás, addig csak eladásra ösztönző hangulatkeltés.

Ami igazán érdekes, hogy Ők ketten még véletlenül sem váltanak egy sort sem, pedig egy fórumon belül kézenfekvő lenne, és talán hasznos is .

#405678 taresz Előzmény: #405676

Akkor az alábbiak értelmében már csak azt nem értem, hogy mi alapján vártál újabb ATH-kat a papírban.

#405677 Előzmény: #405668

Álljon itt egy 'laikus' véleménye is, csak a zűrzavar kedvéért.

"Erre most is jó esély van, annyira túladott a piac, hogy nem lepődnék meg, ha lenne egy pár százalékos húzás felfelé a napokban" - fogalmazott az [origo]-nak adott interjújában Jaksity György, a Concorde Értékpapír vezetője, a budapesti tőzsde egykori elnöke."

#405676 Formerplayer Előzmény: #405667

Furcsa, de a nagy vevők kicsit másképp kereskednek, mint mi..

A hírek szerint főleg blokkokat keresnek, nem igazán szeretnek a piacon venni...amíg nincs blokk-eladó, nem lépnek. Erre volt már megoldásom 1-2 szer:hetekig gyüjtögettem, majd az 5-20.000 darabokat valamivel feljebb el tudtam nekik adni.

Most nincs szabad 50-150 millióm erre, talán pont azóta esünk..

Szóval uraim, tessék tételeket gyűjtögetni, majd egy pozitív napon bekínálni piaci áron a köztudottan nagy vevőkkel kereskedő brokicégeknek...szép pénz van benne.