Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#402278 Előzmény: #402274

Helyesebben: Utólagos okoskodásnak és észosztásnak lenne megbélyegezve.

#402274 Előzmény: #402153

Viszont mire kiadnád könyvben, addigra már aktualitását veszítené ;)

#402153 rbbj11 Előzmény: #401858

szerintem vedd fontolóra, hogy kimásolod a bejegyzéseidet, összevágod, összegyúrod őket egységgé, és kiadod könyvként. Akkora mennyiség (és vele nyilván annyi idő is van feláldozva rá), hogy kár egy fórumon "elkótyavetyélni" ;)

Egyébként tényleg lehetn…

#402039 TrendMan

Egyébként tényleg lehetne erre a kérdéskörre nyitni egy külön topikot, úgy tűnik nemcsak engem érdekel ez a kérdéskör arról, hogyan lesz a mennyiségből minőség vagy éppen negativ minőség, hogyan alakul a globalizált világ, hogyan vesziti el az ember a kontrollt etc.

Kicsit széttartó témakör, össze kéne fésülni:-)

Fiúk, légyszi, ne ebben …

#401938 RemegoKez

Fiúk, légyszi, ne ebben a topikban offtopikoljatok. Van Dumcsi topik.

#401934 lagwagoner Előzmény: #401872

:-) Valami tényleg nem változik, csak a körítés lesz más. Amúgy, ha nagyon filozós hangulatomban vagyok, azt szoktam mondani, hogy ki mondta, hogy ennek a világnak JÓ-nak kell lenni, ki mondta, hogy az itt töltött életben, mindenkinek jól kell járnia és elégedettnek kell lennie. Egyébként is mi az hogy JÓ, ROSSZ, BOLDOGSÁG, ELÉGEDETTSÉG. Ezért is tartom lehetetlennek a Zeitgeistben alternatívaként megoldást kínáló Venus projektet. Nem ez a szerepe ennek a világnak.

Ez a világ lehet, hogy egy másik világ pokla.

Kollégák ezt tudom mo…

#401872 banyaiz

Kollégák ezt tudom mondani a témában ebben minden benne van. :)

De hogy kicsit "ON -olja…

#401868 lagwagoner

De hogy kicsit "ON -oljam" a topikot, Nyilasinak igaza van mindenben ami megy, csak az a baj, hogy a pénz egy érdekcsoport kezében összpontosult mára. Illetve ott vannak az oroszok, meg a kínaiak, de ők még szimbiózisban vannak a "nyugattal". Szóval nem azért esik majd mindennek az ára, mert fundamentálisan a mezei befektetők pénze olyan sokat befolyásolna az árakon, hanem mert "Nagy Testvér" mint egy karmester mondja meg az alapoknak, pénztáraknak hogy mikor cél a magas (részvény)ár és mikor az alacsony (például olcsón akar majd vásárolni). Tehát érdek lehet az árak mélybe taszítása, csak Attila kötve hiszem, hogy a mikort tudja. Na meg félő, hogy a kínaiak is el kezdenének ide oda bevásárolni, ami a nyugatnak olyan, mint a Gyűrűk Urában a holtak hadserege, csak ha muszáj akkor közösködnek velük.

#401860 lagwagoner Előzmény: #401846

_AT_ sem erről beszél és ezt TE tudod, de hogy a te szemszögedből vizsgáljuk a dolgot, akkor indítsunk mozgalmat, hogy a "borsodi mackónadrágos" uzsorásokat ne ítéljék el, mert ez diszkriminatív a bankok előnyére, hisz mindkettőnek azonos az üzletpolitikája. Az ügyfél aláírt egy szerződést PONT. és nem teljesít. Ennyire számít a nyakkendő? Akkor ez mégsem SZABAD PIAC, hanem vannak "feudalista" kiváltságok bizonyos szegmensek javára. (szerk.)

#401858 Előzmény: #401846

Én sem akarom a világot megváltani, abból már én is kinőttem :) Nomeg, rájöttem, hogy a világ nem is akarja, hogy megváltsák, a világ köszöni szépen, jól van. Arra is rájöttem, hogy az emberek alapvetően nem akarják, hogy megváltsák őket, mert megfelel nekik az, ami van. Mondhatni - a'la Mátrix - számukra ez a világ, amiben meghatározzák magukat. Vagyis a megváltásra nincs igény. Ha jönne egy megváltó, azt ma ugyanúgy keresztrefeszítenék, mint anno Jézust, egyszerűen azért, mert az emberek ragaszkodnak ahhoz az "élethez", amit ők "annak neveznek".

Ugyanakkor arra is rájöttem, hogy a világot, amióta világ és az ember (a mai értelemben) létezik, azóta mindig EGYES EMBEREK változtattak alapvetően rajta. Közösségek (ebben a formában) szinte még soha nem értek el semmit, maximum a közösségek "szószólói".

Én tehát nem arra gondolok, hogy a folyamatokat, a világ működését változtassam meg, hanem arra, hogy legalább leírom, hogy azok nem feltétlenül szükségszerűek, és lenne helyettük más megoldás is ;) Pusztán az ELVI lehetőségekről beszélek, és arról, hogy amiket ma dogmaként fogadunk el, azt nem szabad dogmaként kezelni, megváltoztathatlatan örökérvényű igazságnak kinevezni.

Nem véletlenül hoztam példának azt, hogy HA mondjuk öt-hat évvel ezelőtt lett volna "annyi észosztó hülye hitelből autot vásárló" komment, mint manapság, akkor sokkal jobb lenne manapság errefelé az élet, pedig látszólag csóróbbak lennénk. Igenis a leírt szónak, az internetnek VAN közösség és GONDOLATformáló ereje, és ebben a világban az, hogy egyedül, vagy kettedül vagy, az MINDEGY, mert nincs jelentősége. Jelentősége annak van, hogy legalább "elkezded mondani" a magadét :)

Egyébként, csak nézzed meg: Mikor billentyűzetet ragadtam errefelé, akkor milyen nagy hangon is ment az, hogy "eltűnt a pénz", meg hogy "nincs meg a pénz", amit felvettünk anno, aztán mára a téma is teljességgel elhalt, mert akit érdekelt, az SIMÁN UTÁNANÉZETT; hogy csak a "mantrát mondta fel", akit nem, az pedig félretette a témát. Namármost, ha mindenki, aki erre "rájött", vagy ezt "meglátta" csak egy helyen elmondja ezt, az már láncreakciót indít el. Ugyanezt lehetett volna anno a hitelezésnél csinálni, most annál, hogy miért van ilyen állapotban az ország, de ugyanígy meg lehetne oldani azt is, hogy ez a jövőre nézve is információt vigyen be a köztudatba.

Most éppen arról beszélek, hogy a jelen pillanatban működő pénzügyi világ rettenetesen beteg, és egyáltalán nem normális. Ha csak azt elérem, hogy ezen elkezd pár ember gondolkodni, és máshol már nem úgy mondja el, hogy nincs más, akkor már sokat elértem. Mert így indul az erózió, akárcsak a természetben. Lassú víz partot mos.

#401846 banyaiz Előzmény: #401841

Hogy is tudnám ezt neked megfogalmazni, mondjuk úgy én túl vagyok már az ilyen világmegváltó korszakomon, hogy változtassuk meg a világot , és majd minden szép és jó lesz az emberek boldogon, békességben élnek, és a traktor vidáman szántja a mezőt a dolgozó nép örömére, akik vidáman dalolnak közben. :)

Elég nekem annyi ha elboldogulok az életben, itt vagyok élek , beszélek, már ez is egy csoda. :)

#401841 Előzmény: #401838

"Úgy elméletileg nézve a témát, nekem a pénz is megfelel, nem vágyom arra, hogy sok emberért legyek felelős ahogy mondod, csak a baj van velük. :)"

Akkor nem lőttem mellé ;)

Előrebocsájtom, az alábbi No offense!

Szóval, valahol egy társadalom, egy szebb jövő ott kezdődne, hogy az egymásért való felelőségtudat legalább elméletben legyen fontosabb, mint a pénz. Kétségtelenül igazad van abban, hogy KETTEN nem tudnánk a világot megváltani. De mondjuk, akár elkezdhetnénk azzal, hogy legalább elkezdenénk nem "beletörődni" abba, hogy nem lehet máshogy csinálni, hanem TUDVA, hogy JELENLEG mi a helyzet, azt nem fetisizáljuk, nem nevezzük ki elkerülhetetlennek és TÖRVÉNYSZERŰNEK, hanem legalább beszélünk ellene. Kezdetnek mondjuk az sem lenne rossz, ha legalább úgy fogalmaznánk erről, hogy ez borzalmas, meg kell tanulni benne élni, de NEM KELL TUDOMÁSUL VENNI AZT, hogy EZ NEM IS LEHETNE MÁSKÉPPEN! Mert lehetne!

#401838 banyaiz Előzmény: #401821

Ezt egy viccnek szántam annyira magas labda volt. :) Nem akarok magamról beszélni már úgyis olyan sokat dumálok itt (nem azért mintha olyan nagy cégem lenne vagy ilyesmi, egyáltalán nem)

Úgy elméletileg nézve a témát, nekem a pénz is megfelel, nem vágyom arra, hogy sok emberért legyek felelős ahogy mondod, csak a baj van velük. :)

#401834 banyaiz Előzmény: #401818

Nem mondom azt, hogy tudomásul kell venni, hogy ez egy ilyen világ, de ha nem vesszük tudomásul attól még ilyen. Mi ketten itt nem tudunk változtatni rajta.

#401821 Előzmény: #401486

"Nem értem a feltételes módot. Nem tudtam kihagyni. :)))"

Ezen elgondolkodtam. Szerintem nem ugyanaz az "üzletember" és a "spekuláns", bár manapság SZERINTEM SAJNOS a két fogalmat nagyon szeretnék összemosni az utóbbiak. És egyre ritkább az, hogy Pretty Woman módra valaki a harácsolás helyett a "szép nagy hajók" építését választja, mert mára a PÉNZ TEMPLOMÁBAN, az INDIVIDUALIMUS VILÁGVALLÁSÁBVAN a Monopoly lett a kizárólagos tananyag.

Ha nem akarsz válaszolni, ne tedd, csak kíváncsiságból kérdezem: Mekkora céged van, és mennyi alkalmazottad, mennyi emberért TARTOD MAGAD FELELŐSNEK? Mert szerintem az ÜZLETEMBERSÉG valahol ezen lenne lemérhető és nem azon, hogy éppen mekkora pénzt sikerült összespekulálni egy tőzsdei tranzakción.

#401818 Előzmény: #401432

"Ez mindig relatív, pl annak idején a mamutnak sem biztos tetszett, hogy az ember csapdába csalta és kővel agyonverte. Vagy pl a halaknak sem biztos tetszik, hogy horgászom. De hát nem kérdezi őket senki." [...] "És ugyanígy nem kérdezi senki a görögöket, vagy Mo-t, hogy tetszik nekik , ha az erősebbek kiosztanak egy-két sallert nekik. Ez egy ilyen világ."

Nézd, a hasonlatokon vitatkozni szerintem értelmetlen, hogy mind sántít.

Mindamellett szeretném jelezni, hogy végső soron a MAI gazdasági világot, tőzsdét valójában TE is úgy jellemzed: Állatvilág, amiben az erősebb kutya b*szik. Namármost ha jobban belegondolsz, én ezzel egyáltalán nem vitatkoztam, sőt, éppen azt jeleztem meg, hogy valójában MA EZT TARTJÁK __NORMÁLISNAK__. Ugyanakkor szerintem éppen ez az, ami nem normális, merthát, végső soron valami demokráciafélében élnénk, valami jogállamiságban, aminek a lényege éppen az lenne, hogy valaki pusztán azért, mert gyenge, azért még nem lehet megenni. Pláne úgy, hogy ránéznek valakire, hogy "akkor én most bekaplak".

Amiről te írsz, az éppen nem a kapitalizmus, pláne nem a XX. századi kapitalizmus, hanem mondjuk az, ahogy a parasztságból jobbágyságot csináltak, avagy angliában az eredeti tőkefelhalmozás volt a bekerítéssel, mert ehhez képest még egy római rabszolgapiac is etikusabb volt az én szememben.

Végső soron ugyanis azt mondod, hogy tudomásul kell venni, hogy ez egy olyan világ, amiben fosztogatnak, rabolnak, gyilkolnak, erőszakolnak, és ezt minden legyőzöttnek tudomásul kell vennie mert __EZ__A__NORMÁLIS__. Vae Victis.

És én erre mondom, szerintem a SZABAD PIAC nagyon nem azt jelenti, hogy akinek tetszik a portékája, attól SZABAD azt elvenni és még jól meg is verni az árust, ha szólásra meri nyitni a száját. Szerintem nem az a kapitalizmus, amiben páran kockával dobással eldöntik, hogy "ki lesz a hal és a mammut", akit éppen levadásznak. Valahogy éppen úgy kellene működnie a kapitalizmusnak és a piacnak, hogy EZT TEGYE LEHETETLENNÉ, nem pedig úgy, hogy ezt erősítse.

Azt meg végképp nem kellene, hogy ezt még fetisizálják is a prédák.

Elromlott a strandidő. H…

#401753 lagwagoner

Elromlott a strandidő. Hol vannak Attila friss blogbejegyzései :-D

Re: nem vagyunk mi gnu csorda

#401553 banyaiz Előzmény: #401543

Emberi történelemben eddig inkább azt sikerült megmutatni sok szempontból kevesebb az ember mint az állat

Tökéletes világ nincs vsz, lehet akármilyen rendszer, épp azért mert azt is emberek alkotják, utánunk az özönvíz.

Vsz az teljesen normális , hogy problémák vannak, az lenne a furcsa él 6 milliárd ember egy ilyen kicsi bolygón és minden simán menne.

Azért jó lenne látni a jövőt mondjuk következő 100 évben mi fog történni. :)

Attila készíthetne egy ilyen elemzést is. :) Bírom amúgy az írásait még ha nem is értek vele sokszor egyet.

nem vagyunk mi gnu csorda

#401543 TrendMan

Az állatcsordákkal kapcsolatos hasonlatokkal egyetértek, de nagyot néznének az oroszlánok, ha vadászat közben egyszercsak az egész gnu csorda megfordulna és megvédené a megtámadott egyedet:-)

Erre ők nem képesek, lehet itt az idő, hogy az ember megmutassa, hogy több az állatnál.

Egyébként nincs új a nap alatt, a formák változnak, a tartalom marad:

Volt egy vad kapitalizmus, amikor az elnyomott rétegek összefogtak saját érdekeik védelmében, innen ered a szakszervezet és persze proletárdiktatúra is.

Aztán átestünk a ló túloldalára, már csak szakszervezet és proletárdiktatúra volt, de az emberi gyarlóság maradt: megbukott a kommunizmus eszméje is.

Most itt az esély, hogy újra fussuk az első kört egy magasabb szinten, ez most a vad pénzügyi diktatúra kapitalizmusa, a pénz evolúciójának új szintje, amikor a pénz már alkotója ellen fordul. (Olyan mint a tüz, ha ellenőrzöd áldás, ha elszabadul átok.)