Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Előzmény: #401846

Én sem akarom a világot megváltani, abból már én is kinőttem :) Nomeg, rájöttem, hogy a világ nem is akarja, hogy megváltsák, a világ köszöni szépen, jól van. Arra is rájöttem, hogy az emberek alapvetően nem akarják, hogy megváltsák őket, mert megfelel nekik az, ami van. Mondhatni - a'la Mátrix - számukra ez a világ, amiben meghatározzák magukat. Vagyis a megváltásra nincs igény. Ha jönne egy megváltó, azt ma ugyanúgy keresztrefeszítenék, mint anno Jézust, egyszerűen azért, mert az emberek ragaszkodnak ahhoz az "élethez", amit ők "annak neveznek".

Ugyanakkor arra is rájöttem, hogy a világot, amióta világ és az ember (a mai értelemben) létezik, azóta mindig EGYES EMBEREK változtattak alapvetően rajta. Közösségek (ebben a formában) szinte még soha nem értek el semmit, maximum a közösségek "szószólói".

Én tehát nem arra gondolok, hogy a folyamatokat, a világ működését változtassam meg, hanem arra, hogy legalább leírom, hogy azok nem feltétlenül szükségszerűek, és lenne helyettük más megoldás is ;) Pusztán az ELVI lehetőségekről beszélek, és arról, hogy amiket ma dogmaként fogadunk el, azt nem szabad dogmaként kezelni, megváltoztathatlatan örökérvényű igazságnak kinevezni.

Nem véletlenül hoztam példának azt, hogy HA mondjuk öt-hat évvel ezelőtt lett volna "annyi észosztó hülye hitelből autot vásárló" komment, mint manapság, akkor sokkal jobb lenne manapság errefelé az élet, pedig látszólag csóróbbak lennénk. Igenis a leírt szónak, az internetnek VAN közösség és GONDOLATformáló ereje, és ebben a világban az, hogy egyedül, vagy kettedül vagy, az MINDEGY, mert nincs jelentősége. Jelentősége annak van, hogy legalább "elkezded mondani" a magadét :)

Egyébként, csak nézzed meg: Mikor billentyűzetet ragadtam errefelé, akkor milyen nagy hangon is ment az, hogy "eltűnt a pénz", meg hogy "nincs meg a pénz", amit felvettünk anno, aztán mára a téma is teljességgel elhalt, mert akit érdekelt, az SIMÁN UTÁNANÉZETT; hogy csak a "mantrát mondta fel", akit nem, az pedig félretette a témát. Namármost, ha mindenki, aki erre "rájött", vagy ezt "meglátta" csak egy helyen elmondja ezt, az már láncreakciót indít el. Ugyanezt lehetett volna anno a hitelezésnél csinálni, most annál, hogy miért van ilyen állapotban az ország, de ugyanígy meg lehetne oldani azt is, hogy ez a jövőre nézve is információt vigyen be a köztudatba.

Most éppen arról beszélek, hogy a jelen pillanatban működő pénzügyi világ rettenetesen beteg, és egyáltalán nem normális. Ha csak azt elérem, hogy ezen elkezd pár ember gondolkodni, és máshol már nem úgy mondja el, hogy nincs más, akkor már sokat elértem. Mert így indul az erózió, akárcsak a természetben. Lassú víz partot mos.