Regisztráció Elfelejtett jelszó

RFV

Re: nincs cím

#398729 VadSpeki Előzmény: #398720

Én nem bánnám személy szerint az amcsi csődöt, végre hivatlosan is átvenné a világgazdasági vezető, első helyet Kína! Szóval minden rosszban van valami jó, vagy még jobb is! :-) Vége lenne az amcsi vezető szerepnek! Én örülnék neki, sőt innék is rá egyet! :-)

Az E-Star-t meg úgyis befektetésként kezelem, +/- 5-10 %-os ingadozás nem tud meghatni, sőt akkor lesznek 10 ezer Ft környékén dögivel új vevők...

Én a saját véleményemet írom le mindig, határozott véleményem van mindennel kapcsolatban. Azért mert jó pár dologban netán két ember egyetért (más dolgokban meg könnyen különbözhet a véleményük), az már azt jelenti, hogy az egyik a másik karakterkészletével ír? :-) Te pedig ex karakterkészletével írsz, és akkor most Te meg ex vagy? :-) Vicces vagy amúgy! Egyébként meg aki többet tud a másiknál, és tapasztaltabb, attól miért ne lehetne tanulni és a jószándékát elhinni? Former mindig hiteles volt, és írta anno, hogy már kb. 20 éve tőzsdézik (vag 15?, lényeg jó régóta már), és vannak tapasztalatai, és én szeretek tanulni a nálam tapasztaltabb emberektől!

Pl. André Kostolany könyveit is rendszeresen olvasom, és örülök, hogy van olyan értékes ember, akitől lehet tanulni a mai világban bármilyen területen, legyen akár szó tőzsdéről, irodalomról, stb.! A már tapasztalt, gyakorlott embertől való tanulás, a tanácsaira való odafigyelés szerinted nyalást, a másik után való loholást jelent?

Pl. az iskolában is szívesen tanultam a tanároktól, az embernek kellenek pozitív példaképek, minták! Pl. inkább példaképem egy André Kostolany, egy Formerplayer, vagy akár egy Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone (már ami a kitartás, a kemény akaratot, küzdelmet jelenti), mint pl. egy alekosz (direkt kibetűvel és valóvilág műsorokból való véglények...

Én mindig is őszinte, gerinces ember voltam, és maradok is, bocsánatot is tudok őszintén kérni, lásd itt is, meg porfolio.hu-n, ellenben sok más erkölcsnélküli emberrel...

Mindig magamat adtam, úgyhogy ilyen beszólásokat mellőzz. köszi!

Ja és leht, hogy nehéz elhinni a következőt, de én a Rambo- és Rocky-filmekből is sokat tanultam, a kitartás és kemény küzdelem, soha fel nem adás szobrát Stallonéról mintázhatnák! Ha ezt tudná a Művész Úr, hogy Magyarország egyik gazdasági fórumán, az Ő nevét többszöt is leírják elég pozitív szövegkörnyezetben, na biztos leforgatná a Rambo 5. részét ennek hallatára! :-)))

Üdv.!

Re: hati

#398728 exmnbs1 Előzmény: #398723

és még volt valami, a rv kibocsátásnál olyasmire hivatkoztak, hogy a befektetőik türelmetlensége miatt van

ami nem az igazo ok volt szvsz

#398727 exmnbs1 Előzmény: #398723

a tőkeemelés mikor a kgy napirendre került, emlékszem a felhördülésre a topikban ami egy régebbi ígéretből fakadt miszerint a nem lesz tőkeemelést úgy értelmezték egyesek, hogy az idők végeztéig

te nyárra tetted és azzal nekem pl semmi bajom nem volt

#398726 exmnbs1 Előzmény: #398723

a tőkeemelés mikor a kgy napirendre került, emlékszem a felhördülésre a topikban ami egy régebbi ígéretből fakadt miszerint a nem lesz tőkeemelést úgy értelmezték egyesek, hogy az idők végeztéig

te nyárra tetted és azzal nekem pl semmi bajom nem volt

#398725 exmnbs1 Előzmény: #398723

egyszerűbb lett volna nem nevesíteni május végére a lezárást ha nem tiszta még a finanszírozás mikéntje, hanem későbbre ígérni

egy dolog, hogy az eeteket kifizették, másik, hogy vannak ígéreteik Romániára vonatkozóan, amely forrása nekem nem látszik

a rv kibocsátásról annyi elég lett volna, hogy ezzel a jogosítvánnyal idén is élnek

nem vagyok biztos ebben az ellenérdekelt tulajos elméletben, a" hígítás" így is beárazódott

kiszivárgott-e valami vagy nem? az akvizíció beárazódott a bejelentésre, érvényesült a szokásos hírre eladni ami rfv illetve e-starban szokásos

#398724 exmnbs1 Előzmény: #398722

lehet, de az nem egy szint

elkényeztettek bennünket közlési naptárral, meg a menetrendszerűen érkező hírekkel

amit ígértek az úgy is lett

túlterjeszkedés alatt azt értem, hogy mikor bejelentették a vételt, nem volt tiszta hogyan finanszírozzák és a cég méretéhez képest nagy az eetek

a román projektek szimpatikusabbak nekem és jobban beleillenek az irányvonalukba mint az eetek, amely 2-szer akart tőzsdére menni de aztán nem sikerült neki

#398723 Formerplayer Előzmény: #398716

Alapvetően végre konkrét kifogásokat is megfogalmaztál, van, amelyikkel még egyet is tudok érteni. Nézzük a válaszaidat:

Valóban, a közleményt én is hiányoltam. De valószínűleg ennek is meg fogjuk tudni az okát. Akár lehetett időközben olyan stratégiai tárgyalás, amely szükségessé tehette a hallgatást. Nem tudom, de ez akár a fenenagy nyilvánosság hátránya is lehet.

Miért terjeszkedett volna túl a cég? Szerintem a sikeres tőkeemelés és ktv kibocsájtás egyértelművé teszi, hogy nem terjeszkedtek túl. Ha nem találtak volna forrást hozzá, egyetértenék. Az Eetek cash flow termelő képessége az eddigiekkel együtt biztosítja a nyereséges,likvid működést, pótlólagos források nélkül....

tőkeemelés: megint a félig tele-félig üres pohár esete..."2 hete még év végére tették." Lehet, hogy nem hittek benne, hogy ilyen nemzetközi hangulatban, egy kis magyar tőzsdei cég külföldről be tud vonni 10 millió euró forrást, ráadásul tőkét és nem hitelt..Aztán egy mini road show után meglepődve vették észre, hogy dehogynem....ha pedig előre kommunikálják, hogy lesz kibocsájtás, akkor egy pár ellenérdekelt tulaj az árat leverve akár millió eurós kárt is okozhatott volna.

"A piac itélete".. A projekt nélküli 12400-as ár is a piac itélete volt, meg a tavaly nyári 6000 Ft is. Ez egy statikus állapot, semmit sem mond a jövőről..márpedig egy részvényes, ha nem ad el most, akkor a jövő érdekli. Mindíg lesznek későn ébredők, meg momentum traderek, meg 100 másik régi-új szereplő, különböző érdekekkel....És a piac néha félre is árazhat egy adott pillanatban..

Nem baj, ha nem szivárog ki semmi. Erősíti az általad hiányolt transzparenciát....

#398722 Nessuno Előzmény: #398716

Szerinted nem ez a cég a legtranszparensebb a BÉT-en? A túlterjeszkedést meg valahogy értem is meg nem is. Ritka olcsón vettek egy céget, amibe sok pénzt talán már nem kell ölni. Jobban tetszene egy újabb román projekt, mint pl. Gyergyó vagy M.vásárhely? Mennyit is kell a román projektekbe ölni? Kb. annyit, mint az EETEK-re! Meg kellene nézni, hogy az EETEK ill. a román projektek mennyi pénzt hoznak a konyhára évente! Szóval én emiatt nem aggódnék!

Az, hogy pang a piac meg lehet a nyár miatt is, meg amiatt, hogy kivárás van. Tavaly szeptemberben voltak az új projekt bejelentések. Most még csak július van és egyáltalán nem biztos, hogy szeptemberben bejelentenek valamit is. Gondolom most az akvi lezárásán ügyködik mindenki és az abban levő felesleges cégek eladásán. De biztosan a háttérben mennek az új projektek keresése és azok megpályázása.

#398721 VadSpeki Előzmény: #398713

Szívesen. :-) Tényleg így gondolom, jókat írtál a portfolión is, és mindig normális, érvekkel alátámasztott hozzászólásaid volak! Üdv. a fedélzeten! :-) Amúgy amiatt ne is szomorkodj, hogy magasabban szálltál be, én is magasabbról (is) vettem, most 10600-10700 Ft körül van az átlagáram, meg itt alacsonyabban is bővítettem még a pakkom...

Szerintem jó ez az E-Star, mert stabil fundamentumokkal rendelkezik, és bármilyen válságos iőszakban az ilyen részvények fel fognak értékelődni.

Egységben az Erő és Kitartás! :-)

Üdv. Szép estét!

#398720 taresz Előzmény: #398714

"Aug. 2. után is lesz élet! Legfeljebb Amerika csődbe megy, és akkor mi van? :-)"

Na ezt a mondatodat azért gondold át még egyszer.

Próbálhatsz Te Former karakterkészletével írni, de azt tartsd szem előtt, hogy a sáros lába nyomába sem fogsz érni valószínűleg soha.

#398718 exmnbs1 Előzmény: #398707

8.2 től sem kell félni

már dolgoznak a kvóta felemelésén

vita a budget cut finanszírozásán van, 400mrd-t kéne vágniuk évente

mindezt adóemelés nélkül, adókedvezmények eltörlésében gondolkodnak (pl olajcégek adókedvezménye, vállalati repülőgépek esetére szigorítás)

egyébként pl Minnesota már napok óta csődben van

#398717 taresz Előzmény: #398711

"Nutex, meg Estmedia kicsit másabb, szóval összehasonlítani velük nem kéne, azért sem, mert az árfolyamuk lecsökkent. De ezt már ezerszer elmondták mások is!"

Én ezt értem, és egyet is értek vele, de a végén csak az számít, hogy mit mutat az egyenleg.

#398716 exmnbs1 Előzmény: #398710

1. eddig a céget leginkább a transzparenciája miatt tartottam nagyra

nem emlékszem, hogy jött-e olyan közlemény, hogy mégsem zárjuk le május 31-én, mert....

az akvizícióval kapcsolatban úgy gondolom, hogy a cég túlterjeszkedte magát és financiálisan rögtönöznek a azon kereteken belül amelyeket előtte megteremtettek

(elfogadott 600m-s tőkeemelési keret valamint 10mrd kvkeret)

2. a tőkeemeléssel az a problámám, hogy előtte 2 héttel még évvégére volt beígérve gondolom akkoriban kv és hitel konstrukcióban gondolkodtak

3. ez is egy olvasat de lehet másik is

a rövid kv kibocsátás okával van problémám, annak is a nem Áfa felével

amit műltkor a kv-ról írtál az általában igaz a kv-kra

Magyarországon a lakossági szektor még nem igazán vevő rá

(egyébként a tőzsdén eladott kv-k árfolyama az 2. rábocsátáskor 102 felett volt most 101 valamit láttam 2014-esre)

4. az árfolyam pang ez szerintem a piac ítélete, és igen ahogy mondod ne vegyenek sajátrv-t

5. tavaly is ősszel jöttek a projektek, de nyáron már volt előszelük

konklúzió térjenek vissza arra a transzparenciás szintre, amit megszoktunk tőlük és példaértékű volt

#398714 VadSpeki Előzmény: #398707

Értelek. Én ezzel kapcslatban nem is vitáztam, csak azért más dolog az érvek nélküli kötekedés, mint az építő jellegű normális kritika. A kettő között nagy különbség van.

Azért egy fontos tényt elfelejetesz: 10 000 Ft-on 2,4 mrd. Ft friss pénz jött a Céghez! Az utóbbi napok alapján látható volt, hogy 10 000 F környékén egyre erősebb lett a vételi érdeklődés a részvény iránt. Vajon miét is? :-) A tényeket soha ne feledjük el!

Aug. 2. után is lesz élet! Legfeljebb Amerika csődbe megy, és akkor mi van? :-)

Pár parás ember eladja a részvényét, az erős kezűek meg nagy valószínűségge alá áll majd a parásoktól 9900-10 000 Ft környékén a részvényeket! Kik jegyeztek 10 ezere, nagybüfik vagy kisbüfik? :-)

üdv.!!

#398712 VadSpeki Előzmény: #398706

"Aki hülye, az haljon meg!" Egy klasszikustól idéztem, a Nagyimtól! :-)

Ha meg eladtad, akkor meg még szánalmasabb ez a magatartás, hisz akkor lebeszéléa lehet a céja az itteni érvek nélküli tevékenységednek, erről ennyit. Az ilyet mindig undorítónak tartottam...

#398711 Nessuno Előzmény: #398707

Én nem félek egyiktől sem, túlélem mindkettőt (legalábbis remélem) :D

07.12-től még nem változik semmi sem, hacsak a nagy vevők meg nem jelennek. 08-02-től pedig gáz, de ha az amcsik olyan hülyék hogy saját magukat (ill. mindenki mást is) szar helyzetbe segítik, akkor ahhoz csak gratulálni lehet!

Nutex, meg Estmedia kicsit másabb, szóval összehasonlítani velük nem kéne, azért sem, mert az árfolyamuk lecsökkent. De ezt már ezerszer elmondták mások is! Igaz, ettől még eshet ha akar, de ugyanúgy meg lehetne magyarázni az emelkedést is. De a cég mögött van is tartalom (ez nem mondható el a másik két cégről, ezért is árazzák mostanság be ott a dolgokat).

#398710 Formerplayer Előzmény: #398680

Na akkor pontról pontra nézzük a tényeket. Remélem szintén tényeket,értelmes meglátásokat fogsz ezek ellen felsorakoztatni és abbahagyod a gyerekes sugalmazásaidat. Sőt, ha kérhetném: ha már egyszer egy ténnyel, meglátással kapcsolatban nincsenek ellenérveid, azt vegyük úgy, hogy megtárgyaltuk és ne próbáld minduntalan újra meg újra felhozni témaként, mintha ezek továbbra is megválaszolatlan rejtélyek lennének..Tehát:

1. "május 30-ból július 12 lett"...Szerinted ez miért negatív? Alapfeltétel, hogy az időpontváltozásért csak negatív esemény a felelős? Nem lehetséges, hogy a tőkeemelés és új, nagy tulajok megjelenése kedvezőbb mind pénzügyi, mind stratégiai szempontból, mint az eredeti elképzelés? Saját tőkéből történt projekt finanszírozás vs. idegen forrás? Szerinted melyik kedvezőbb a cég tőkeszerkezete szempontjából?

2." Hitelből tőkeemelés"..Komolyan mondom, nem tudom, sírjak vagy nevessek, ha valaki ezt a változást negatívként próbálja beállítani...ráadásul ilyen piaci környezetben. Leegyszerűsítve:szerinted melyik verzióban "marad több pénz a cégben"?--feltételezve, hogy osztalékot még jó ideig nem fizet a cég. Szóval hol a probléma?...."Ezek a ****ok csak azért bocsátanak ki kevesebb szennyező anyagot, hogy a kevesebb befizetendő büntetés révén

jól megkárosítsák az államot...Szemetek ezek."

3. "Rövidebb kötvény a hosszabb helyett" Húha, csak nem arra törekednek ezek a gazemberek, hogy minél rövidebb ideig kelljen a 10% közeli hozamú kötvények után fizetni a kamatokat...Csak nem az a sanda céljuk, hogy minél korábban, minél több tőke maradjon az általunk birtokolt cégben?Nem ezt hívják részvényesi érték-teremtésnek?..Mondom én, hogy szemetek ezek....

4."az árfolyam pedig pang"...csak nem kellene még a menedzsmentnek arról is gondoskodnia, hogy napi 1%-ot emelkedjünk? Vagy hirdessenek meg rögtön előre egy nagy volumenű sajátrészvény vásárlást? Hogy aztán az legyen a duma, hogy eltőzsdézik a cég pénzét és nem az alaptevékenységre koncentrálnak?..Mégis szerinted mit kellene tenniük az alaptevékenységre koncentráló, nyereséges üzletek megszerzésén és lemenedzselésén túl?..Mondom én, hogy csak a saját zsebük tömködésén jár az eszük. Szemetek ezek.

5."beígért további 1-2 projektről még nincs hír"...Ja értem, végül is 2 hónapja megduplázódott a cégméret, de hát nincs növekedési sztori az E-Starban, ammán biztos...Egyébként nálam még bőven az év közepén járunk. Persze lehet, hogy tiszteletlen voltam, s nem vettem figyelembe, hogy nálatok ősszel már új év van. Pontosan az 5772-ik. Ceterum censeo: szemetek ezek....

Conclusio: menekülni kell innen.....