Re: hati
Formerplayer Előzmény: #398680Na akkor pontról pontra nézzük a tényeket. Remélem szintén tényeket,értelmes meglátásokat fogsz ezek ellen felsorakoztatni és abbahagyod a gyerekes sugalmazásaidat. Sőt, ha kérhetném: ha már egyszer egy ténnyel, meglátással kapcsolatban nincsenek ellenérveid, azt vegyük úgy, hogy megtárgyaltuk és ne próbáld minduntalan újra meg újra felhozni témaként, mintha ezek továbbra is megválaszolatlan rejtélyek lennének..Tehát:
1. "május 30-ból július 12 lett"...Szerinted ez miért negatív? Alapfeltétel, hogy az időpontváltozásért csak negatív esemény a felelős? Nem lehetséges, hogy a tőkeemelés és új, nagy tulajok megjelenése kedvezőbb mind pénzügyi, mind stratégiai szempontból, mint az eredeti elképzelés? Saját tőkéből történt projekt finanszírozás vs. idegen forrás? Szerinted melyik kedvezőbb a cég tőkeszerkezete szempontjából?
2." Hitelből tőkeemelés"..Komolyan mondom, nem tudom, sírjak vagy nevessek, ha valaki ezt a változást negatívként próbálja beállítani...ráadásul ilyen piaci környezetben. Leegyszerűsítve:szerinted melyik verzióban "marad több pénz a cégben"?--feltételezve, hogy osztalékot még jó ideig nem fizet a cég. Szóval hol a probléma?...."Ezek a ****ok csak azért bocsátanak ki kevesebb szennyező anyagot, hogy a kevesebb befizetendő büntetés révén
jól megkárosítsák az államot...Szemetek ezek."
3. "Rövidebb kötvény a hosszabb helyett" Húha, csak nem arra törekednek ezek a gazemberek, hogy minél rövidebb ideig kelljen a 10% közeli hozamú kötvények után fizetni a kamatokat...Csak nem az a sanda céljuk, hogy minél korábban, minél több tőke maradjon az általunk birtokolt cégben?Nem ezt hívják részvényesi érték-teremtésnek?..Mondom én, hogy szemetek ezek....
4."az árfolyam pedig pang"...csak nem kellene még a menedzsmentnek arról is gondoskodnia, hogy napi 1%-ot emelkedjünk? Vagy hirdessenek meg rögtön előre egy nagy volumenű sajátrészvény vásárlást? Hogy aztán az legyen a duma, hogy eltőzsdézik a cég pénzét és nem az alaptevékenységre koncentrálnak?..Mégis szerinted mit kellene tenniük az alaptevékenységre koncentráló, nyereséges üzletek megszerzésén és lemenedzselésén túl?..Mondom én, hogy csak a saját zsebük tömködésén jár az eszük. Szemetek ezek.
5."beígért további 1-2 projektről még nincs hír"...Ja értem, végül is 2 hónapja megduplázódott a cégméret, de hát nincs növekedési sztori az E-Starban, ammán biztos...Egyébként nálam még bőven az év közepén járunk. Persze lehet, hogy tiszteletlen voltam, s nem vettem figyelembe, hogy nálatok ősszel már új év van. Pontosan az 5772-ik. Ceterum censeo: szemetek ezek....
Conclusio: menekülni kell innen.....