Regisztráció Elfelejtett jelszó

Portfolio

Re: nincs cím

#397964 pepe01 Előzmény: #397960

Az a baj a Zwackkal, hogy kis tőkével is lehet rángatni.

Most sem feltétlenül az osztalékért veszik, inkább spekulatív rángatás megy.

Attól függően mennyi időd van kereskedni érdemes figyelni az ajánlati könyvet (mutatja az irányt).

Most van benne volatilitás érdemes spekulálni( 14000-15000 között), kérdésedre válaszolva ilyen rövid távon nem tudok neked használható tippet adni.

Telekom más tészta, tartani érdemes, napizásra vannak sokkal jobb papírok.

#397960 joco9 Előzmény: #397947

Üdv!

Számomra egyértelmüen csak osztalékfizetésig lenne érdekes !Én a telkoval vagyok így 555 az átlagom és most azon gondolkodok hogy bővítek de ez a zwack se hagy nyugodni!

#397947 pepe01 Előzmény: #397933

Szia!

Abban az esetben tudok véleményt mondani, amennyiben megírod a befektetési időtávot/ tervezetet.

Nekem van Zwack-om átlag 12500ról és nem szeretném eladni. Számomra ez a papír nem a forintozásról szól.

A cég preferálja az osztalékfizetést így jó esély van rá, hogy 1-2 év múlva újra 1000ft lesz újra az osztalék.

Válaszod után írok majd részletesebben.

#397933 joco9 Előzmény: #396876

Üdv!

Látod beszélgetünk a zwackról jó lett volna ugye akkor 13700-800 között volt!Gondolataim között szerepel egy 14600 körüli beszálló szerintem lesz még egy felfele kör oszti előtt! Habár most kezd érdekes lenni a telekom is vélemény???

#396869 Fornit Előzmény: #396857

Jó kis cikk, a táblázatokkal.

Valamelyik nap én is számolgattam vmi haonlót az elmúlt 2 hétben, még megvan a papír amite írkáltam: Az idei árfolyam vmikor napközbeni, nem nyitó-záró stb.

******2010.02.18***2011.06.2x******vált(%)

OTP****5580*********5750**********+3%

MOL***17500********21180**********+21%

RG****41600********36300**********-13%

MTEL****720**********570**********-21%

EGIS**19200*********19650*********+2,3%

#396855 pepe01 Előzmény: #396136

Tovább foglalkozva Pannergy-vel egy korábbi májusi tozsdeforum-os cikket beteszek ide:

"Pannergy

A másik, tegnap bejelentett jelentős tranzakció a Pannunion felvásárlása, ami alapvetően érinti a Pannergy tevékenységét. Egy Pannergy részvényre 266 és 300 forint közötti összeg jut a tranzakció végleges zárásakor, míg korábban 350 forintra tette a Pannunion értékét Pannergy részvényenként Miró József az Erste részvénystratégája. (A Pannunion könyv szerinti értéke mintegy 200 forint körül lehet részvényenként).

Az elemző szerint azonban sokkal fontosabb a bejelentésben, hogy a befolyó pénzből a geotermikus projekteket fel lehet gyorsítani. Lehetőség lesz rá, hogy méretesebb portfóliót rakjon össze a cég, márpedig azt könnyebb megfinanszíroztatni az EIB-vel, amely jellemzően nagyobb projektket finanszíroz, leginkább utólag. Így az egyik serpenyőben a részvényenként 50-100 forintos mínusz, a másikban viszont az ígéretes geotermikus tevékenység felfutása foglal helyet.

A geotermia sok pénzt visz el kezdetben, de a nagyobb portfólió könnyebben finanszírozhtó, a kapott pénzből pedig újabbakat lehet megkezdeni, így megnöveli a projektek nettó jelenértékét. A társaság a szentlőrinci és a miskolci projekthez is részesült állami támogatásban, s ha több a beruházás, akkor több támogatást tudnak elhozni - vélekedett az Erste szakértője. Ráadásul viszonylag sok pénz van erre a célra allokálva, de kevés a működő projekt - tette hozzá.

A plasztik nem rossz üzlet, különösen az élelmiszer csomagolóanyag, ám a folyamatosan emelkedő nyersanyagárak miatt a tevékenység marginja szűkült - utalt a Pannunionra Miró. A Pannergy így most kiszáll egy alacsony marzsú, lassú növekedésű területről, ehelyett egy magas marzsú stabil bizniszbe megy át. A Pannergyyben megvan a geotermiához szükséges hosszú távú gondolkodás: ebben az üzletben ugyanis nagy kezdeti befektetés szükséges, később viszont alacsony a költségszint, és jellemzően 80 százalékos az EBITDA margin.

A fő kockázatot a fizetési hajlandóság jelenti, hogy a közüzemi számlákat ki tudja-e fizetni a lakosság. Mivel azonban jobbára önkormányzatokkal állapodik meg a cég, ezért ez a veszély is korlátozott - hangsúlyozta az elemző.

Miró szerint a geotermikus tevékenység azért is vonzó, mert a KÁT-ot meg akarják szüntetni, vagyis azt a gyakorlatot, hogy az áramszámlában fizette meg az ország az olcsó hőszolgáltatást. Most a távfűtés ára emelkedni fog, ezért a Pannergy alacsonyabb árat fog tudni adni, mint a hagyományos távfűtés, ami a cégnek is versenyelőnyt jelent miközben kedvezőbb árú távfűtést biztosít a lakosságnak - mondta Miró."

#396136 pepe01 Előzmény: #394297

Kedves Hathor!

Az elmúlt időszakban letisztáztam magamban a kereskedésemre vonatkozó alapvető szabályokat.

(2%-os befektetett tőkére vetített stop szint és minimum a broki díj tízszerese vagy azt meghaladó profit elérése). illetve amit már korábban leírtam: a lombard hitelből esésben bővítés/hígítás tilos.

Ezeket az alapvető szabályokat betartva szeretnék még sikeresebb befektető lenni.

Reagálva az E-star topikban írt hozzászólásodra:

A Pannergy-ről jutott eszembe: látszólag a befektetők hozzászoktak ( felgyorsult világunk következtében) a gyors profithoz (néhány hónapos időtávon).

Akik 1-2 éve benne ülnek , már kezdik csóválni a fejüket mondván rossz befektetés . Itt nem reménykedni kell, hanem picit gondolkodni, tájékozódni.

Mosolyogva olvasom mikor a fórumozók beszélgetnek a fúrásokról, nem értik mi tart olyan sokáig és néhányan kárörvendően beszélnek a sikertelen fúrásokról.

Azt érdemes tudnotok, hogy egy fúrópont kijelölését sokszor csupán csak geofizikai mérések alapján tudják kitűzni. Ti is érzitek, hogy szeizmikus mérések alapján (visszaverődő hullámok segítségével) megmondani hol fúrjanak le 2000m alá nem egyszerű mutatvány. Ilyen fúrások esetén statisztika szerint 4 fúrásból 1 sikertelen szokott lenni.

Tehát nem tervezhető olyan pontosan, mint egy ház felújítása.

A Pannergy tevékenységét egy klasszikus pl: ércbánya nyitással lehetne szemléltetni.

Az első 5 év végére általában hitelből beindítják a bányában a termelést, a következő 5 év során visszafizetik a hitelt és a saját kiadásaikat is kitermelik. A harmadik 5 éves periódus során már szinte tisztán profitot termel a cég.

Kis mondókám lényege: időt kell adni a cégnek a projectek kivitelezésére, beindítására.

Az tény, hogy pocsék a befektetők felé a kommunikáció.

Jelentős fordulópont lesz a miskolci project átadása, mert min. 20 éven keresztül szép profitot fog termelni.

Tehát nem reménykedni kell, hanem reálisan végiggondolni 1 befektetés időtartamát.

Chartokra, fundára,korábbi adatokra támaszkodva kijelöltem a Bux 1112-ben a 24000-es szintet. Azt feltételezem, hogy az e szint felett nyitott shortokat nagy bizonyossággal pluszban tudom zárni decemberben. Long számára nem határoztam meg küszöbszintet, mert ahhoz még kezdő vagyok ( na és persze nem is érdekel).

Szerintem akinek nincs határozott elképzelése a piacok mozgásáról az nem lehet hosszú távon sikeres. ( Az most mellékes, hogy a hipotézis helyes vagy helytelen).

Itt érkeztünk el hozzád.

Szorgalmasan készíted elemzéseidet, viszont elmondásod szerint csekély mértékben kamatoztatod tapasztalatodat a gyakorlatban.

Emlékszem nagyon jó elképzelés alapján építettél több száz kontis longot és mégis kiráztak belőle, majd ezután indult a várt emelkedés.

„eszembe jutott Kissherceg, többször szólt nekem.. még a remény tartja bennem a pozimat hatiban :)) így volt.”

Bíz magadban, a gondolatidban, ne reménykedj, azt hagyd meg a kezdőknek.

#394270 pepe01 Előzmény: #391843

Bevallom megszegtem az első adandó alkalommal fogadalmamat.

Tegnap a MOL skalpra vett pakkomat lombardra vettem.

Ma mindenképpen lezárom remélhetőleg 3% vagy annál nagyobb nyerővel.

#394125 Fornit Előzmény: #394079

Én is bepróbálkoztam volna de amikor beálltam már nem ment 650 alá. Lekötés sem jött össze.

#394093 pepe01 Előzmény: #394089

Kedves Herceg!

Fel tudnál tenni egy MOL (napos) chartot ? valami gond van a stooq.com-on. Kihagyta a jun.22ei gyertyát. EMA 20 please legyen rajta.

előre is köszi.

#392530 pepe01 Előzmény: #391852

Korábban írtam, hogy leépítettem a Richter pakkok egy részét.

Helyette vettem még Pannunion-t és E-star-t.

#391852 pepe01 Előzmény: #391843

Talán valóban nincs minden rendben a fejemben. Eddig csak a szerencse mentett meg egy igazán nagy 50% feletti bukótól. Bár teljesen jól működik oldalazó trendben a taktikám.

Nekem teljesen természetes a lombard hitelből vásárlás, az esésben bővítés/hígítás, a stop teljes mellőzése, az ellentétes pozik folyamatos megléte (hati short/ prompt long).

Na most zárja be a száját a kedves olvasó! :)

#391843 holnor Előzmény: #391804

"Például nem fogok lombard hitelből hígítani:)"

örülök, talán nm hiába koptatom (koptatjuk) a billentyűzetet :)