Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

pepe01 Előzmény: #394297

Kedves Hathor!

Az elmúlt időszakban letisztáztam magamban a kereskedésemre vonatkozó alapvető szabályokat.

(2%-os befektetett tőkére vetített stop szint és minimum a broki díj tízszerese vagy azt meghaladó profit elérése). illetve amit már korábban leírtam: a lombard hitelből esésben bővítés/hígítás tilos.

Ezeket az alapvető szabályokat betartva szeretnék még sikeresebb befektető lenni.

Reagálva az E-star topikban írt hozzászólásodra:

A Pannergy-ről jutott eszembe: látszólag a befektetők hozzászoktak ( felgyorsult világunk következtében) a gyors profithoz (néhány hónapos időtávon).

Akik 1-2 éve benne ülnek , már kezdik csóválni a fejüket mondván rossz befektetés . Itt nem reménykedni kell, hanem picit gondolkodni, tájékozódni.

Mosolyogva olvasom mikor a fórumozók beszélgetnek a fúrásokról, nem értik mi tart olyan sokáig és néhányan kárörvendően beszélnek a sikertelen fúrásokról.

Azt érdemes tudnotok, hogy egy fúrópont kijelölését sokszor csupán csak geofizikai mérések alapján tudják kitűzni. Ti is érzitek, hogy szeizmikus mérések alapján (visszaverődő hullámok segítségével) megmondani hol fúrjanak le 2000m alá nem egyszerű mutatvány. Ilyen fúrások esetén statisztika szerint 4 fúrásból 1 sikertelen szokott lenni.

Tehát nem tervezhető olyan pontosan, mint egy ház felújítása.

A Pannergy tevékenységét egy klasszikus pl: ércbánya nyitással lehetne szemléltetni.

Az első 5 év végére általában hitelből beindítják a bányában a termelést, a következő 5 év során visszafizetik a hitelt és a saját kiadásaikat is kitermelik. A harmadik 5 éves periódus során már szinte tisztán profitot termel a cég.

Kis mondókám lényege: időt kell adni a cégnek a projectek kivitelezésére, beindítására.

Az tény, hogy pocsék a befektetők felé a kommunikáció.

Jelentős fordulópont lesz a miskolci project átadása, mert min. 20 éven keresztül szép profitot fog termelni.

Tehát nem reménykedni kell, hanem reálisan végiggondolni 1 befektetés időtartamát.

Chartokra, fundára,korábbi adatokra támaszkodva kijelöltem a Bux 1112-ben a 24000-es szintet. Azt feltételezem, hogy az e szint felett nyitott shortokat nagy bizonyossággal pluszban tudom zárni decemberben. Long számára nem határoztam meg küszöbszintet, mert ahhoz még kezdő vagyok ( na és persze nem is érdekel).

Szerintem akinek nincs határozott elképzelése a piacok mozgásáról az nem lehet hosszú távon sikeres. ( Az most mellékes, hogy a hipotézis helyes vagy helytelen).

Itt érkeztünk el hozzád.

Szorgalmasan készíted elemzéseidet, viszont elmondásod szerint csekély mértékben kamatoztatod tapasztalatodat a gyakorlatban.

Emlékszem nagyon jó elképzelés alapján építettél több száz kontis longot és mégis kiráztak belőle, majd ezután indult a várt emelkedés.

„eszembe jutott Kissherceg, többször szólt nekem.. még a remény tartja bennem a pozimat hatiban :)) így volt.”

Bíz magadban, a gondolatidban, ne reménykedj, azt hagyd meg a kezdőknek.