Igen hasonló,én Hollandiában tanultam ezt eszméletlen finom,saját konyhájuk ugyan nincs,de grillezni nagyon tudnak.
Igen hasonló,én Hollandiában tanultam ezt eszméletlen finom,saját konyhájuk ugyan nincs,de grillezni nagyon tudnak.
Én is az olajra szavazok.
40-en, ejha, a múltkori 20-on is csak néztem h ehhez mekkora tárcsa kell. Bár gyorsan megsűl néhány perc alatt.
Köszi, nem is gondoltam olivaolajra. Az egyik adagot kipróbálom.
Józsi köszi, de a tárcsa mellett lesz még elektromos grill és hagyományos grill is. Kb 40-en leszünk gyerekestől. Valami titkos trükkös receptet elfogadok bárkitől:-))
Rozsdáskilincs bizony van száraz pácolás, amit írtam neked a hagymás-gombás-tárcsás húst pl szárazon pácoltatta be velem akitől elcsiváztam a receptet. Ugyanúgy 2 napig a hűtőbe van és állítólag jobban átveszi az ízeket
Olivaolaj a legizletesebb.
Egy tálba beleteszel olajat,összezúzott fokhagyma,pác,én gyorspácot használok,olyan ize van ,mint a füsnek egy kicsit.Meghempergeted a húsokat és folpackba bele,a maradék olajat rá,légmentesen lezárod 1-2napra,isteni ize lesz.
Juj ez nagyon finom,ugyanigy szoktam én is csinálni,kis meglepivel,a vajat legalul megszórom rizzsel ,az a köret,szépen megpuhul a vajban és isteni.
Egy mohácsi halász baráromtól tanultam.
még egy szavazat az olajra (száraz pácolás szvsz nincs is az csak füszerezés)
Asszony, mindig étolajba teszi, de nem vastagon, csak úgy szolidan....
Tárcsával meg úgy sütünk, hogy szalonna zsírjába....csak ne tegyél sokat, mert mert a végén, sok zsír lesz a tárcsában.
Én fúrtam egy lyukat a tárcsára, oda, ahol még elfogadható mennyiségű olaj, zsír gyűlhet össze.
A lyukon a felesleg kifolyik...
Asszony, mindig étolajba teszi, de nem vastagon, csak úgy szolidan....
Tárcsával meg úgy sütünk, hogy szalonna zsírjába....csak ne tegyél sokat, mert mert a végén, sok zsír lesz a tárcsában.
Én fúrtam egy lyukat a tárcsára, oda, ahol még elfogadható mennyiségű olaj, zsír gyűlhet össze.
A lyukon a felesleg kifolyik...
Július 9-én tárcsáznék a barátoknak és akinek van tapasztalata azt kérdezném, hogy szárazon jobb bepácolni a húst, vagy étolajba?
Na, szélesedik a paletta, cerka, kvzacc, üveggömb, betüleves:D Valszin az utóbbi a leghasznosabb, legalább tele lesz az ember hasa:D
Ah, egy balti v egy saag masala... de rég ettem ilyesmit...
Akkor megvolt a betűtésztából jóslás nálad is? Én le szoktam csekkolni az utolsó betűket hátha kapok egy jótanácsot mit vegyek, de edig semmi értelmes:))
nemrég nézegettem anyu gundel szakácskönyvét, és abban volt egy fatányéros...hát én arra gondoltam.
akkor ezek szerint tényleg nem ismerem..bocsi.
de a tejberizst igen:-D
:DD
ezek szerint nem ismered :))
vendéglátóban szokták mondani, amikor odaqrják az asztalra a kaját kelletlenül
nesze ba......eg, egyé
na ez a magyaros fatányéros
bocsi :)))
hm, lehet, hogy holnap tejberizs lesz, meg krumplis tészta. Palacsinta...olyan meleg van, még a gyümileves is idevaló..nyár van már szinte:-D
nem rossz, :-) de túl nehéz most ebben a melegben.
sajna kétfele kell főznöm, mert a 14 hónaposom még nem ehet azért mindent..vagy egy kicsit másképpen, de azért köszi:-)
Itt ma indiai koszt volt, csirke, nyami a füszerek hazájából. Nemis gondoltam volna hogy az izek is tudnak gyönyörüek lenni.