Regisztráció Elfelejtett jelszó

Gasztronómia

Re: nincs cím

#391083 Camilla2 Előzmény: #391074

Igen hasonló,én Hollandiában tanultam ezt eszméletlen finom,saját konyhájuk ugyan nincs,de grillezni nagyon tudnak.

Re: nincs cím

#391081 Fornit Előzmény: #391077

Én is az olajra szavazok.

40-en, ejha, a múltkori 20-on is csak néztem h ehhez mekkora tárcsa kell. Bár gyorsan megsűl néhány perc alatt.

Re: nincs cím

#391077 kerikoma Előzmény: #391071

Köszi, nem is gondoltam olivaolajra. Az egyik adagot kipróbálom.

Józsi köszi, de a tárcsa mellett lesz még elektromos grill és hagyományos grill is. Kb 40-en leszünk gyerekestől. Valami titkos trükkös receptet elfogadok bárkitől:-))

Rozsdáskilincs bizony van száraz pácolás, amit írtam neked a hagymás-gombás-tárcsás húst pl szárazon pácoltatta be velem akitől elcsiváztam a receptet. Ugyanúgy 2 napig a hűtőbe van és állítólag jobban átveszi az ízeket

Re: nincs cím

#391071 Camilla2 Előzmény: #391054

Olivaolaj a legizletesebb.

Egy tálba beleteszel olajat,összezúzott fokhagyma,pác,én gyorspácot használok,olyan ize van ,mint a füsnek egy kicsit.Meghempergeted a húsokat és folpackba bele,a maradék olajat rá,légmentesen lezárod 1-2napra,isteni ize lesz.

Re: nincs cím

#391070 Camilla2 Előzmény: #369196

Juj ez nagyon finom,ugyanigy szoktam én is csinálni,kis meglepivel,a vajat legalul megszórom rizzsel ,az a köret,szépen megpuhul a vajban és isteni.

Egy mohácsi halász baráromtól tanultam.

Re: nincs cím

#391064 hosszhuszár Előzmény: #391054

Asszony, mindig étolajba teszi, de nem vastagon, csak úgy szolidan....

Tárcsával meg úgy sütünk, hogy szalonna zsírjába....csak ne tegyél sokat, mert mert a végén, sok zsír lesz a tárcsában.

Én fúrtam egy lyukat a tárcsára, oda, ahol még elfogadható mennyiségű olaj, zsír gyűlhet össze.

A lyukon a felesleg kifolyik...

Re: nincs cím

#391062 hosszhuszár Előzmény: #391054

Asszony, mindig étolajba teszi, de nem vastagon, csak úgy szolidan....

Tárcsával meg úgy sütünk, hogy szalonna zsírjába....csak ne tegyél sokat, mert mert a végén, sok zsír lesz a tárcsában.

Én fúrtam egy lyukat a tárcsára, oda, ahol még elfogadható mennyiségű olaj, zsír gyűlhet össze.

A lyukon a felesleg kifolyik...

Re: nincs cím

#391054 kerikoma Előzmény: #381815

Július 9-én tárcsáznék a barátoknak és akinek van tapasztalata azt kérdezném, hogy szárazon jobb bepácolni a húst, vagy étolajba?

Re: nincs cím

#381815 Rozsdáskilincs Előzmény: #381788

Na, szélesedik a paletta, cerka, kvzacc, üveggömb, betüleves:D Valszin az utóbbi a leghasznosabb, legalább tele lesz az ember hasa:D

Re: nincs cím

#381788 Fornit Előzmény: #381654

Akkor megvolt a betűtésztából jóslás nálad is? Én le szoktam csekkolni az utolsó betűket hátha kapok egy jótanácsot mit vegyek, de edig semmi értelmes:))

Re: nincs cím

#381702 Csilla76 Előzmény: #381699

nemrég nézegettem anyu gundel szakácskönyvét, és abban volt egy fatányéros...hát én arra gondoltam.

akkor ezek szerint tényleg nem ismerem..bocsi.

de a tejberizst igen:-D

Re: nincs cím

#381699 _pda_ Előzmény: #381683

:DD

ezek szerint nem ismered :))

vendéglátóban szokták mondani, amikor odaqrják az asztalra a kaját kelletlenül

nesze ba......eg, egyé

na ez a magyaros fatányéros

bocsi :)))

Re: nincs cím

#381685 Csilla76 Előzmény: #381683

hm, lehet, hogy holnap tejberizs lesz, meg krumplis tészta. Palacsinta...olyan meleg van, még a gyümileves is idevaló..nyár van már szinte:-D

Re: nincs cím

#381683 Csilla76 Előzmény: #381666

nem rossz, :-) de túl nehéz most ebben a melegben.

sajna kétfele kell főznöm, mert a 14 hónaposom még nem ehet azért mindent..vagy egy kicsit másképpen, de azért köszi:-)

Re: nincs cím

#381676 Rozsdáskilincs Előzmény: #381666

Itt ma indiai koszt volt, csirke, nyami a füszerek hazájából. Nemis gondoltam volna hogy az izek is tudnak gyönyörüek lenni.

Ma paradicsomlevest főzö…

#381654 Csilla76

Ma paradicsomlevest főzök betűtésztával, paprikás krumplit és sült csirkét. Holnapra is kellene valamit készíteni, de nincsen ötletem.