Re: nincs cím
kerikoma Előzmény: #369046Akkor sikerült kicsi időt szakítani:-)
Pontyból csinálta a barátom, a családomnak és nékik: a ponty egy része filézett volt, de nyugodtan lehet filézés nélkül is. Este a pontyszeleteket be kell sózni és fekete borssal diszkréten meg kell szórni. Ha gondolod vannak még különféle hal fűszerek, pácok, azzal is meg lehet szórni.Be a hűtőbe. Reggel fogod a tesit és amilyen vastagon tudod vajazd ki. A halszeleteket egymás mellé rakod és ha maradt még vaj, nagyon vékony szeleteket a hal közé lehet még rakni. 1,5-2 dl fehérborral öntsd fel, most a hal mennyiségétől függően kb. a halszeleteket félig lepje el. Alufóliázd le és rakd be a sütőbe. Amíg párolódik fogsz egy darab sajtot, reszeld le, pár db póréhagymát jó vékonyra szeleteld fel és mindezt tejföllel keverd össze. kb 40 percig párold a halat, aztán kiveszed a sütőböl, alufólia le és a tejfeles habarást öntsd rá a halakra. Vissza a sütőbe és még úgy kb 20 percig alufólia nélkül süsd, amíg a tejfölös habarás szép aranybarna nem lesz. Közbe a maradék fehérbort szürcsölgesd el:-)
Ha akrasz hozzá köretet, petrezselymes krumpli tökéletes hozzá. Ha marad a tepsi aljába lé, azt nyugodtan a krumplira is rá lehet locsolni.
Na jó étvágyat:-)