Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nyilasi befektetési alap

Re: nincs cím

#388142 lagwagoner Előzmény: #388141

ez lemaradt *2000év< pár év-max 5 év futásteljesítmény (elektronikai meghibásodások, porlasztóvégcsúcs, körny.véd szenzorok, kettős tömegű lendkerék, olajszivattyú stb. százezres, milliós tételek is lehetnek, és már egy izzócserére is szakszervízbe kell vinni, az alkatrészek nem elég modulárisak: "ki kell cserélni az egész...") és cserélni kell vagy buksz milliókat (persze most is vannak jó egyszerű, megbízható konstrukciók, csak azok nem trendyk). Nem vagyok biztos benne, hogy az Attila által írt 10-20 éves futásteljesítmény megvalósul a mostani kocsikra.

#388141 lagwagoner Előzmény: #387872

Tényleg egyes írásai elég populisták.

Amúgy az autóvásárlás: attól is függ kinek milyen a preferencia-rendszere és racionalitása: Én úgy kalkuláltam, hogy egy újabb autó árkülönbözetéből vígan fenntartom a 13 éves autómat, az alkatrészárakról nem is beszélve (fele, harmada mint egy pár éves Ignisé), és prémium benzint tankolok mindig fullra, ha gond van valamivel kicseréltetem, mert nem új autóra költöttem(és drága márkaszervízre) a megtakarításom ami most kamatozik (kamatok részben fedezik a fenntartást, a tőke meg nominálisan megmarad, míg autóban az értékcsökkenés miatt meg erodálódik) és nem pedig a garázsban áll a csillogó-villogó új autóm poros tankkal. Nekem ez a vegyünk hitelre valamit amire kamatként kifizetem plusz valahányadszorosát, majd a futamidő végén az a valami töredékét éri kvázi bukom milliókat ami 100-200e-es átlagfizetésnél 1-2 éves fizu bukót jelent (lakásnál ez 5-6 év is lehet amit kamatra ledolgozza "puszira" a banknak). Persze az átlag ember nem így gondolkodik (érzésein, hiúságán, egoizmusán keresztül meggyengül/meggyengítik).

Az említett 40-60 éves Kubában futó autók úgy is lettek tervezve, hogy 40-60 évet fussanak(cél az volt, hogy egyszerűek bárki által javíthatóak legyenek). A 70-es években gyártottak 30-40, a 80-as 20-30, 90-es 10-20, 2000év

Persze ez az eszmefuttatásom azokra vonatkozik akik nem a felső 100 000-be tartoznak, mert az ő földjükön mindig napos az idő ahogy a dal is mondja. :-)

#388136 lagwagoner Előzmény: #387844

honor>>"de a tömeg miatt nm fértem hozzá :)"...kész, aranymondat :-DDDD micsoda élményből maradtál ki. Vajon matgab hozzá fért? :-)

Új téma: Nyilasi tracing

#388128 Tombolatom Előzmény: #388111

Nem egy Nyilasi antagonista akarok lenni, csak, ha valaki megint találkozik vele akkor megkérhetné, hogy írja meg a megoldásait is:) Mit csinálna, ha Ő lenne az ország kormányánál, (ha már tényleg ilyen témákat hoz fel) vagy akár konkrét tőzsdei tippeket.

Nekem csak ez a minden szidása olyan magyaros szokás és nem vezet előre.

Lehet igazad van Attiati és más itthon...de azért megnézném vissza 10 évre a csehek, lengyelek, szlovákok államháztartási hiányait és jegybanki kamatokat. Valami az súgja nekem, hogy az előbbiek hasonlók míg az utóbbi alacsonyabb volt.

Pepe: igazad van...én is sokakat elolvasok, ez csak az én véleményem volt a suzukis dologról.

Na, megyek mert ma nekem se volt jó napom sajnos, de ilyen is van.

#388125 pepe01 Előzmény: #387872

Én már annak is örülök, hogy ír!

Az egy dolog, hogy nem mindig értek vele egyet.

#388111 ikszf Előzmény: #387872

Ezzel picit vitatkoznék. Közel nem egy kategória Usa és Mo., hogy összehasonlíthasd.

Nem ártott volna valami összhang a mindenkori kormány és a jegybank között. Egy ilyen nyitott gazdaságú országban, mint Mo., meghal a monetáris politika, ha nincs fiskális szigor.

de nem akarom újrakezdeni az offolást :)

Ezek az írásai nekem egy…

#387872 Tombolatom

Ezek az írásai nekem egy fokkal jobbak mint egy populista ömlengései. Lehet ezzel most emberek szivébe tapostam, tehát sorry, de pár jó gondolatára sok hülyeség is jut.

Suzuki: Én nem értem,hogy Ő aki Amerikában is tanult elvileg és látta az itthoninak tömegesen nagyobb db számú kereskedéseit, hogy ne lássa be, hogy az emberek szivesen cserélgetik a kocsijaikat HA megtehetik. HA megint lesz olcsó hitel, stabil jó fizető állások és ezzel önbizalom akkor menni fog a business. Miért is ne menne???(Nekem 30 kocsim volt és ebből 25 Amerikában) Tehát a probléma máshol van elrejtve.

Ugyan ez a logikai lebontással a bankoknak az volt a feladata, hogy adják ki a svájci frankos hiteleket. Szemét egy bagázs a változtatható kamatokkal, de ne őket hibáztassa már, hanem az épp aktuális politikai elitet ami volt mind a két pártunk akik nyomták ezeket, de legjobban a nemzeti bank elnökét aki a "legjobb" időkben képtelen volt lehozni a kamatokat, hogy FT-ban adósodjunk el.

Vegye már észre, hogy ezek nem Bachelor of Nothing vagy Master's of Bullshit, hanem kell a likviditás, kell az olcsó hitel, kell az alacsony kamatozás, hogy az ember megtudja csinálni a jó vállalkozás ötleteit amihez lehet éppen az egyetemen tanult hozzá hasznosat. Magyarul kell a pénz, hogy pörögjön a gazdaság és ez az amiért az USA előre menekül a válságból, nálunk meg az övet húzzák meg.

Re: 2011.05.31. Hogy hívják a magyarországi japán autódílert??? – Nuku Suzuki Nukumani

#387768 RemegoKez Előzmény: #387714

Persze, egy bizonyos szint után nem az számít, de akinek van vmi papírja, az óvatosabban szokta szidni a többi papírost...csak ezért kérdeztem :-)

#387737 lagwagoner Előzmény: #387735

04.30. matgab: "jelentem Nyilasi él és virul, ugyanúgy benne maradt a pesti éjszakában mint én.

Többet etikai okokból nem árulhatok el, ha majd ő ír, akkor ír.

Mindenesetre én kértem, hogy írjon arról, hogy mit hogyan lát."

Szóval neki köszönhetjük, hogy Nyilasi újra ír...úgy nézzetek erre a szent emberre rá ezentúl :-)

attiati: lol!! Rozsdásk…

#387731 lagwagoner

attiati: lol!!

Rozsdáskilincs: áááá...nem jobban mint bárki más aki olvassa a nyilasi blogot, meg a concorde-os jelentéseket (mindenkinek meg van a maga perverziója :-))

Közel sem vagyok én abban a körben -mint például matgab- amely együtt csörög vele esténként :-DD

Re: 2011.05.31. Hogy hívják a magyarországi japán autódílert??? – Nuku Suzuki Nukumani

#387723 Rozsdáskilincs Előzmény: #387715

Lagwagoner

Túlságosan jóltájékozottnak tünsz nekem Nyilasi ügyekben:)

#387719 ikszf Előzmény: #387715

akkor úgy tűnik, hogy rendes becsületes irodai melóra készült a pályája elején :)

#387715 lagwagoner Előzmény: #387710

"Közgazdász vagyok, tanulmányaimat az alábbi hazai és amerikai egyetemeken folytattam:

Pénzügyi és Számviteli Főiskola, Budapest

New York University

Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem

University of Southern California, Los Angeles"

...ha igaz, ezek vannak neki.

#387714 ikszf Előzmény: #387710

Valamilyen szakvizsgát biztos összekapart az idők során, ha diplomát nem is. De úgyse ez számít :)

Az ellenkezőjére sokkal több példa van. (van papír, de a tudás nulla ---> szép benchmarkkövető alapok)

#387710 RemegoKez Előzmény: #387696

Jah, találó: Master of Bullshit :-)

Egyébként Nyilasinak milyen papírja van? Ill. van neki? :-)

2011.05.31. Hogy hívják a magyarországi japán autódílert??? – Nuku Suzuki Nukumani

#387696 Netmaster

"A Suzuki gyárat nem kell félteni, a magyar autószalonok, márkadílerek egy évtizedig túlfűtött aranykorának azonban totális összeomlás vetett véget. Ez tipikus példája a reálgazdaság ciklikusságának. Minden létező díler, aki autószalont nyitott Magyarországon, százmilliomos lett. Tényleg szinte mindenki. A könnyen elérhető hitel – mint minden válság eredendő okozója – felpörgette az üzletet. A márkadílerek pedig égig érő paszulynak gondolva az üzletágat, az óriási profitokat újra és újra visszaforgatták, folyamatosan egyre nagyobbá, pazarabbá, újabbá, exklúzívabbá alakítva autószalonjaikat. Vidáman, mohón és bután kapaszkodtak az égig érő paszulyba, de valójában irracionálisan forgatták vissza a pénzt ciklikus vállalkozásaikba, hiszen egy-egy szalonba már több százmillió forint lett befektetve – várva, hogy majd ezt a pénzt is újra kitermelje – de addigra már mindenki vett autót, aki megengedhette magának. Sőt még az is, aki nem engedhette meg magának. Most egy jódarabig nem sok új autót fognak venni, hiszen mindenkinek van már. Elmennek ezek a kocsik most majd 10-20 évet. (Az enyém is 15 éves, és semmi baja.) Kubában már 60 éve bírják a strapát. :-) Képzelhetitek mekkora üzlet most a csilivili autószalon, ha már csak tized annyi autót adnak el, mint amire számítottak! Akkor járnak a legjobban, ha ki sem nyitnak. Az autódílerek, vállalkozók, reálgazdasági szereplők valójában ugyanazt a hibát követték/követik el, mint a virtuális tőzsdei pilótajátékosok: Nem szálltak ki időben, és szedték ki a pénzüket a nyílvánvalóan túlfűtött lufiból, aztán végül rájuk dölt a budi, és bentragadtak a pöcegödörben az összeomlásban. A reálgazdaságot is (vállalkozásokat, ingatlanpiacot, munkaerőpiacot, oktatást, stb) ugyanazok a primitív trendek mozgatják, mint a tőzsdét. Amikor túl sokan csinálják már ugyanazt – azon felbuzdulva, hogy mekkora üzlet ez – akkor már késő beszállni. Azért volt nyereséges a múltban, mert relatíve kevesen csinálták, és ahhoz képest nagyobb volt a kereslet. De amikor a kínálat már nagyobb, mint a kereslet, akkor ott már jellemzően nem lehet sok pénzt keresni, inkább csak elbukni. Plusz a reálgazdaság még a tőzsdénél is veszélyesebb, hiszen nem nagyon lehet kiszállni. Akkor sem, amikor még jól megy a szekér, de már érdemes lenne kiszállni – és akkor meg pláne nem egyszerű, amikor látja az ember, hogy valójában süllyed a hajó.

PS: A divatos, de feleslegesen sok jogász, közgazdász közül sokan csalódnak az elmaradt karrier miatt, a millió kommunikációs diploma (Bachelor of Nothing, Master of Bullshit) befektetése pedig semmit sem fog kitermelni. Az oktatás is reálgazdaság, amelyet szintén sokszor irreális trendek mozgatnak."

Bachelor of Nothing, Master of Bullshit :D